Prima pagină » Local » Ce spune medicul Tudor Ciuhodaru despre adoptarea unor noi restricţii în România

Ce spune medicul Tudor Ciuhodaru despre adoptarea unor noi restricţii în România

02 mai 2022, 11:47, 2 ,
BZI.ro, în Local

Având în vedere faptul că Beijingul a decis să înăsprească din iar restricţiile din cauza unui nou val de infectări cu Covid-19, medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre adoptarea unor noi restricţii în România.

Reamintim faptul că în Shanghai s-a relaxat într-o măsura situaţia şi s-a permis ieșirea unor cetăţeni din izolare după a doua zi în care nu s-au înregistrat cazuri noi

Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru, despre adoptarea unor noi restricţii în România

Ieri, 1 mai 2022, capitala Chinei a decis să modifice regulile de distanțare socială și a lansat o nouă rundă de testare în masă. De asemenea, pe rețelele sociale au apărut imagini cu oameni săltați de pe stradă și duși la testare în Shanghai.

”Au fost foarte multe decizii politice aberante în această pandemie”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru, membru în Comisia Covid-19 a Parlamentului European, a intrat în direct la postul de televiziune Antena 3 şi a explicat dacă ţara noastră se poate întoarce sau nu într-un astfel de scenariu în care restricțiile să fie din nou aplicate.

”Panica drobului de sare, la fel ca și politica asta de 0 COVID în China, nu au niciun fel de șanse să fie cu adevărat eficiente și în niciun caz nu vor găsi vreodată un răspuns favorabil din partea oamenilor care sunt direct afectați. Vă reamintesc că au fost foarte multe decizii politice aberante în această pandemie iar dacă vreți să vă amintesc ce spunea ministrului israelian despre pașaportul verde digital, eu am votat împotriva lui, spunea că nu există nicio logică medicală sau epidemiologică întru-na astfel de act și este evident pentru că acesta nu arată decât că te-ai vaccinat, dar în rest poți să te infectezi și să transmiți boala”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Dr. Tudor Ciuhodaru: ”Trebuie văzut ce a fost bun și ce a fost rău în această pandemie”

Medicul primar de medicină de urgenţă din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” din Iaşi a menţionat că este esenţial să se vadă ce a fost bun sau rău în pandemia de Covid-19.

„Așa că lucrurile trebuie făcute în acest moment, din punctul meu de vedere, în două direcții principale. Văzut ce a fost bun și ce a fost rău în această pandemie și găsită o altă abordare în ceea ce privește situația de risc epidemiologic, mai ales că trăim într-o lume globalizată și evident astfel de situații se vor repeta. Ceea ce este cel mai important, și subliniez acest lucru, am susținut toată această pandemie o strategie coerentă, planul B care să țină cont de realitatea medicală și în care să îți pese cu adevărat de viața oamenilor”, a mai menţionat medicul.

Medicii susţin că restricţiile nu şi-au dovedit eficiența

Cadrul medical a mai menţionat că lucrează de la debutul acestei pandemii într-un spital de suport Covid-19 şi nu a înțeles de ce persoanele s-au opus când venea vorba despre testarea extinsă, regulată, gratuită, când se discuta despre adoptarea unor soluții medicamentoase care să poată să fi procurate chiar din farmacie, așa încât, mai ales când vorbim despre categoriile vulnerabile, principalii afectați în această pandemie, să avem toate soluțiile terapeutice necesare.

De asemenea, Tudor Ciuhodaru afirma că este evident pentru toată lumea că restricțiile nu și-au dovedit eficiența, iar acestea au făcut mult mai rău, decât bine.

”Suntem pe un teren minat mai ales când politicienii iau decizii fără să țină cont de o realitate medicală. Explicați-mi și mie de ce în Spania coronaviroza este tratată ca o boală obișnuită, nici măcar nu te mai testează, nici măcar nu te mai izolează. În timp ce alte țări europene pe care eu le știam cu o tradiție democratică au venit cu lucruri aberante de tipul vaccinări obligatorii. Este o mică diferență, o mică linie roșie care poate fi trecută oricând, mai ales prin decizii politice aberante, vedem acest lucru în China, iar din punctul meu de vedere suntem pe un teren minat mai ales când politicienii iau decizii fără să țină cont de o realitate medicală. Sper ca în Parlamentul European lucrurile să fie corectate și gândiți-vă că și Comisia Europeană vrea să prelungească acel pașaport verde digital încă un an de zile. Eu vă spun de la început că voi fi împotriva acestuia”, a explicat Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

În cazul în care se va înregistra un nou val pandemic, cel mai probabil autoritățile vor adopta noi restricții în România.

Comentarii
  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Deputatul LIBELULA jumate om jumate pwla

  • 2012 = 2021 ???Senzational!!! Cred ca Nostradamus era putin bolnavior si a incurcat 2012 cu 2021.Pare ca e destul de astfel.Poate ca citea sau scria in oglinda?Rusia face ca un cerc cantabric in Ucraina de la originile lor scitice si sarmat si o epurare a ucrainenilor si crearea tampului Armada.Sunt precum colosii de lut in cap din vechime cum era Titanu, Otanu, Itanu, Botanu sau Putanu.Se pare ca toate imperiile au cam aceeasi istorie aproape identica ca o paralelistica cronologica prin secole.Si acum ar incepe prin Estonia/estoria sau ostrogoths,sau Riga Norocului,Ragnaroc,Riga Nordului,Liga Nordului,Marile Nordului,Regii Norocului/Norocul Regilor,Ruleta Norocului,Riga Cripto,NoroculGorodian.In cronologia antica au existat 4 bipolari care exista si astazi,de fapt sunt cam aceeasi uneori antagonisti celto-germanii,indo-chinezii,slavii si agricultorii africani.Si au cam aceleasi chestii care le aveau din istoria lor din epoca veche.Se zice ca dupa WW, terminatii din nord au migrat inspre sud unde au aparut zonele vechilor civilizatii antice care erau tot cam la fel si cam aceiasi din cauza ca acolo apareau aceleasi civilizatii cu aceleasi demografii si cu istorii similare.
    Nici cosmosul nu e prea posibil de navigat si planeta se va scufunda ca in catrene in furtuna exploziei galaxiilor si stelelor gigantice enorme care se gasesc in univers.Nici Statia Spatiala internationala nu poate naviga pana la planeta Moarte din cauza gheturilor si nici nu prea cresc fara lumina soarelui si a lunii si a campului magnetic.Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *