Sport

Ce urmează pentru Cosmin Olăroiu după despărțirea de Jiangsu. Dezvăluirea unui apropiat

Publicat: 06 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce urmează pentru Cosmin Olăroiu după despărțirea de Jiangsu. Dezvăluirea unui apropiat
Cosmin Olăroiu (52 de ani), ultima dată antrenor la Jiangsu FC, a primit din mâna polițiștilor arabi ceasul de 180.000 de dolari, marca Richard Mille, care îi fusese furat în septembrie, la Milano

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că antrenorul român Cosmin Olăroiu a acționat în judecată la TAS clubul Jiangsu FC, cu care a câștigat anul trecut titlul în China, pentru a-și primi restanțele salariale. Iorgulescu a adăugat că prietenul său are oferte pentru a antrena, însă nu le poate da curs până la încheierea procesului de la TAS.

Gino Iorgulescu: „Olăroiu rebuie să stea până se încheie procesul la TAS”

„Olăroiu a avut ghinionul să se ducă la o echipă al cărei patron a fost implicat în niște afaceri dubioase. După câte știu eu, patronul avea 20% din compania Alibaba. Iar patronul de la Alibaba a fost arestat sau așa ceva. Iar pe urmă a dispărut și patronul lui Olăroiu. Situația e grea și la Inter Milano (n.r. – club cu aceiași investitori), nu sunt plătiți nici acolo jucătorii. Iar acum Olăroiu și-a reziliat contractul și a mers în instanță la TAS. Iar din câte am văzut, chinezii au anunțat că desființează clubul.

Și în situația asta nu știu ce se întâmplă. El are de mai mult timp oferte, dar nu le poate da curs pentru că trebuie să își rezolve problema, să își ia banii dacă se poate. Dar în condițiile astea e mai dificil acum. Trebuie să stea până se încheie procesul la TAS și pe urmă ia o hotărâre să se ducă undeva”, a spus Iorgulescu.

Echipa de fotbal Jiangsu FC, cu care antrenorul Cosmin Olăroiu a câștigat în sezonul trecut Superliga de fotbal a Chinei (CSL), s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme financiare grave, iar la 28 februarie și-a încetat activitatea.
Clubul chinez, care s-a despărțit recent de antrenorul Cosmin Olăroiu și mai mulți jucători de bază în cucerirea titlului, a justificat decizia prin „succesiunea mai multor elemente incontrolabile”.
Gruparea Jiangsu a căutat fără succes un nou patron în locul grupului Suning, care deține în Italia formația Inter Milano, și care a decis să se retragă.

Veste proastă pentru Cosmin Olăroiu! Ce se întâmplă cu milioanele de euro pe care le avea de încasat de la chinezi

Cosmin Olăroiu este victima unei situații neașteptate – după ce fosta sa echipă, Jiangsu Suning (redenumită recent Jiangsu FC), a fost desființată, antrenorul român nu va încasa prea curând restanțele financiare.
Presa din China dezvăluie că Olăroiu mai avea de încasat aproape tot salariul pe un sezon, dar deocamdată orice tranzacție este blocată deoarece clubul cu care a devenit campion nu a achitat taxele către stat.

Olăroiu este de departe cel mai bine plătit antrenor român – la Jiangsu semnase un contract pe 3 ani cu un salariu de 7 milioane de euro pe sezon. Iar după cucerirea titlului, prima și ultima mare performanță din istoria grupării, avea promis un bonus de 3 milioane de euro.
Olăroiu nu s-a mai prezentat la reunirea echipei în acest an, gestul său fiind imitat de mai multe vedete ale echipei care aflaseră despre situația financiară precară a grupului care deține și pe liderul din Serie A, Inter.
Pentru a-și recupera banii, tehnicianul de 51 de ani va trebui să facă memoriu la FIFA, iar apoi forul mondial va solicita federației chineze să rezolve situația.

Adauga un comentariu