Titlurile zilei

Cel mai tare hacker prins de procurorii DIICOT Iași a fost executat în stil mafiot în urmă cu două zile! Tuburile de cartușe au fost găsite lângă cadavru

Publicat: 11 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai tare hacker prins de procurorii DIICOT Iași a fost executat în stil mafiot în urmă cu două zile Tuburile de cartușe au fost găsite lângă cadavru

Unul dintre cei mai buni hackeri din România a fost executat în stil mafiot. Tânărul a fost împușcat în scara unui bloc din Bacău. Polițiștii au intrat în alertă și acum îl caută pe criminal. Nimeni nu a văzut ce s-a întâmplat, însă locatarii din zonă au auzit focurile de armă

Un tânăr cunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentați hackeri din țară a fost executat în stil mafiot luni seara, în Bacău. Era puțin trecut de ora 20:00 când în blocul nr. 47 de pe strada Alecu Russo s-au auzit focuri de armă. Locatarii au ieșit să vadă ce se petrece și l-au găsit pe Iulian Cezar Oancea într-o baltă de sânge. Au sunat la numărul unic de urgențe 112, iar în scurt timp la fața locului au ajuns un echipaj medical și polițiștii.

Pentru Cezar Oancea nu s-a mai putut face nimic. Tânărul fusese împușcat în cap de trei ori de la distanță mică. Surse din cadrul anchetei au precizat că lângă trupul tânărului au fost găsite patru tuburi de cartușe, semn că tânărul a fost executat cu o armă de foc. Autoritățile nu au dat publicității prea multe detalii. Ieri, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au trimis un comunicat, însă detaliile sunt extrem de puține.

„Prin ordonanța procurorului din 9.03.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale, în rem, cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 al. 1 C. pen. În acest sens, la data de 09.03.2020, în jurul orei 20:34, organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că în holul de la intrarea în scara B a blocului nr. 47, situat în mun. Bacău, str. Alecu Russo, se aud împușcături.

La adresa sus-menționată a fost descoperit, ulterior, cadavrul unui bărbat, identificat în persoana numitului O.C.I., în vârstă de 21 de ani, care prezenta urme de împușcare la nivel corporal. În prezenta cauză se efectuează multiple activități investigative și de urmărire penală, în vederea identificării autorului faptei și a împrejurărilor comiterii acesteia. Pentru moment, având în vedere caracterul nepublic al urmăririi penale și pentru a nu fi afectată buna desfășurare a anchetei, nu pot fi furnizate informații suplimentare”, se arată în comunicat.

Iulian Cezar Oancea a fost executat în stil mafiot. Criminalul tânărului a vrut să se asigure că acesta va muri în urma împușcăturilor. Patru cartușe au fost trase în capul și corpul tânărului.

Un geniu al informaticii

Povestea lui Iulian Cezar Oancea este una cu adevărat impresionantă: deși era doar un copil de 14-15 ani, procurorii din cadrul a trei structuri DIICOT s-au străduit să-l prindă. Din teribilism și din dorința de a face cât mai mulți bani în condiții rapide, fără muncă, a descoperit cum poate sparge conturile bancare ale clienților băncilor. A susținut că ar fi făcut peste 100.000 de euro. În urmă cu un an, judecătorii de la Tribunalul Iași l-au scăpat și de ultimul dosar în care era implicat: au stabilit că nu mai poate fi pedepsit deloc. Judecătorii de la Tribunalul Iași nu prea au avut ce să-i facă lui Iulian Cezar Oancea, un tânăr pasionat de tehnologie și IT, care a fost trimis în judecată de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași (DIICOT), pentru că a spart conturile unor clienți ai unor bănci.

Magistrații au constatat că faptele pentru care a fost trimis în judecată Cezar Oancea de procurorii ieșeni, la începutul acestui an, sunt comise exact în aceeași perioadă în care au fost comise fapte similare pentru care a fost deja condamnat definitiv. Mai exact, pentru faptele din perioada 2013-2015, tânărul a fost condamnat deja definitiv de instanțele din Bacău și din Cluj la o pedeapsă de cinci ani de internare într-un centru de detenție. Era pedeapsa maximă prevăzută de legislația penală pentru faptele săvârșite de un minor. A ieșit din Centrul de detenție pentru minori de la Brăila pe data de 13 martie 2018, după ce i-a fost admisă o cerere de liberare condiționată. Nici măcar procurorii nu au mai contestat acea decizie de liberare înainte de termen.

Și-a executat pedeapsa

Judecătorii ieșeni l-au condamnat anul trecut tot la cinci ani de detenție, dar au constatat că pedeapsa este deja executată. În acest context, tânărul hacker a scăpat fără să mai fie trimis înapoi în spatele gratiilor. Judecătorii ieșeni au menținut decizia de liberare condiționată a Judecătoriei Brăila și au considerat că Cezar Oancea și-a ispășit deja pedeapsa. Povestea lui Iulian Cezar Oancea a mai făcut obiectul unui material de presă publicat în „Bună Ziua Iași”, fiind una extrem de interesantă. Totul a plecat de la pasiunea lui obsesivă pentru tehnologie și de la dorința de a avea bani, telefoane scumpe, bijuterii, ceasuri, mașini ca în filme etc. Le-a avut pe toate începând de la vârsta de 13 ani. Atunci a început să facă bani de unul singur, cu ajutorul viciului său pentru tehnologie și IT.

În general, Iulian a fost un copil bun, inteligent, respectuos cu ceilalți, cu personalitate puternică, chiar sclipitor. Absolut nimic din copilăria lui nu prevedea un viitor petrecut în centrele de detenție. Deși părinții lui au văzut că avea foarte mulți bani, că la 13-14 ani cumpăra produse electrocasnice dintre cele mai scumpe, au crezut că este pur și simplu genial, foarte deștept și că este plătit de diferite firme pentru care face „lucruri” pe internet. Evident, a fost o greșeală a lor, pentru care ulterior au plătit cu toții, atât copilul, cât și ei. Anchetatorii din Bacău au vizionat mai multe imagini de pe camerele de supraveghere și au audiat mai multe persoane.

Adauga un comentariu