Culinar

Cel mai bun drob de ciuperci. Rețeta inedită pentru un preparat culinar desăvârșit

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun drob de ciuperci. Rețeta inedită pentru un preparat culinar desăvârșit
La masa de Paști, pe lângă tradiționalul drob de miel, putem pregăti și un drob de ciuperci delicios.

Tot mai multe gospodine vor să afle cum se prepară cel mai bun drob de ciuperci. Pe lângă tradiționalul drob de miel, cel cu ciuperci este ușor, gustos și ideal pentru cei care țin dietă. Este binecunoscut faptul că ciupercile sunt hrănitoare și bogate în substanțe nutritive, iar mâncărurile sunt adevărate delicii. Drobul este nelipsit de la masa de Paști, însă el poate fi pregătit și pe timpul anului, în diferite moduri și cu ingrediente sofisticate. Iată rețeta inedită pentru un preparat culinar desăvârșit.

Cel mai bun drob de ciuperci pentru masa de Paști

Pe lângă tradiționalul drob de miel, tot mai multe gospodine optează și pentru deliciosul drob de ciuperci. Gustos și aromat, acesta se pregătește foarte ușor, iar pentru a ne bucura de un preparat culinar irezistibil, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație.

Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă, putem pregăti drobul de ciuperci după rețeta de odinioară. De la masa de Paști nu trebuie să lipsească deliciosul cozonac cu vinars sau cozonacul opărit, care își va păstra mai mult timp aromele inedite. La fel de important este și aluatul de cozonac, pregătit cu multă atenție de gospodine.

Pentru iubitorii de mese tradiționale, ideală este și o mâncare de cartofi țărănești la tigaie. Deliciosul drob de ciuperci poate fi pregătit în sezonul de primăvară, fiind ideal pentru cei care țin dietă. Mai mult, aceștia pot opta și pentru o mâncare de spanac cu orez, gustoasă, ușoară și sățioasă.

Când vine vorba de pregătirea drobului de ciuperci, gospodinele preferă rețeta tradițională, iar la final vor obține un preparat culinar pe placul tuturor.

Rețeta unui preparat culinar irezistibil

Pentru deliciosul drob de ciuperci vom avea nevoie de 800 g de ciuperci, 200 g de cașcaval, câte o legătură de ceapă verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, lobodă, leurdă, 1 morcov, 1 cartof, 3 ouă, 2 linguri de făină, sare și piper.

Mai întâi se călesc în puțin ulei ciupercile tăiate felii împreună cu ceapa tocată mărunt. Se adaugă apoi verdețurile tăiate și cartoful fiert, apoi se pune cașcavalul ras și se amestecă toate ingredientele, la care se adaugă 2 linguri de făină, sare și puțin piper.

Într-o tavă se pune o parte din această compoziție, iar în mijloc se pun ouăle fierte întregi sau tăiate în jumătate. Se toarnă deasupra restul de compoziție și se pune tava la cuptor. Drobul nu trebuie lăsat mult la cuptor pentru a nu se usca. Acesta trebuie să aibă o consistență umedă.

Când este gata, se scoate drobul de ciuperci de la cuptor și se lasă la răcit apoi se taie felii. La final, ne vom bucura de gustul unui preparat culinar aromat și savuros.

Drobul de ciuperci poate fi făcut și cu carne de pui sau de miel, după preferințe. Rețetele sunt diverse și pe placul tuturor. De asemenea, drobul poate fi pregătit și în zilele de post, fiind făcut cu legume și verdețuri proaspete.

La masa de Paști, pe lângă tradiționalul drob de miel, putem pregăti și un drob de ciuperci delicios. Acesta este ușor de făcut, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite, vom obține la final o mâncare delicioasă.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu