Diete si regimuri

Ceaiul crește riscul de atacuri de gută! Iata efectele negative ale ceaiului!

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceaiul crește riscul de atacuri de gută Iata efectele negative ale ceaiului
Este unul dintre alimentele bogate în oxalați susceptibile de a promova apariția urolitiazei

Pesticide, erbicide, lubrifianți, metale grele. În 2014, Agenția canadiană de inspecție a alimentelor a dezvăluit că, dintre cele zece cele mai bine vândute mărci de ceai din lume, cinci au depășit cantitatile autorizate de substante poluante. Acesta este unul dintre motivele care arata ca ceaiul nu este mereu o bautura pozitiva. Iata principalele efecte negative ale ceaiului!

Daca sunteti vegetarian sau anemic, cel mai bine este să nu exagerați

În intestinul subțire, taninurile din ceai formează un complex cu fier dietetic, împiedicând absorbția acestuia. Dacă există riscul de deficit de fier (menstruatii dureroase, sarcină și alăptare, boli inflamatorii intestinale, vegetarianism), este de preferat să nu beți ceai în timpul mesei, ci la distanță, cel puțin cu o oră înainte sau 2 ore după masa, recomandă nutriționistul.

O excepție poate fi făcută la micul dejun prin includerea de la început a unui aport suficient de vitamina C (fructe proaspete) care facilitează absorbția intestinală a fierului.

Ceaiul crește riscul de atacuri de gută

Este unul dintre alimentele bogate în oxalați susceptibile de a promova apariția urolitiazei. Persoanele predispuse la pietre urinare ar trebui să-și limiteze consumul la două căni pe zi, consumând în același timp timp un aliment bogat în calciu pentru a absorbi oxalații și a limita absorbția intestinală a acestora.

Tags:
Adauga un comentariu