Prima pagină » Titlurile zilei » Cel mai sincer șofer de Volvo, din Iași, a căzut în plasa polițiștilor. A luat doi ani de pușcărie pentru că a spus „da”
Cel mai sincer șofer de Volvo, din Iași, a căzut în plasa polițiștilor. A luat doi ani de pușcărie pentru că a spus „da”

Cel mai sincer șofer de Volvo, din Iași, a căzut în plasa polițiștilor. A luat doi ani de pușcărie pentru că a spus „da”

04 mai 2024, 02:00, 2 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Un bărbat din județul Iași s-a ales cu o condamnare pentru că a spus un simplu „da”. Poate fi considerat cel mai sincer șofer din Iași. Deși putea pleca liniștit acasă, fără vreo sancțiune, el le-a povestit totul polițiștilor

Gheorghiță Ciubotariu este un bărbat din județul Iași, care nu pare să fie prea norocos. Zilele trecute, a fost condamnat la închisoare după ce a fost prins băut la volan. Povestea lui este una de-a dreptul amuzantă. Anul trecut, acesta a băut la un bar din comuna Scobinți, iar mai apoi a plecat spre casă. Nu a fost prins de polițiști și nici nu ar fi fost prins vreodată, dacă nu și-ar fi încercat norocul din nou.

Din cauza alcoolului, a pierdut controlul autoturismului și a intrat într-un șanț. Supărat probabil că a avariat autoturismul, Gheorghiță a rămas pe loc. Ghinionul avea să-l lovească din plin. Pe acolo a trecut un echipaj de poliție. Agenții l-au întrebat dacă a condus autoturismul, iar el a recunoscut. Pentru că a fost atât de sincer, individul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar mai apoi a fost dus la spital, pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel mai sincer șofer din Iași

Gheorghiță avea o alcoolemie uriașă când a fost testat de polițiști.

„La data de 12.12.2023, inculpatul a consumat băuturi alcoolice la barul din Scobinți, și, cu toate acestea, a decis să conducă autoturismul marca Volvo, cu care s-a deplasat de la bar spre domiciliu. În jurul orelor 18,00, acesta s-a urcat la volanul autoturismului susmenționat, deplasându-se pe un drum sătesc deschis circulației publice, din comuna Scobinți, însă a pierdut controlul volanului și căzut într-un șanț pluvial pe partea stângă a carosabilului, având motorul pornit.  În jurul orelor 18.25, lucrătorii din cadrul Postului de Poliție aflându-se în serviciul de supraveghere a traficului rutier au observat autoturismul căzut în șanț, lângă care se afla inculpatul care a recunoscut organelor de poliție că a condus autovehiculul respectiv. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, stabilindu-se că avea o alcoolemie de 1,28 mg/l în aerul expirat, conform testului nr.2437 din data de 12.12.2023, ora 18.28. Cu acordul său, inculpatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Hârlău, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, la orele 18.35 și 19.35, probe ambalate și sigilate cu trusa de determinare a alcoolemiei”, susțin anchetatorii.

A recunoscut tot în fața judecătorilor

Gheorghiță a continuat să fie sincer până și în fața judecătorilor. A recunoscut totul.

„Conform buletinului de analiză toxicologică-alcoolemie s-a stabilit că la prima probă prelevată, la ora 18.35, inculpatul avea o alcoolemie de 2.82 g‰ iar la cea de-a doua probă prelevată, la ora 19:35, inculpatul avea o alcoolemie de 2.69 g‰. Inculpatul nu a contestat acest rezultat, nesolicitând efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei. Inculpatul a recunoscut în totalitate acuzația penală care i se aduce, exprimând starea de regret pentru faptele săvârșite. Situația de fapt reținută mai sus este probată de întreg materialul probator administrat în prezenta cauză, atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de judecată, coroborat cu declarația de recunoaștere a inculpatului, ce a fost dată conform dispozițiilor art. 374 alin. 4 C.proc.pen., prin care a arătat că recunoaște în totalitate fapta descrisă în cuprinsul actului de sesizare”, susțin anchetatorii.

Individul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

„Condamnă pe inculpatul C G, , cu antecedente penale, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C.pen. În baza art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 3 (trei) ani”, au decis judecătorii ieșeni.

Cel mai sincer șofer din Iași s-a ales cu o condamnare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *