Diete si regimuri

Ce se întâmplă în organism când opriți produsele lactate

Publicat: 03 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se întâmplă în organism când opriți produsele lactate
Organismul poate reacționa diferit de la persoană la persoană în ceea ce privește densitatea osoasă, pierderea în greutate

Renunțarea la consumul oricărui tip de produs lactat nu este fără consecințe. Organismul poate reacționa diferit de la persoană la persoană în ceea ce privește densitatea osoasă, pierderea în greutate, problemele pielii, intoleranța și balonarea. Iata ce se întâmplă în organism când opriți produsele lactate!

Te gândești să renunți la lapte, brânză, unt și la toate produsele lactate din dieta? Mulți oameni fac această alegere, din motive de sănătate, atunci când adoptă veganismul sau pentru a experimenta anumite beneficii asociate cu o dietă fără lactate, cum ar fi pierderea în greutate sau reducerea problemelor legate de acnee. Dar reacția la această schimbare nu este aceeași pentru toată lumea. Iată deci câteva consecințe pe care le-ați putea observa atunci când decideți să renunțați la produsele lactate.

Iata ce se întâmplă în organism când opriți produsele lactate!

Oase

Produsele lactate sunt pline de calciu, proteine, vitamina D și alte minerale importante pentru construirea oaselor puternice. Dacă urmați o dietă fără lactate, va trebui să găsiți o modalitate de a înlocui aceste substanțe nutritive pierdute cu legume verzi, lapte de migdale și broccoli, de exemplu. Un nutriționist vă va putea oferi sfaturi adaptate gusturilor și dietei dumneavoastră.

Greutatea

Ați decis să renunțați la produsele lactate pentru a slăbi? Deși alimentele precum anumite brânzeturi și înghețată au un conținut ridicat de calorii, studiile citate de Reader’s Digest au arătat că laptele favorizează sățietatea și te ajută să rămâi în formă. Rezultatul pierderii în greutate depinde de metabolismul persoanei și de modul în care acestea înlocuiesc produsele lactate din dieta lor.

Pielea

Mai multe studii au legat acneea de lapte, în special laptele degresat, dar niciunul nu a găsit o legătură cu brânza sau iaurtul. Niciun studiu clinic nu a confirmat aceste rezultate, singura modalitate de a vedea dacă funcționează este să testați. Unii oameni observă, de asemenea, o scădere a simptomelor afecțiunilor pielii, cum ar fi eczeme și psoriazis.

Intoleranță la lactoză

Dacă aveți intoleranță la lactoză, vă lipsește enzima care descompune în mod normal zahărul din lapte. Acesta este motivul pentru care puteți suferi de dureri de stomac atunci când digerați lactatele. Dacă nu eliminați toate produsele lactate din dietă, dar treceți la unul sau două alimente pe zi, simptomele ar trebui să scadă treptat pe măsură ce bacteriile se reechilibrează în intestin. Dar, dacă opriți lactatele complet, intoleranța se poate agrava.

Balonare

Ai tendința să te umfli ca un balon după ce ai mâncat o felie de pizza cu patru brânzeturi sau ai băut un pahar de lapte? O dietă fără lactate ar putea fi răspunsul. Dacă este o intoleranță, reducerea consumului sau renunțarea la produsele lactate poate oferi o ușurare.

Adauga un comentariu