Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cea mai proasta zi pentru a incepe o dieta: luni
Cea mai proasta zi pentru a incepe o dieta: luni

Cea mai proasta zi pentru a incepe o dieta: luni

24 mai 2021, 15:02,
BZI.ro, în Sanatate

În fiecare duminică seara, iti spui aceeasi fraza: începând de maine, vei incepe dieta. Aveți grijă, dacă începeți o dietă luni ar fi eșecul garantat, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică.

Foarte des, „mâine” este luni! După sfârșitul weekend-ului, mulți dintre voi doriți să începeți săptămâna cu o dietă. Cu toate acestea, în acest moment, stomacul tău este plin, deci această idee poate părea bine-venita. Totuși, a începe o dietă luni ar fi un demers sortit eșecului. În orice caz, aceasta este teoria oamenilor de știință din spatele unui studiu pe această temă, publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică, potrivit Medisite.

Și, dintr-un motiv întemeiat, potrivit lui Jaime Mass, dietetician: a începe o dietă luni înseamnă să riști să intri într-un cerc vicios, deoarece se bazează pe principiul „totul sau nimic”. Și „totul sau nimic” duce la obiceiuri alimentare proaste, avertizează expertul.

De ce insistăm să începem o dietă luni

Studiul publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică a ajuns la o concluzie relativ simplă:

Zilele în care mâncăm cea mai multa carne sunt sâmbăta și duminica.
Zilele cu cel mai mult zahăr și alcool sunt vinerea și sâmbăta.
În cele din urmă, zilele în care mănânci cele mai multe calorii sunt vineri, sâmbătă și duminică.

Nu este surprinzător că aportul de grăsimi este cel mai important la sfârșitul săptămânii. Acest factor este cel care adesea îi determină pe mulți să doreasca să înceapa o dietă lunea. Acest sentiment de supraplin de duminică după-amiază te va face să vrei să mănânci mai puțin de luni.

Din păcate, potrivit oamenilor de știință, tocmai „totul sau nimic” duce la eșecul dietei. Duminică seara, te simți umflat dupae excesele din weekend. Regimul ți se pare atunci atât de simplu și necesar. Cu toate acestea, luni la prânz, foarte des, senzația de preaplin dispare.

Foamea revine și săptămâna pare atât de lungă. Drept urmare, restricțiile de luni par și mai greu de respectat. În special, pentru că, după un weekend de plăceri, privarea duce la abuzuri.

În loc să doriți să începeți o dietă restrictivă, încercați să stabiliți un nou echilibru nutrițional, regulat și compatibil cu viața de zi cu zi și cu profilul dvs.

Nu vă lipsiți de dulciuri sau pizza dacă vă plac. Dar bazati-va doar pe consumul lor mai rar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *