Sport

Ce se întâmplă cu medicul de la FC Botoșani, depistat pozitiv cu COVID-19. Liga I se reia cu stângul!

Publicat: 12 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se întâmplă cu medicul de la FC Botoșani depistat pozitiv cu COVID-19. Liga I se reia cu stângul
Ce se întâmplă cu medicul de la FC Botoșani, depistat pozitiv cu COVID-19. Liga I se reia cu stângul!

Ce se întâmplă cu medicul de la FC Botoșani, depistat pozitiv cu COVID-19. Astăzi trebuia să aibă loc partida CSU Craiova – FC Botoșani, din cadrul Ligii I. Partida nu va mai avea loc deoarece medicul echipei FC Botoșani a fost depistat cu CVID-19.

Medicul formației botoșănene, dr. Petre Rădăuceanu și un fotbalist de la echipa a doua a FC Botoșani, au fost depistați pozitivi cu COVID-19. Testarea a fost efectuată înainte de deplasarea la Craiova, pentru partida ce trebuia să aibă loc astăzi.

„Nu am niciun simptom. Mă simt foarte bine. Am fost testat, la un loc cu toată echipa, așa cum prevede regulamentul, iar apoi am fost informat că sunt pozitiv. Vom vedea care sunt următorii pași, cei de la DSP vor decide”, a spus medicul Petre Rădăuceanu.

Ce se întâmplă cu medicul de la FC Botoșani, depistat pozitiv cu COVID-19: Obligați să stea în izolare

Delegația clubului FC Botoșani a făcut deplasarea la Craiova, dar a fost lăsată să plece spre casă aseară. Urmează ca jucătorii și întreg staff-ul să stea în izolare timp de cel puțin șapte zile. Izolarea se va face în localitatea de domiciliu. Jucătorii și întreg staff-ul au parcurs drumul spre Botoșani cu autocarul clubului, dar și cu câteva mașini personale.

Aseară, botoșănenii sperau că partida se va juca. Patronul grupării botoșănene, Valeriu Iftime, spunea că medicul nu a intrat în contact cu lotul de jucători.

„Domnul doctor nu a avut contact cu echipa. El a mers separat, cu doar doi oficiali din club, cu mașina personală. Se va repeta testul și sper să fie negativ. Dar oricum noi am informat forurile superioare și așteptăm decizia. Totuși sperăm să se joace pentru că, repet, domnul doctor nu a avut contact cu jucătorii”, a spus Valeriu Iftime.

Acum, oficialii echipei FC Botoșani vor trebui să anunțe oficialii Ligii 1 despre situația echipei în perioada de izolare.

Probleme cu COVID-19 și la Dinamo. Magazinerul echipei, confirmat cu coronavirus

Un alt meci care nu se va disputa în această etapă este cel dintre Dinamo și Chindia Târgoviște. Asta din cauza faptului că magazinerul „câinilor roșii“ a fost depistat cu COVID-19.

Jucătorii și membrii staff-ului tehnic trebuie să stea timp de 14 zile în izolare. Astfel, meciurile echipei Dinamo cu Hermannstadt, Sepsi și FCSB, din prima manșă a semifinalelor Cupei României, care urma să se dispute inițial pe 24 iunie, ar putea fi reprogramate pentru o dată ulterioară.

Există, totuși, posibilitatea ca primul meci oficial al lui Adrian Mihalcea pe banca lui Dinamo, cel cu Chindia Târgoviște, să fie amânat chiar dacă nu se confirmă contactul avut de jucători și antrenori cu magazinerul.

„La cele două cluburi au fost demarate anchete epidemiologice. DSP Botoșani așteaptă rezultatul anchetei de la DSP Craiova și urmează să vedem ce măsuri se vor lua. Jucătorii și staff-ul sunt izolați și testați după șapte zile. Ei nu se vor antrena și vor aștepta rezultatele testărilor. Meciurile echipelor FC Botoșani și Dinamo vor fi reprogramate, în funcție de rezultatele testărilor. Liga I se reia sâmbătă, cu celelalte meciuri“, spune Justin Ștefan, Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Adauga un comentariu