Eveniment-Social

Ce surprize a pregătit Ateneul Național din Iași la început de an! Spectacole extraordinare și invitați speciali

Publicat: 05 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce surprize a pregătit Ateneul Național din Iași la început de an Spectacole extraordinare și invitați speciali
Luna ianuarie, dedicată adulților și celor mici la Ateneul Național din Iași

Începutul de an de la Ateneul Național din Iași va aduce pe scenă mari piese de teatru. Publicul se poate bucura de prezența celor mai valoroși actori din România. Vlad Rădescu și Claudiu Bleonț sunt doar o parte dintre invitații speciali ai lunii ianuarie 2023

Luna ianuarie debutează la Ateneul Național din Iași cu patru piese de excepție, dintre care una satirizează atât stereotipuri umane, cât și personaje biblice. Cele patru piese ce vor fi jucate în luna ianuarie sunt „Zorba Grecul”, cu Marius Bodochi, în regia lui regia Antonellei Cornici (16 ianuarie, ora 19:00), „Amadeus”, cu Claudiu Bleonț, în regia lui Toma Enache (19 ianuarie, ora 19:00), „Ioana D’Arc – o altă moarte”, cu Gheorghe Visu, în regia lui Nic Ularu (23 ianuarie, ora 19:00) și „Ivan Turbincă”, cu Vlad Rădescu în rolul lui Dumnezeu, în regia lui Ion Sapdaru (28 ianuarie, ora 19:00).

Luna ianuarie, dedicată adulților și celor mici la Ateneul Național din Iași

Ateneul Național din Iași invită publicul ieșean la teatru în luna ianuarie. „Zorba Grecul”, cu Marius Bodochi, în regia lui regia Antonellei Cornici (16 ianuarie, ora 19:00), „Amadeus”, cu Claudiu Bleonț, în regia lui Toma Enache (19 ianuarie, ora 19:00), „Ioana D’Arc – o altă moarte”, cu Gheorghe Visu, în regia lui Nic Ularu (23 ianuarie, ora 19:00) și „Ivan Turbincă”, cu Vlad Rădescu în rolul lui Dumnezeu, în regia lui Ion Sapdaru (28 ianuarie, ora 19:00) sunt cele patru mari piese ce vor fi reinterpretate luna aceasta.

Precizăm că povestea lui Ivan Turbincă este o dramatizare a comediei populare cu același nume, scrisă de Ion Creangă. Piesa de teatru prezintă întâmplările din viața lui Ivan, fost ostaș rus ce ajunge să interacționeze deseori cu Dumnezeu, dar și cu alte personaje biblice. Încă din luna iunie a anului trecut, când a avut loc premiera piesei, cunoscutul regizor Ion Sapdaru a afirmat că povestea lui Ion Creangă, pe care acesta a pus-o în scenă, este o feerie națională.

„Mă bucur foarte mult că am găsit această formulă inedită de a avea propriul nostru Dumnezeu! E bine să ai uneori cu tine propriul tău Dumnezeu la purtător. Am fost bucuros că Vlad Rădescu a acceptat să joace acest rol”, declara atunci regizorul Ion Sapdaru.

Pe lângă piesele de teatru dedicate adulților, actorii ieșeni au pregătit, ca întotdeauna, un program pentru copii. Piese ca „Harap Alb”, „Făt Frumos din Lacrimă”, „Capra cu trei iezi” sau „Cenușăreasa” vor încânta micuții.

Povestea lui Ivan Turbincă are șanse mari să rămână mult timp pe scena Ateneului din Iași

Mai mult, regizorul Ion Sapdaru a declarat că spectacolul „Ivan Turbincă” s-a bucurat întotdeauna de succes, fiind de părere că și acum va fi la fel.

„Mă aștept ca spectacolul să se joace măcar cinci ani, zic eu. Așteptările mele sunt destul de calculate, știu foarte bine că e un spectacol care s-a bucurat și se va bucura de succes. În plus, în ziua premierei, în fața acestui minunat edificiu va cânta fanfara de la Cozmești, un moment inedit, deși nu mai e nevoie de promovare, să chemăm publicul, pentru că ambele spectacole din iunie au fost vândute, iar aici mă refer la bilete”, adăuga Ion Sapdaru.

Menționăm că biletele vor putea fi achiziționate online, pe ateneuiasi.ro, începând cu data de 1 ianuarie 2023, dar și de la casieria Ateneului, de pe 3 ianuarie 2023.

Acestea și multe alte evenimente așteaptă să bucure sufletele ieșenilor în luna lui Gerar 2023.

Adauga un comentariu