Boli si tratamente

Cele 5 obiceiuri bune care vă pot salva până la 10 ani din viață

Publicat: 06 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele 5 obiceiuri bune care vă pot salva până la 10 ani din viață
Scopul studiului a fost de a examina corelația dintre stilul de viață și speranța de viață.

Un nou studiu major privind speranța de viață a femeilor și bărbaților americani a constatat că adoptarea unui stil de viață sănătos și, în special, a cinci obiceiuri, ne-ar putea oferi câțiva ani în plus de viață.

Speranța de viață a unei femei a fost de 85,3 ani față de 79,8 ani pentru un bărbat în 2018. Cercetătorii de la Harvard University și Amsterdam University Applied Sciences au efectuat un studiu privind speranța de viață a femeilor și bărbaților din Statele Unite. Acesta din urmă a fost publicat în revista BMJ.

Cele 5 obiceiuri bune care vă pot salva până la 10 ani din viață

Scopul studiului a fost de a examina corelația dintre stilul de viață și speranța de viață. La sfârșitul cercetării, oamenii de știință au venit cu cinci obiceiuri bune care ar contribui la creșterea longevității. Folosind aceste criterii, au estimat câți ani o persoană, atunci în vârstă de 50 de ani, ar putea trăi în continuare în stare bună de sănătate dacă le-ar aplica. Potrivit acestora, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, cancer sau diabet ar fi redus.

Cele 5 criterii pentru extinderea speranței de viață:

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au format două grupuri. În 1976, a fost analizat un prim colectiv format din 121.700 de asistente medicale. Fiecare a trebuit să ofere informații despre sănătatea și stilul ei de viață. În 1980, 92.468 de asistente medicale au răspuns la un chestionar despre sănătatea lor, noteaza Femme Actuelle.

Cea de-a doua cohortă a reunit 56.629 de bărbați din domeniul medical (medici pediatri, dentiști, farmaciști). Aveau între 40 și 55 de ani. La fiecare doi ani, chestionarele au fost returnate grupurilor pentru a actualiza datele și a identifica noi cazuri de boală.

Speranța de viață: longevitate mai mare la femei decât la bărbați

Oamenii de știință au exclus din studiu persoanele care au dezvoltat cancer, boli cardiovasculare sau diabet. De asemenea, au încetat să urmărească participanții care au continuat să fumeze, să bea sau să nu faca sport. În cele din urmă, au studiat 111.562 de persoane, inclusiv 73.196 de femei și 38.366 de bărbați până în 2014.

După mai bine de 30 de ani de cercetari, s-au publicat rezultatele studiului. Pentru femeile în vârstă de 50 de ani care au urmat patru până la cinci dintre obiceiurile bune, speranța de viață a fost de 34,4 ani. În schimb, longevitatea femeilor care nu au urmat niciuna dintre aceste practici a fost de 23,7 ani.

Pentru bărbații în vârstă de 50 de ani, cei care au urmat patru până la cinci dintre obiceiurile bune au avut o speranță de viață de 31,1 ani. Pentru cei care nu practicau niciunul dintre obiceiurile sănătoase, longevitatea era de 23,5 ani.

Adauga un comentariu