Diete si regimuri

Cele 6 beneficii ale ciocolatei pentru sănătate

Publicat: 21 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele 6 beneficii ale ciocolatei pentru sănătate
Ciocolata este bogată în flavonoizi, pigmenți vegetali din familia polifenolilor cunoscuți pentru acțiunea lor antioxidantă.

Ciocolata este plăcerea ta vinovată? Nu atât de vinovată! Deși nu trebuie abuzat de ea, acesta are multe beneficii pentru sănătate. Antioxidanta sau anti-stres, ciocolata are totul! Iata care sunt cele 6 beneficii ale ciocolatei pentru sănătate!

Ciocolata vine într-o multitudine de forme și arome. Un lucru este sigur: există ceva pentru toată lumea!Crăciun, zi de naștere, Ziua Îndrăgostiților, Paște etc. Ciocolata ne însoțește în toate momentele festive. Dar pe lângă faptul că este gustoasă, este si sanatoasa pentru sănătate!

Cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică. Acesta este motivul pentru care ciocolata neagră este mai recomandată decât celelalte variante ale sale. Pentru a profita la maximum de beneficiile acestui mic „tratament”, este indicat să optezi pentru ciocolată neagră cu minimum 70% cacao și să nu o consumi în exces! Dar care sunt diferitele virtuți ale acestei delicatese apreciate de tineri și bătrâni deopotriva?

Ciocolata ajută la combaterea bolilor cardiovasculare

Ciocolata este bogată în flavonoizi, pigmenți vegetali din familia polifenolilor cunoscuți pentru acțiunea lor antioxidantă. O caracteristică specială care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi și, prin urmare, la prevenirea multor boli. Dintre acestea, găsim patologii cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea, accidentele vasculare cerebrale sau chiar infarctele miocardice. Un studiu publicat în iulie 2020 în revista Societății Europene de Cardiologie a constatat că consumul de ciocolată mai mult de o dată pe săptămână a redus riscul bolilor coronariene cu 8%. Cercetătorii precizează totuși că, pentru a beneficia de beneficiile sale, nu trebuie sa se faca abuz!

Ciocolata: un adevărat calmant al stresului

Migdale, banane, ciocolată. Aceste alimente care sunt a priori foarte diferite au un lucru în comun: sunt bogate în magneziu. Acest oligoelement, esențial pentru organism, joacă un rol în special asupra sistemului nervos și, astfel, ajută la combaterea stresului. Ciocolata este și mai eficientă împotriva anxietății, fiind bogată și în teobromină, o substanță care promovează bunăstarea. Înțelegem asadar mai bine de ce ciocolata ne face bine în caz de slăbiciune!

Ciocolata: aliatul gravidelor

Când vorbim despre sarcină, sunt deseori menționate poftele alimentare bruste. Vești bune: pofta de ciocolată poate avea efecte pozitive! Se spune că flavonoidele pe care le conține promovează creșterea fătului și ajută la conservarea placentei. Mai multe studii au demonstrat deja acest lucru. Acesta este în special cazul unui studiu realizat de Universitatea Laval (Canada), care a urmarit femeile însărcinate. La sfârșitul experimentului, cercetătorii au descoperit o circulație sanguină placentară, fetală și uterină mai bună la voluntarii care consumaseră mai multă ciocolată. Un alt avantaj: consumul de ciocolată în timpul sarcinii ar face copilul fericit, potrivit unui studiu finlandez.

Ciocolata este bună pentru creier

Flavonoidele găsite în ciocolată au, de asemenea, un impact asupra creierului. Acești antioxidanți ar consolida concentrarea și memoria. Acest lucru este în special ceea ce relevă un studiu australian publicat în 2016 în revista Appetite. Cercetătorii au descoperit că participanții care au mâncat ciocolată în mod regulat au avut mai mult timp la dispoziție pentru rezolvarea problemelor sau amintirea informațiilor. Ciocolata ar fi, prin urmare, un mare aliat în prevenirea declinului cognitiv.

Ciocolata: eficientă împotriva tulburărilor de somn

Știm că un deficit de magneziu poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății. Oamenii care suferă de aceasta se simt de obicei stresați și obosiți. Dar asta nu este tot: pot întâmpina și probleme cu somnul. Bogată în magneziu, ciocolata poate avea, prin urmare, efecte benefice asupra nopților tale!

Ciocolata ajută la combaterea crampelor

Un alt beneficiu al magneziului prezent în ciocolată: are un efect relaxant asupra mușchilor. De aceea, acest mic tratament poate fi un adevărat aliat pentru sportivi. Aveți dureri musculare după ce ați practicat activitatea fizică? Un mic pătratel de ciocolată și hai să mergem!

Adauga un comentariu