International

Ce speranță de viață are Kate Middleton după ce a fost diagnosticată cu cancer. Medicii au luat în calcul mai multe ipoteze

Publicat: 28 mart. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ce speranță de viață are Kate Middleton după ce a fost diagnosticată cu cancer. Medicii au luat în calcul mai multe ipoteze
Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu o formă de cancer și în prezent face chimioterapie

Mai mulți medici britanici au estimat ce speranță de viață are Kate Middleton după ce a fost diagnosticată cu cancer. Aceștia au luat în calcul diferite ipoteze ținând cont că Prințesa de Wales nu a precizat de ce maladie suferă. Medicii au făcut anumite presupuneri cu privire cancer ovarian sau uterin în ceea ce o privește pe Kate Middleton.

Prințesa de Wales trece prin momente cumplite de la începutul anului. În urmă cu o săptămână, Kate Middleton a dezvăluit că medicii au diagnosticat-o cu cancer, iar acum se află sub tratament și face chimioterapie. Vestea vine ca un șoc, mai ales că soția Prințului William a fost supusă unei intervenții chirurgicale la începutul acestui an. Chiar dacă a vorbit public despre starea ei de sănătate, Kate Middleton nu a dezvăluit de ce tip de cancer suferă.

Ce speranță de viață are Kate Middleton după ce a fost diagnosticată cu cancer

Mai mulți medici britanici au vorbit despre situația medicală a Prințesei de Wales. Potrivit chirurgului britanic George Crawford, Kate Middleton s-ar putea confrunta cu unul dintre două tipuri de cancer foarte populare în rândul femeilor de vârsta ei. Mai exact, chirurgul a precizat că Alteța Sa, care are 42 de ani, ar putea suferi de cancerul de ovare sau uterin. Momentan, Casa Regală nu a dezvăluit tipul de cancer cu care se confruntă prințesa.

Potrivit site-ului cancerresearchuk.org, în cazul în care Kate Middleton ar suferi de cancer ovarian, aceasta ar putea trăi mai bine de 5 ani. Cercetătorii au efectuat această analiză în 4 etape. Fiecare dintre etape are o rată de supraviețuire diferită. Mai mult, datele obținute de britanici sunt analizate pentru femeile care au fost diagnosticate cu cancer ovarian între anii 2013 și 2017.

De asemenea, femeile cu cancer ovarian din Anglia pot supraviețui în jur de 1-10 ani după aflarea diagnosticului:

– mai mult de 70 din 100 de femei (mai mult de 70%) vor supraviețui cancerului timp de 1 an sau mai mult după ce vor fi diagnosticate;
– aproape 45 din 100 de femei (aproape 45%) vor supraviețui cancerului timp de 5 ani sau mai mult;
– 35 din 100 de femei (35%) vor supraviețui cancerului timp de 10 ani sau mai mult.

De asemenea, sursa citată a efectuat un studiu asemănător și în cazul femeilor care sunt diagnosticate cu cancer uterin. În cazul în care Kate Middleton suferă de acest tip de cancer, șansele de supraviețuire ar putea fi mult mai mari. Astfel, Prințesa de Wales ar putea trăi fără probleme mai mult de 10 ani, ba chiar poate să învingă boala, mai ales că procentul supraviețuitorilor pe perioadă îndelungată este foarte mare.

Care este rata de supraviețuire în cazul cancerului uterin

Femeile din Marea Britanie care au fost diagnosticate cu cancer uterin au o rată de supraviețuire mai mare decât în cazul celor care suferă de cancer ovarian.

– 90 din 100 (90%) supraviețuiesc cancerului timp de 1 an sau mai mult;
– aproximativ 75 din 100 (aproximativ 75%) vor supraviețui cancerului timp de 5 ani sau mai mult;
– mai mult de 70 din 100 (mai mult de 70%) vor supraviețui cancerului timp de 10 ani sau mai mult.

Așadar, Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu o formă de cancer și în prezent face chimioterapie. Cu toate acestea, Kate Middleton nu a precizat încă de ce tip de cancer suferă, dar situația nu pare să fie una prea roz. Cu toate acestea, ea are parte de o îngrijire adecvată și, cel mai probabil, va trece cu bine peste această problemă majoră de sănătate.

Comentarii
  • Dupa cum spunea analfabetul de la casa de copii care ii da cur lui Birladeanca- “ Vaccinul este sigur si eficient!!” Mult succes la cancere galopante stimati tovarasi ARNM

Adauga un comentariu