Prima pagină » Magazin » Ce trebuie sa faci daca ai mucegai la ferestre?
Ce trebuie sa faci daca ai mucegai la ferestre?

Ce trebuie sa faci daca ai mucegai la ferestre?

22 oct. 2019, 14:30,
în Magazin

Mucegaiul este inestetic si periculos. Pe langa faptul ca stirbeste aspectul locuintei, mucegaiul este periculos pentru sanatatea umana. Mai multe studii arata ca mucegaiul provoaca o multime de probleme respiratorii. 

Avand in vedere acest lucru, ce ar trebui sa faceti daca observati mucegai la ferestre?

Raspuns de actiune rapida: indepartati-l. Mai departe, trebuie sa va dati seama ce a cauzat aparitia mucegaiului, pentru ca el devine din ce in ce mai rau in timp. 

Iata un plan de atac care va poate ajuta sa scapati de mucegai. 

Aflati cauza. 

Mucegaiurile sun ciuperci microscopice care se inmultesc in conditii de umezeaza si oarecum intunecate. Mucegaiurile se pot dezvolta in bai, sub chiuvetele de la bucatarie sau in locurile unde apa s-a scurs pe pereti sau pe podea sau in izolatii. 

Mucegaiul de pe pervaz se poate extinde in jurul cadrelor termopanelor. Acest lucru se intampla atunci cand geamurile permit trecerea umezelii din exterior in interior sau cand umiditatea condenseaza pe geamurile din baie, dupa dus. 

Daca ati observat ca mucegaiul s-a dezvoltat in jurul unei ferestre din camera de zi, din dormitor sau de la subsol, aflati cum patrunde apa in cadru. Daca observati mucegai in baie, este posibil ca spatiul sa nu fie ventilat in mod corespunzator. 

  • Indepartati fereastra si curatati sau inlocuiti ferestrele cu termopane ieftine si eficiente, pentru a combate scurgerile de umezeala si aer. 

Daca mucegaiul a intrat in cadrul ferestrelor, va trebui sa schimbati geamurile si sa curatati sau sa inlocuiti rama. Indepartati toata izolatia sau rama umeda si uscati complet zona afectata ramasa incorporata. Apoi sigilati sau rezolvati problemele ce tin de scurgerile de aer din jurul ferestrelor si cadrelor pentru a preveni re-aparitia problemei. 

Pentru ca acum veti gasi usor pe piata termopane ieftine, merita sa schimbati ferestrele cu totul. Deseori, ferestrele noi, mai performante se dovedesc mai eficiente decat geamurile vechi care nu mai dau randamentul asteptat. 

  • Verificati acoperisul si jgheaburile

Daca ati inspectat ferestrele, insa nu ati detectat nicio  problema cu ele, sursa problemei poate fi alta cauza. Verificati starea si functionalitatea acoperisului si a jgheaburilor. 

  • Redirectionati apa departe de casa

Ferestrele de la subsol se pot confrunta des cu mucegaiul pentru ca sunt aproape de pamant. Acesta este prea umed atunci cand ploua sau ninge sau cand cineva uda gazonul. 

Dupa ce rezolvati problema mucegaiului de la fereastra, prin reparatie sau inlocuire cu termopane ieftine, va puteti proteja geamurile de la parter sau subsol redirectionand apa din aceste zone. 

Puteti imprejmui aceste geamuri cu un fel de balconas pentru a impiedica infiltrarea apei in ramele ferestrelor si dezvoltarea mucegaiului. 

Apa condenseamna pe ferestre, in special iarna, apoi se infiltreaza in ramele ferestrelor, unde poate provoca mucegai. Optati pentru termopane ieftine pentru a scapa usor de problema mucegaiului de la ferestre. 

  • Reduceti umiditatea din baie

Daca geamurile din baie sunt pline de mucegai, cel mai probabil aici nu exista suficienta ventilatie. Rulati intotdeauna ventilatorul din baie cand faceti dus. Lasati si o fereastra deschisa. Deschideti si una de la baie dupa ce faceti dus, ca sa existe mai multe modalitati de a scoate aburul din baie. Este mai bine, decat sa condenseze pe geamuri. 

  • Folositi clor pentru a indeparta mucegaiul

Exista mai multe produse pe piata care pot curata eficient mucegaiu de la ferestre, dar o solutie rapida este sa diluati inalbitor cu apa (o cana clor si o cana de apa). Purtati masca si manusi pentru a reduce riscurile de inhalare a vaporilor de inalbitor si pulverizati amestecul pe mucegai sau pe un burete cu care veti sterge mucegaiul. 

  • Monitorizati starea ferestrelor

Este dificil sa scapati de mucegai. Dupa ce l-ati indepartat este important sa identificati cauza si sa o tratatati. Schimbarea geamurilor vechi cu termopane din lemn, precum si bunele practici de combatere a umezelii, pot ajuta la eradicarea completa a mucegaiului.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`