Cultural

Ce se intampla cu casa regretatei Stela Popescu? Fiica sa a marturisit ce se intampla acolo

Publicat: 24 nov. 2022
Ce se intampla cu casa regretatei Stela Popescu Fiica sa a marturisit ce se intampla acolo
Fiica Stelei Popescu, Doina Maximilian, a visat în ultimii 5 ani de la trecerea în neființă a mamei sale vitrege să transforme vila în casă memorială

Fiica Stelei Popescu este total dezamăgită că nu-și poate realiza visul de a transforma vila actriței în casă memorială. Din nefericire, imbolilul nu va putea fi transformat după cum și-a dorit fiica regretatei artiste. Aceasta are nevoie de acordul vecinilor pentru a realiza acest proiect, însă aceștia nu sunt de acord cu asta.

De ce nu poate fi transformată în casă memorială vila Stelei Popescu

Fiica Stelei Popescu, Doina Maximilian a visat în ultimii 5 ani de la trecerea în neființă a mamei sale vitrege să transforme vila acesteia, în valoare de aproximativ 250.000 de euro, în casă memorială, dar din păcate nu a avut acordul vecinilor care locuiesc în imobil și nici nu avea acces la stradă, un criteriu extrem de important:

„Pentru mine și pentru cei care cunosc cu adevărat chestiunea nu se pune problema unei Case Memoriale Stela Popescu. Fiindcă acolo unde a locuit în ultimii ani nu se poate face așa ceva. Nu are ieșire direct la stradă, în primul rând, casa fiind legată de strada principală de o curte lungă și îngustă.

Pe de altă parte, în aceeași casă mai locuiesc și azi alte zece familii, care nu au fost niciodată de acord cu așa ceva. Cine-și dorește un haos permanent la el acasă? Îi înțeleg perfect pe vecini!” a declarat Doina Maximilian pentru Impact.ro.

Unde se va organiza muzeul dedicat Stelei Popescu

„Nici la teatrul care-i poartă numele nu se va putea amenaja vreodată ceva până când instituția nu va beneficia de propria ei sală. Cei de acolo joacă prin săli închiriate.

Ca atare, singura soluție viabilă rămâne Teatrul ‘Constantin Tănase’, teatrul de suflet și al ei, și al tatălui meu, Mihai Maximilian. Tot acolo vom încerca să organizăm și un festival dedicat memoriei sale.

Există multe piese de mobilier, premii sau obiecte vestimentare, care i-au aparținut Stelei Popescu și pe care le pot preda oricând teatrului. După mine, un muzeu, de mici dimensiuni, despre viața artistei, are șanse mari să fie inaugurat în decembrie, anul viitor, în preajma zilei sale de naștere.

Acolo, la „Tănase”! Nu vreau să-l deschidem în noiembrie, luna în care s-a despărțit de noi, ci în decembrie, luna în care a venit pe lume!” a concluzionat Doina Maximilian pentru sursa citată.

Ce relație a existat între Stela Popescu și Alexandru Arșinel

Au jucat împreună o viață, iar din acest motiv mulți dintre fanii lor au crezut faptul că Stela Popescu și Alexandru Arșinel au format un cuplu și în afara scenei. Însă lucrurile nu au stat niciodată așa.

Actrița era căsătorită cu Mihai Maximilian, cel care le scria și cupletele, iar Alexandru Arșinel avea, la rândul său, o căsnicie fericită alături de Marilena, femeia care i-a fost alături 54 de ani, până în ultima clipă. Deși zvonurile s-au înmulțit la un moment dat, Stela Popescu a mărturisit în cadrul unui interviu mai vechi faptul că nu a fost niciodată deranjată de aceste lucruri.

Regretata actriță povestea că s-a confruntat cu această situație și pe vremea în care juca cu Ștefan Bănică, ba chiar a dezvăluit o situație care a amuzat-o teribil la acea vreme.

„Eu am avut doi parteneri. Am jucat opt ani cu Ştefan Bănică şi 35 de ani cu Arşinel. Am avut norocul să fiu simpatizată de femeile din public. Am şi zis, glumind, odată că niciodată nu s-a spus că sunt amanta lui Arşinel, ci nevasta.

Ceea ce este o chestie! Şi când jucam cu Bănică, la fel se întâmpla. Când a născut cea de-a doua soţie a sa, Moaţa, cu care a avut un băiat, Alexandru, care a murit, o doamnă l-a oprit pe Ştefan pe stradă şi l-a întrebat: „Cum se simte doamna Stela după naştere?’ La care el s-a uitat lung şi i-a răspuns: „Dar Stela nu e nevasta mea. Pe nevasta mea o cheamă Moaţa!”.

Doamna s-a întors cu spatele şi a plecat supărată. La fel este percepţia şi cu Arşinel, toată lumea crede că sunt soţia lui. Acest lucru se datorează faptului că între noi, pe scenă, relaţia este perfectă şi armonioasă. Din clipa în care am ieşit de pe scenă, noi nici măcar buni prieteni nu suntem. Nu ne facem vizite, nu mâncăm împreună… La noi, teatrul este legătura. Am jucat împreună în toată ţara, am repetat împreună, dar niciodată între noi nu s-a creat acea stare de simpatie personală!”, povestea Stela Popescu.
Adauga un comentariu