Plante medicinale

Ce plante elimina acidul uric? 11 remedii naturale pentru guta

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce plante elimina acidul uric 11 remedii naturale pentru guta
Ceaiurile, extractele și suplimentele de păpădie sunt utilizate pentru a îmbunătăți sănătatea ficatului și a rinichilor.

Guta este un tip de artrită care provoacă dureri similare cu osteoartrita, deși există unele diferențe distincte. Este cauzată de acumularea ridicată de acid uric în sânge. Acidul uric se acumulează apoi în articulații, provocând inflamații cu disconfort și durere.

Unele remedii naturale vă pot ajuta. Cu toate acestea, dacă durerea de gută este foarte bruscă sau intensă, contactați medicul înainte de a încerca oricare dintre remediile de mai jos.

Remedii naturale pentru guta

Cireșe sau suc de cireșe

Potrivit unui sondaj din 2016, cireșele – fie acre, dulci, roșii, negre, sub formă de extract, ca suc sau crude – sunt un remediu casnic foarte popular și cu potențial de succes. Un studiu din 2012 și altul din același an sugerează, de asemenea, că cireșele pot acționa pentru a preveni atacurile de gută. Această cercetare recomandă trei porții de cireșe pe o perioadă de două zile, care a fost considerată cea mai eficientă.

Magneziu

Magneziul este un mineral dietetic. Unii susțin că este bun pentru gută, deoarece deficitul de magneziu poate agrava stresul inflamator cronic în organism, deși niciun studiu nu dovedește acest lucru.

Cu toate acestea, un studiu din 2015, a arătat că un aport adecvat de magneziu este asociat cu niveluri mai scăzute și mai sănătoase de acid uric, reducând astfel riscul de gută. Acest lucru s-a aplicat bărbaților, dar nu și femeilor din cadrul studiului.

Încercați să luați suplimente de magneziu, dar citiți cu atenție instrucțiunile etichetei. Sau mâncați zilnic alimente bogate în magneziu. Acest lucru poate reduce riscul de gută sau apariția gutei pe termen lung.

Ghimbir

Ghimbirul este un aliment culinar și o plantă prescrisă pentru afecțiuni inflamatorii. Capacitatea sa de a ajuta la gută este bine documentată.

Un studiu a constatat că ghimbirul aplicat local reduce durerea legată de acidul uric. Un alt studiu a arătat că la subiecții cu niveluri ridicate de acid uric (hiperuricemie), nivelul lor seric de acid uric a fost redus prin consumul de ghimbir. Dar subiecții erau șobolani, iar ghimbirul a fost administrat intern mai degrabă decât local.

Faceți o compresă sau o pastă de ghimbir fierbând apă cu 1 lingură de ghimbir proaspăt ras. Înmuiați un prosop în amestec. Aplicați prosopul pe zona cu dureri cel puțin o dată pe zi, timp de 15 până la 30 de minute. Iritarea pielii este posibilă, deci este mai bine să faceți mai întâi un test pe piele.

Luați ghimbir intern, fierbând 2 lingurițe de ghimbir timp de 10 minute. Bucurați-vă de 3 căni pe zi.

Apă caldă cu oțet de mere, suc de lămâie și turmeric

Oțetul de mere, sucul de lămâie și turmericul sunt recomandate frecvent anecdotic pentru gută. Împreună, fac o băutură și un remediu plăcut. Nici o cercetare puternică nu susține oțetul de cidru de mere pentru gută, deși studiile arată că acesta poate susține rinichii. În caz contrar, cercetările sunt promițătoare pentru sucul de lămâie și curcuma pentru scăderea acidului uric.

Se amestecă sucul dintr-o jumătate de lămâie stoarsă în apă caldă. Se combină cu 2 lingurițe curcuma și 1 linguriță oțet de mere. Bea de două până la trei ori pe zi.

Telina sau semințe de telina

Telina este un aliment folosit în mod tradițional pentru tratarea problemelor urinare. Pentru guta, extractul și semințele au devenit remedii casnice populare. Utilizarea experimentală este bine documentată, deși cercetările științifice sunt rare. Se crede că țelina poate reduce inflamația.

Nu sunt documentate cantități adecvate de țelină pentru tratarea gutei. Încercați să mâncați țelină de multe ori pe zi, în special bețișoare de țelină crude, suc, extract sau semințe.

Ceai de urzică

Urzica este un remediu pe bază de plante pentru gută care poate reduce inflamația și durerea. Utilizarea tradițională este frecvent menționată în studii. Încă nu există cercetări care să dovedească în mod direct că funcționează. Un studiu a arătat că protejeaza rinichii, dar subiecții erau iepuri masculi, iar leziunile renale au fost induse prin administrarea de gentamicină, un antibiotic.

Pentru a încerca acest ceai, preparați o ceașcă fierbând apă cu 2 lingurițe de urzică uscată la o cană de apă. Bea până la 3 căni pe zi.

Papadie

Ceaiurile, extractele și suplimentele de papadie sunt utilizate pentru a îmbunătăți sănătatea ficatului și a rinichilor. Acestea pot reduce nivelurile de acid uric la cei cu risc de leziuni renale, așa cum se arată într-un studiu din 2013 și un studiu din 2016, dar acestea au fost pe șobolani. Păpădia nu este dovedită ca ajuta in caz de gută.

Semințe de ciulin de lapte

Ciulinul de lapte este o planta folosita pentru sanatatea ficatului. Un studiu din 2016 a sugerat că poate reduce acidul uric în mijlocul unor condiții care pot afecta rinichii, iar un altul din 2013 îl susține pe acesta. Cu toate acestea, ambele studii au fost efectuate pe șobolani.

Mere

Merele conțin acid malic, care scade acidul uric. Cu toate acestea, nu există studii care să susțină acest lucru pentru gută. Merele conțin, de asemenea, fructoză, care poate declanșa hiperuricemie, ducând la apariția gutei. Consumul unui măr pe zi este bun pentru sănătatea generală. Poate fi ușor benefic pentru gută, dar numai dacă nu se adaugă la consumul zilnic excesiv de zahăr.

Banane

Se crede că bananele sunt bune pentru gută. Sunt bogate în potasiu, ceea ce ajută țesutul și organele din corp să funcționeze corect. Bananele conțin, de asemenea, zaharuri, inclusiv fructoză, care poate fi un factor declanșator al gutei. Mănâncă o banană pe zi. Încă nu există studii care să susțină vreun beneficiu al bananelor pentru gută.

Săruri Epsom

Unii oameni recomandă o baie de săruri Epsom pentru a preveni atacurile de gută. Ideea este că sărurile Epsom sunt bogate în magneziu, ceea ce poate reduce riscul de gută. Cu toate acestea, studiile arată că magneziul nu poate fi absorbit în mod adecvat prin piele pentru a conferi beneficii pentru sănătate.

Pentru a încerca sărurile Epsom, amestecați 1 până la 2 căni în baie. Înmuiați-vă întregul corp sau numai articulațiile pentru ameliorarea simptomelor.

Adauga un comentariu