Remedii naturiste

Ceaiul de banane si scorțișoară, tratament perfect pentru insomnie

Publicat: 14 nov. 2020
ceai de banane
Bananele conțin un aminoacid, triptofan. Acest lucru determină producerea serotoninei chimice în creier.

Nu toată lumea are șansa de a dormi bine în fiecare noapte. Un somn rău, o insomnie, nu este doar incredibil de frustrant, ci are un impact asupra vieții de zi cu zi și vă poate afecta sănătatea. Ca urmare, este posibil să nu vă puteți concentra și starea de spirit nu este de obicei cea mai bună. Luati pastile pentru a dormi bine? Este păcat, pentru că, cu ajutorul ceaiului de scorțișoară cu banane, veti adormi fara sa știti. Puteți prepara cu ușurință aceasta băutura!

Bananele, un ajutor de nadejde pentru somn

Bananele conțin un aminoacid, triptofan. Acest lucru determină producerea serotoninei chimice în creier. Serotonina are un efect calmant și favorizează somnul. Așadar, consumul unei banane înainte de culcare vă va îmbunătăți somnul. Dar știați că puteți mânca o banană și într-o ceașcă de ceai?

Ceaiul de banane si scorțișoară, tratament perfect pentru insomnie

În toată lumea, ceaiul de banane și scorțișoară este folosit ca ajutor de somn. Bananele și scorțișoara au multe beneficii pentru sănătate, motiv pentru care aceasta băutură promovează calitatea somnului. Scorțișoara contribuie la o digestie și o circulație bune. În plus, banana determină corpul să producă mai puțin cortizol, cunoscut și sub numele de hormonul stresului, iar conținutul ridicat de triptofan determină creșterea producției de serotonină a corpului tău, astfel încât să dormi mai bine noaptea.

Iată cum se prepara ceaiul!

Nu aveți nevoie de ingrediente complicate pentru a face acest ceai. Cu doar o banană, o linguriță de scorțișoară și 25 de mililitri de apă, puteți face o ceașcă grozavă de ceai. Urmați aceste instrucțiuni:

  • Tăiați capetele bananei, dar nu îndepărtați coaja. Apoi tăiați-o în bucăți mari, inclusiv coaja.
  • Adăugați bucățile de banană într-o cratiță și presărați scorțișoara.
  • Se toarnă apa în oală și se fierbe. Reduceți focul la minim și fierbeți timp de 10 minute.
  • S-a desprins coaja de pe banană? Luați oala de pe foc.
  • Se toarnă amestecul într-o strecurătoare și se bea ceaiul cu douăzeci de minute înainte de culcare.
  • Repetați asta în fiecare seară pentru cele mai bune rezultate.
Adauga un comentariu