WoW!

Ce să mănânci ca să-ţi menţii sănătatea până la o vârstă înaintată

Publicat: 17 feb. 2020

Alimente benefice pentru fiecare organ. Vezi cu ce trebuie să te hrănești, ca să fii ”verde” până la o vârstă înaintată

Pentru inimă

  • 1. varza – conţine fier şi potasiu, necesare inimii şi circulaţiei sanguine
  • 2. broccoli – prin conţinutul de calciu, fier şi caroten, previne atacurile de cord şi ateroscleroza
  • 3. ridichea – apăra împotriva atacurilor de inimă
  • 4. portocală – are puţine calorii, conţine vitamina C şi scade valoarea colesterolului din sânge
  • 5. morcovul – acidul folic şi bioflavonoidele conţinute de morcovi protejează inima
  • 6. peştele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamaţii şi calcifieri
  • 7. ceapă – îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia şi scade presiunea sângelui
  • 8. usturoiul – alicina pe care o conţine previne accidentele vasculare cerebrale
  • 9. leurda (usturoi sălbatic) – curata sângele de toxine
  • 10. sparanghelul – curata cordul şi vasele mari de sânge
  • 11. uleiul de măsline – energizeaza cordul şi reduce colesterolul
  • 12. cicoarea – scade colesterolul şi tensiunea arterială şi curata sângele cu ajutorul unor minerale specifice
  • 13. somonul – este o sursă de acizi graşi Omega 3 care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge
  • 14. dovleacul – are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă
  • 15. cartoful – protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare şi oferă o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
  • 16. paprikă – protejează vasele de sânge şi inimă
  • 17. roşia – normalizează tensiunea arterială, fiind diuretice eficiente
  • 18. măslinele – reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială
  • 19. mărul – conţine peste 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia sistemului vascular
  • 20. fasolea neagră – o singură cana de fasole furnizează între 120 şi 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac
  • 21. coacăzele – sunt excelente pentru circulaţia sângelui, având o concentraţie mare de minerale şi vitaminele B, C, D şi E
  • 22. zmeură – întăreşte sistemul imunitar, acţionând ca o aspirină naturală
  • 23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului
  • 24. şocul – îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
  • 25. piersică – conţine vitamine şi oligoelemente ce protejează inima
  • 26. cireşele – împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu
  • 27. rubarba – scade tensiunea arterială şi fortifica inima
  • 28. grapefruit-ul – previne obstrucţiile vasculare şi tromboza datorită unei enzime speciale
  • 29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
  • 30. prunele – previn tromboza
  • 31. curmalele – reduc tensiunea arterială şi protejează împotriva aterosclerozei fiindcă sunt bogate în fier, calciu şi potasiu
  • 32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine să devină mai elastice
  • 33. ovăzul – este benefic în bolile cardiovasculare
  • 34. porumbul – conţine vitaminele D şi K
  • 35. ardeiul iute – previne creşterea nivelului de zahăr din sânge ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier

  • 36. lintea – conţine lecitina, proteine şi glucide de care au nevoie celulele creierului
  • 37. Quinoa – întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire, fiind bogat în fier
  • 38. carnea de pasăre de curte – are grăsimi şi uleiuri ce oferă energie celulelor nervoase
  • 39. fasolea – creşte puterea de concentrare
  • 40. oul – este o sursă grozavă de proteine; gălbenuşul conţine colină ce ajută la dezvoltarea memoriei
  • 41. avocado – combate stresul, nervozitatea şi insomnia
  • 42. bananele – glucoză, vitaminele şi mineralele conţinute de acestea sunt benefice pentru creier şi îl energizeaza
  • 43. caisele – stimulează neuronii
  • 44. stafidele – conţin mult zahăr (75%), resursa energetică pentru creier
  • 45. pară – zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
  • 46. mazărea – fiind bogată în proteine, este bună pentru memorie şi concentrare
  • 47. salată verde – calmează sistemul nervos datorită substanţelor opiacee .

Pentru ochi

  • 48. castanul sălbatic – calmează senzaţia de usturime şi iritaţiile datorită substanţelor sale active
  • 49. arnica – uleiul esenţial de arnica calmează inflamaţiile oculare
  • 50. mesteacănul alb – întăreşte imunitatea ochilor deoarece conţine vitamina C, potasiu şi calciu
  • 51. limbă de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorită taninurilor şi a saponinelor
  • 52. rostopasca – este extraordinar de eficientă împotriva virusurilor şi mai ales pentru ochii uscaţi
  • 53. gutuia – este bună pentru alergii şi febra fanului deoarece conţine pectine şi calciu
  • 54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmează ochii persoanelor ce îşi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului
  • 55. grăsimea de găină – face minuni aplicată ca unguent pe ochi împreună cu iarbă de silur
  • 56. strugurii – ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne
  • 57. pătlagina – taninurile pe care le conţine tratează infecţiile oculare
  • 58. căpşuna – ajută ochii în timpul vederii nocturne
  • 59. Centarium Minus – tinctura obţinută din această plantă vindeca afecţiunile oculare
  • 60. ananasul – enzimele conţinute de acesta relaxează ochii obosiţi din cauza calculatorului
  • 61. rozmarinul – purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare

Pentru piele/păr

  • 62. pepenele – conţine foarte puţine calorii şi este excelent pentru menţinerea fermităţii pielii
  • 63. iaurtul degresat – bacteriile conţinute de acesta îmbunătăţesc aspectul pielii; în plus, are o concentraţie ridicată de vitamina A
  • 64. grâul – conţine acizi graşi, calciu şi dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sănătoase pentru păr, piele şi unghii
  • 65. orzul – infrumuteseaza şi revitalizează datorită substanţelor bioactive
  • 66. cimbrul – redă strălucirea pielii şi curata organismul
  • 67. hreanul – conţinând substanţe active, regenerează părul, pielea şi unghiile
  • 68. mustarul- reglează fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase

  • 69. migdalele – conţin magneziu şi ajuta oasele să rămână sănătoase
  • 70. spanacul – datorită fierului şi calciului pe care îl conţine, face oasele mai rezistente şi ajuta la funcţionarea muşchilor
  • 71. meiul – întăreşte dintii, oasele şi stimulează creşterea copiilor
  • 72. secara – este benefică pentru dinţi, oase şi muşchi fiind o sursă ideală de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc
  • 73. brânză – întăreşte oasele fiind o sursă bună de calciu

Pentru stomac/intestin

  • 74. tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale
  • 75. păstarnacul – stimulează digestia
  • 76. mango – apără mucoasa intestinală datorită vitaminei A şi a antioxidanţilor
  • 77. arpacaşul – aduce în organism necesarul de fibre, fosfor şi magneziu pentru o digestie sănătoasă
  • 78. mărarul – ameliorează indigestia
  • 79. soia – are proprietăţi anticancerigene
  • 80. nucile – conţin o formă purificata de Omega 3 şi de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru ficat

  • 81. anghinarea – conţine proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii previn bolile hepatice
  • 82. sucul de ridiche – stimulează secreţia bilei
  • 83. conopida – contribuie la îmbunătăţirea activităţii ficatului
  • 84. drojdia de bere – este o importanţă sursa de vitamina B şi detoxifica ficatul
  • 85. năsturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului şi a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei şi al ficatului
  • 86. păpădia – ajută la buna funcţionare a ficatului şi reduce colesterolul
  • 87. laptele – apără ficatul de afecţiuni frecvente
  • 88. mentă – uleiurile esenţiale de mentă stimulează secreţia biliară şi calmează crampele
  • 89. carnea de iepure – degresează ficatul
  • 90. carnea de vită sau mânzat – conţine fier, proteine şi vitamina B.

Pentru rinichi

  • 91. sfecla roşie – stimulează arderile celulare
  • 92. vişinele – conţin potasiu, substanţa pe care rinichii “lupta” să o elimine din sânge atunci când este în exces
  • 93. castravetele – conţine multă apă şi deci stimulează activitatea rinichilor
  • 94. ţelină – protejează rinichii de virusuri
  • 95. varza roşie – proteinele şi aminoacizii pe care aceasta îi conţine acţionează ca un filtru pentru rinichi
  • 96. gulia – vitamina C din ea protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizeaza
  • 97. ridichea neagră – este un antibiotic natural
  • 98. varza murată – detoxifica organismul
  • 99. hrişca – este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet
  • 100. pătrunjelul – deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii


loading...

Adauga un comentariu