Prima pagină » Sanatate » Cele mai bune aparate auditive. Dispozitivele care te vor ajuta să compensezi disconfortul

Cele mai bune aparate auditive. Dispozitivele care te vor ajuta să compensezi disconfortul

02 nov. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Sanatate

De la o vârstă multe persoane sunt interesate să identifice cele mai bune aparate auditive. Se estimează că între 40% și 50% din persoanele în vârstă au o pierdere de auz măsurabilă. Pentru unii, impactul pierderii este minor, în timp ce pentru alții afectează aproape fiecare aspect al vieții. Pierderea auzului duce prea des la erori de comunicare, confuzie și sentimente de izolare. Pe lângă posibilitatea implanturilor cohleare, protezele auditive reprezintă principala metodă de compensare a pierderii auzului, de la cea minoră la profundă.

Având în vedere faptul că pierderea auzului este atât de frecventă în rândul persoanelor în vârstă, ne-am aștepta ca și utilizarea aparatelor auditive să fie la fel de răspândită. În mod surprinzător, doar 30% dintre cei care ar putea beneficia de aparate auditive le-au încercat vreodată. Pentru unii oameni, pierderea auzului provocată de vârstă se dezvoltă atât de treptat încât nu își dau seama de cât de mult ajutor au nevoie. Alții simt o temere că vor fi tratați diferit de cei din jur dacă poartă un dispozitiv de asistență. Poate că cel mai mare factor care împiedică persoanele în vârstă să folosească aparate auditive sau proteze dentare este costul acestora. Pentru cei care nu știu cum să găsească o ofertă bună sau să obțină ajutor financiar, achiziția poate părea imposibilă.

persoana care tine in palma un aparat auditiv

Poate că cel mai mare factor care împiedică persoanele în vârstă să folosească aparate auditive este costul acestora

Cele mai bune aparate auditive. În funcție de ce criterii să alegi produsul

Atunci când alegeți un aparat auditiv, prima întrebare pe care oamenii o pun este „care aparate auditive sunt considerate cele mai bune?” Dar, uneori, recomandările altor persoane nu sunt suficiente pentru a găsi dispozitivul potrivit. Această problemă este valabilă și atunci când cineva vrea să-și instaleze o proteză dentară.  Fiecare persoană are cerințe diferite în ceea ce privește calitatea sunetului.

Tipul și gradul de pierdere a auzului joacă, de asemenea, un rol important. Printre cele mai de top aparate auditive se numără cele produse de producători americani. În general, montarea unui aparat auditiv trebuie să fie efectuată exclusiv de către un medic. De asemenea, montarea unui astfel de dispozitiv este interzisă în timpul manifestării unei boli inflamatorii.

În primul rând, acesta va diagnostica persoana în vârstă, va determina gradul de pierdere a auzului și caracteristicile individuale și va întreba despre preferințele pacientului.

medic care instaleaza unei femei un aparat auditiv

Alții simt o temere că vor fi tratați diferit de cei din jur dacă poartă un dispozitiv de asistență

Lideri în gama dispozitivelor auditive. Cum funcționează acestea

Cu toate acestea, există unele aparate auditive care sunt lideri clari în gama de modele pentru persoanele în vârstă. Printre acestea se numără Danezul Widex Mind 330. Un model de tip „behind-the-ear” conceput pentru persoanele cu diferite grade de pierdere a auzului. Se distinge printr-un sistem de conversie dublă a semnalului, care adaptează auzul la condițiile externe în câteva secunde.

Elvețianul Bernafon Chronos 5 CP este, de asemenea, considerat un model extrem de bun. Un model de tip „behind-the-ear” din segmentul de preț mediu. Corectează gradele medii și înalte de pierdere a auzului și asigură o claritate maximă a vorbirii. Însă, este important ca aparatul să nu fie folosit de persoane care suferă de otită.

medic care tine in mana un aparat auditiv

Pentru unii, impactul pierderii este minor, în timp ce pentru alții afectează aproape fiecare aspect al vieții

Alte modele pentru gradele înalte de pierdere a auzului

Bernafon Inicia 3 BTE este unul dintre cele mai întrebate modele. Conceput pentru gradele 2-4 de pierdere a auzului. Este un dispozitiv din segmentul de preț de buget, însă oferă cea mai bună calitate a transmiterii sunetului.

Aparatul elvețian Phonak Cassia microP, la fel, este un dispozitiv care își face treaba foarte bine. Modelul pentru spatele urechii este conceput pentru pierderea auzului de performanță medie și înaltă. Este realizat cu cea mai rapidă tehnologie de microprocesor. Acesta face parte din modelele automate.

Gama de produse concepute pentru pacienții vârstnici este foarte largă, astfel este destul de greu de identificat cele mai bune aparate auditive. Însă, înainte de a alege un produs asigurați-vă că discutați cu specialistul dvs. de îngrijire a auzului, astfel încât să nu întâmpinați probleme în timpul utilizării acestuia.

barbat care are in urece un aparat auditiv

Pierderea auzului duce prea des la erori de comunicare, confuzie și sentimente de izolare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *