Cancan ultimă oră

Ce s-a ales de Florin Zamfirescu de când s-a retras din actorie. Cu ce se ocupă acum maestrul

Publicat: 23 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce s-a ales de Florin Zamfirescu de când s-a retras din actorie. Cu ce se ocupă acum maestrul
În urmă cu doi ani, Florin Zamfirescu anunța că se va retrage din activitate.

Florin Zamfirescu este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi din țară. Deși se bucura de mare succes și încă avea o activitate bogată, a decis să se retragă în urmă cu doi ani și a renunțat complet la ce știa să facă cel mai bine. Ce s-a ales de marele actor de când s-a mutat din Capitală și cu ce se ocupă acum.

Florin Zamfirescu s-a retras la țară

În urmă cu doi ani, Florin Zamfirescu anunța că se va retrage din activitate. Actorul a decis că își va onora spectacolele deja planificate, după care va înceta să mai urce pe scenă. Maestrul spunea atunci că a ajuns în punctul în care simte că nu mai poate și nu vrea să ajungă ca alți colegi de-ai săi, care și-au găsit sfârșitul chiar pe scenă.

Florin spunea atunci că vrea să aibă mai mult timp pentru el, că vrea să petreacă mai multe momente unice alături de nepoții lui și să călătorească, lucru pe care l-a făcut în cei 50 de ani de carieră doar în interes de serviciu.

Actorul este de aceeași părere și acum, la doi ani de când nu a mai mers la spectacole. În viziunea lui Florin Zamfirescu, actoria este o meserie care trebuie să se sfârșească la un moment dat și a considerat că momentul lui sosise atunci, așa că a luat marea decizie. Maestrul locuiește acum la țară, lângă București, alături de soția sa și speră că Dumnezeu îl va ține bine mult timp de acum.

„E foarte bună viața retras. Am avut posibilitatea să mă retrag, pentru că socotesc că orice meserie are o limită și nu e bine s-o practici până la capăt. Eu nu cred în moartea pe scenă. Nu cred că publicul vine la teatru să te vadă pe tine murind acolo. (…) Eu sunt mai normal, mai om.”, a declarat Florin Zamfirescu, la Antena Stars.

Florin s-a apucat de grădinărit

Actorul spune că nu i-a fost deloc ușor să ia această decizie. S-a gândit mult până să facă anunțul oficial, a analizat bine situația și spune că a ajuns la concluzia că nu vrea să moară pe scenă, pentru că a muncit destul, chiar și în condiții precare, s-a îmbolnăvit din cauza aceasta și simte nevoia să facă altceva.

Îi este greu că mereu trebuie să dea explicații și oamenii sunt curioși, dar și dornici să-l revadă pe scenă. Florin Zamfirescu spune că acum se bucură de noua casă pe care a făcut-o alături de soția sa și are tot felul de activități. S-a apucat de grădinărit, are grijă de curtea lui și își găsește mereu ceva de făcut la țară.

„Nu e ușor să te retragi. În primul rând, ți-e ție greu și în al doilea rând, te întreabă lumea de ce te-ai retras. (…) M-am retras într-o casă pe care am făcut-o eu, cu soția mea actuală, care e o fată minunată, și mă simt foarte bine. Am revenit la obiceiurile din copilărie. Am o grădinuță cu roșii, câte un pom din fiecare, prun, măr”, a mai spus marele actor.

Adauga un comentariu