Magazin

Cel mai PUTERNIC leac naturist! Ciuperca tibetana care vindeca boala secolului: CANCERUL

Publicat: 30 mai 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai PUTERNIC leac naturist Ciuperca tibetana care vindeca boala secolului CANCERUL
1

Cand l-au descoperit pe inaltele platouri din Podisul Tibetului, savantii nu stiau cum sa clasifice acest organism, venit parca de pe alta planeta. Ciuperca tibetana, cum mai este ea numita, are capacitatea unica de a trai pe insecte si de a deveni, practic, una cu ele.

Ciuperca tibetana este considerata cel mai puternic leac naturist.  Se dezvolta doar la altitudini foarte mari, nefiind niciodata intalnita la sub 4000 de metri, si numai in golurile alpine, deasupra limitei la care creste vegetatia forestiera. Savantii europeni care au intalnit-o prima oara in Tibet i-au dat denumirea stiintifica de Cordyceps, ceea ce s-ar traduce prin batul insufletit sau iarba vie.

Citeste si: STATISTICA ALARMANTA: aproape 30% din populatia globului SUFERA de asta

In Asia (Tibet, Nepal, Bhutan, zona muntoasa a Indiei) au fost descoperite pana in prezent aproximativ 300 de specii de ciuperci din genul Cordyceps, care mai toate traiesc pe insecte si foarte rar pe plante, insa versiunea tibetana are – se pare – calitatile cele mai puternice.

Intr-o scriere chinezeasca antica, din timpul dinastiei Tang, ciuperca tibetana este pentru prima oara descrisa drept un amplificator al energiei Yang (masculine), dar si un puternic stimulent al meridianelor rinichilor si al plamanilor. Era adusa cu mari sacrificii de la poalele muntilor Himalaya si era remediul administrat aristocratilor, pentru a le prelungi viata si pentru a-i vindeca de bolile grave. Stiinta moderna a inceput sa cunoasca abia in ultimele decenii virtutile terapeutice ale acestei ciuperci. Iar principalul merit pentru aceste descoperiri il au zecile de echipe de oameni de stiinta chinezi care au studiat in spitale si
laboratoare, ani intregi, pentru a descifra misterele ciupercii aduse din Tibet, scrie formula-as.ro.

Citeste si: Ajuta sau nu la slabit, sucurile dietetice? Concluzia cercetatorilor

Ciuperca tibetana si cancerul
In biologie s-a constatat un fapt extrem de interesant: plantele parazite sunt mari specialiste in a secreta substante menite sa distruga tumorile maligne, care in ultima instanta sunt tot un fel de… paraziti, extrem de periculosi. Vascul sau Tortelul, de pilda, doua plante parazite extrem de raspandite la noi, sunt printre cele mai puternice antitumorale din flora europeana. Ei bine, ciuperca tibetana, specialista in parazitarea animalelor, se pare ca stie mai bine ca oricine cum sa lupte eficient cu o tumora invadatoare.

Iata cateva dintre formele de cancer in care eficienta ciupercii tibetane a fost demonstrata:
* Cancerul de colon si de rect – o cercetare a savantilor chinezi facuta in 2007 arata faptul ca doua principii active, cordicepina si acidul cordicepic, inhiba cresterea tumorilor la colon. In combinatie cu sofranul de India, eficienta acestor principii active sporeste, avand si un efect de blocare a vascularizarii tumorilor de la nivelul intestinului.
* Cancerul la san – un studiu japonez facut in anul 2008 a demonstrat ca administrarea extractului de Cordyceps stimuleaza sistemul imunitar sa lupte impotriva tumorilor mamare, facandu-le sa intre in remisie.
* Cancer la plamani – doua studii, datand din 1999 si din 2007, demonstreaza ca substantele active din ciuperca tibetana declanseaza asa-numita apoptoza, adica moartea programata a celulelor maligne localizate la plamani.
* Cancerul de piele – un experiment facut pe animale cu melanom malign (cea mai agresiva forma de cancer de piele) a demonstrat o dubla actiune a ciupercii tibetane: 1. Inhiba dezvoltarea melanomului 2. Impiedica metastazarea sa in organism. In combinatie cu sofranul de India, efectul sau este si mai puternic, curcuminozidele din acesta impiedicand recidiva melanomului dupa ce el a intrat in remisie.
* Cancerul de prostata – extinderea sa este stopata in multe cazuri, dupa un tratament de 24 de saptamani cu extract de ciuperca tibetana.
* Alte forme de cancer in care s-a demonstrat efectul pozi­tiv al ciupercii tibetane sunt: cancerul hepatic, cancerul de col uterin, limfomul malign, cancerul bucal, cancerul gastric, leucemia etc.

Ciuperca tibetana poate fi folosita si inainte de aparitia bolii. Pentru preventie, se administreaza cate 600 de miligrame de extract de Cordyceps zilnic, in cure de 3 luni, urmate de alte 3-6 luni de pauza. Pentru tratarea cancerului deja instalat, se administreaza cate 1200 de miligrame de extract de ciuperca tibetana, in cure de 6 luni, urmate de 1-2 luni de pauza, dupa care administrarea se reia.

Citeste si: Descoperire romaneasca: Extractele din plante pot inlocui E-urile din alimente

Ciuperca tibetana si chimioterapia
Un studiu desfasurat simultan in China si in Japonia, pe pacienti cu cancer pulmonar in stadiile 3 si 4, a aratat ca ciuperca tibetana potenteaza efectele antitumorale ale chimioterapiei. Din cei 50 de pacienti cu cancer la plamani care faceau chimioterapie si care au participat la studiu, la 46% s-a observat o intrare in remisie a tumorilor, iar la 22% dintre ei, o scadere a ritmului de crestere sau o stopare a dezvoltarii lor. Intr-un alt studiu de medicina experimentala s-a mai demonstrat un lucru foarte important: ciuperca tibetana combate efectele adverse ale citostaticelor. De exemplu, s-a observat ca ciuperca tibetana stimuleaza refacerea celulelor imunitare distruse de catre citostaticele folosite in tratarea cancerului la san, imbunatatind astfel capacitatea de aparare a organismului in fata microbilor, dar si a cancerului.

Citeste si: Socant! Cercetatorii rup tacerea. Iata cat de nociv este telefonul mobil pentru creierul tau

Cresterea imunitatii
Nenumarate cercetari stiintifice arata faptul ca o cura de cateva saptamani cu extract de ciuperca tibetana ajuta la imbunatatirea rapida a capacitatii de aparare a organismului. Se administreaza cate 800 de miligrame de extract zilnic, pe stomacul gol, vreme de patru saptamani. Astfel creste capacitatea de aparare in fata virozelor respiratorii, creste eficienta tratamentelor cu antibiotice folosite in tratarea pneumoniilor, tuberculozei si a infectiilor urinare. Nu in ultimul rand, cu ajutorul ciupercii tibetane sunt combatute efectele de scadere a imunitatii care apar la anumite medicamente de sinteza, cum ar fi cortizonul si derivatii sai, antiinflamatoarele nesteroidiene (ibuprofen, ketoprofen etc.), citostaticele, unele antibiotice. Uimitor este ca un imunostimulent atat de puternic cum este ciuperca tibetana nu este contraindicat in bolile auto-imune sau alergice, ci din contra. Efectele imunomodulatoare ale acestui remediu sunt atat de bune, incat in spitalele din China este folosit pentru a ajuta organismul pacientilor sa primeasca mai bine transplantul de rinichi.
sursa: obiectiv.info

Adauga un comentariu