Titlurile zilei

Cel mai zelos agent ieșean a comis-o din nou! Poliția Locală Iași a pierdut un alt proces, de data aceasta cu o pensionară de 83 de ani! Asta, după ce femeia a fost amendată pentru că a îndrăznit să meargă la piață (Exclusiv)

Publicat: 12 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai zelos agent ieșean a comis-o din nou Poliția Locală Iași a pierdut un alt proces de data aceasta cu o pensionară de 83 de ani Asta după ce femeia a fost amendată pentru că a îndrăznit să meargă la piață Exclusiv
O pensionară în vârstă de 83 de ani a reușit să învingă în instanță Poliția Locală Iași: femeia fusese amendată în timpul stării de urgență de anul trecut

O femeie de 83 de ani, din Iași, a dat în judecată Poliția Locală. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis plângerea formulată de Elena Hristache și au anulat procesul-verbal prin care aceasta a fost amendată. Ieșeanca a fost sancționată în apropierea Pieței Alexandru cel Bun, deși purta masca de protecție și mănuși de unică folosință. Agentul care a amendat-o pe octogenară este același care a dat mai multe sancțiuni considerabile în aceeași zonă, în perioada stării de urgență

Cel mai zelos agent ieșean a comis-o din nou! Poliția Locală Iași a pierdut un alt proces, de data aceasta cu o pensionară de 83 de ani! Asta, după ce femeia a fost amendată pentru că a mers la piață. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent plângerea formulată de Elena Hristache și au anulat procesul-verbal prin care aceasta a fost amendată.

„Instanța admite plângerea promovată de petenta Elena Hristache împotriva procesului-verbal de contravenție încheiat de Poliția Locală, proces-verbal pe care îl anulează”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanca Elena Hristache a dat în judecată Poliția Locală

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre ieșeanca Elena Hristache (83 de ani) și Poliția Locală a început pe data de 10 februarie 2021.

„În dimineața zilei de 28 martie 2020, deoarece am observat că nu mai aveam lapte în frigider, am plecat către Piața Alexandru cel Bun echipată așa cum se indica la televizor, cu mască de protecție și cu mănuși de unică folosință. Am cumpărat pâine și lapte, iar, la întoarcere, am fost oprită de către un agent de Poliție Locală și amendată pentru că circulam la ora 7:30 – 7:45, cu toate că eu eram echipată în mod corespunzător. La anii mei, am fost nevoită să ne deplasez cu autobuzul, întrucât este o distanță mare de la blocul meu (de lângă biserica catolică) și până la piață și aș fi depășit cele 2 ore dacă mergeam pe jos”, a declarat Elena Hristache în fața judecătorilor ieșeni.

De cealaltă parte, Poliția Locală Iași nu a depus întâmpinare. Magistrații au constatat că octogenara a fost amendată cu 1.000 de lei de un agent de Poliție Locală, pentru că a fost prinsă în Piața Alexandru cel Bun fără a avea asupra ei o declarație pe propria răspundere.

Agentul de la Locală: „Nu vreau să comentez nimic!”

Judecătorii au constatat că ordonanțele militare emise anul trecut sunt neconstituționale, motiv pentru care au admis plângerea formulată de ieșeancă. Potrivit unor surse, agentul care a dat amenda a fost nimeni altul decât același angajat al Poliției Locale Iași care a mai emis două amenzi ce au fost contestate în instanță, respectiv Liviu Chiriac. Amintim că acesta a amendat o bătrână cu suma de 10.000 de lei deoarece ar fi ieșit din casă în afara intervalului orar în care avea acest drept, potrivit actelor normative de anul trecut.

De asemenea, agentul a mai sancționat un ieșean care a afirmat că își ducea soția în scaun cu rotile la piață. Neculai Oprea a primit de la agentul Liviu Chiriac tot o amendă de 10.000 de lei. Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, agentul Liviu Chiriac a refuzat să comenteze pe marginea subiectului.

„Nu vreau să comentez nimic. O zi bună!”, le-a spus Liviu Chiriac reporterilor cotidianului „BZI”. Pe de altă parte, șeful Poliției Locale Iași a precizat ieri că amenzile de anul trecut au fost date „în serie”, fiind vorba despre o situație specială. „Pe lege, nu am ce să fac… Agenții trebuie să respecte principiile prevăzute în ordonanțe, în legislație. Din punct de vedere moral, cu siguranță că se poate reproșa faptul că nu a avut o tactică pe măsura oamenilor care au fost sancționați”, a subliniat Liviu Zanfirescu, comandantul Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu