Culinar

Cele mai bune prăjituri cu lapte condensat. Rețete savuroase la îndemâna oricui

Publicat: 11 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai bune prăjituri cu lapte condensat. Rețete savuroase la îndemâna oricui
Prăjiturile cu lapte condensat au o textură fină, sunt aromate și incredibil de gustoase.

Iată care sunt cele mai bune prăjituri cu lapte condensat. Dacă vrem să pregătim acasă un desert rafinat, pufos și incredibil de gustos, o prăjitură cu lapte condensat este alegerea perfectă. Prăjiturile cu lapte condensat sunt ideale de servit la orice masă alături de alte delicii. Iată câteva rețete savuroase la îndemâna oricui.

Cele mai bune prăjituri cu lapte condensat

Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase. Dace vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert pufos, aromat și deliccios, putem opta pentru o prăjitură făcută cu lapte condensat.

Pe lista celor mai apreciate deserturi se află prăjitura cu lămâie și lapte condensat, prăjitura cu cremă de cacao, cremă de vanilie și lapte condensat, prăjitura cu foi fragede și cremă cu lapte condensat sau prăjitura cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat.

Pe lângă aceste delicii făcute acasă, putem pregăti și niște fursecuri fragede și crocante cu fulgi de ciocolată sau cu fructe uscate. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta bunicii, putem face niște faguri umpluți cu cremă de cacao sau cu dulceață. Rețetele sunt simple și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rețeta unui desert de casă pufos și aromat

Una dintre cele mai apreciate prăjituri este prăjitura cu pișcoturi și lapte condensat. Pentru aceasta vom avea nevoie de 12 pișcoturi și 300 ml de lapte, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 200 ml de frișcă, 400 ml de lapte condensat și 125 ml de zeamă de lămâie. Pentru decor vom avea nevoie de 100 g de ciocolată albă, 100 g de ciocolată neagră și 4 linguri de smântână. Mai întâi vom pregăti blatul de pișcoturi. Într-o tavă de chec se pune folie alimentară în interior și se așază pișcoturile înmuiate în lapte. După aceea vom pregăti crema.

Se pune într-un bol frișca împreună cu laptele condensat și zeama de lămâie și se mixează foarte bine. Dupe ce am obținut o cremă fină, o turnăm peste pișcoturile însiropate. Vom pune jumătate din cantitatea de cremă, apoi peste cremă vom pune încă un strat de pișcoturi. La final, se adaugă și restul de cremă și se uniformizează. Se pune prăjitura la frigider timp de câteva ore apoi se scoate desertul și se ornează cu ciocolata topită și fiartă pe baie de aburi împreună cu smântâna.

Se fierbe ciocolata neagră separat de ciocolata albă. Se ornează prăjitura intercalat, cu ciocolată neagră și albă pentru a obține un decor deosebit. Prăjiturile cu lapte condensat au o textură fină, sunt aromate și incredibil de gustoase. Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu adevărate delicii, putem pregăti prăjituri cu lapte condensat, cu blat pufos și creme rafinate. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Prăjiturile cu lapte condensat se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețetele marilor bucătri, la final vom obține cele mai bune prăjituri de casă, gustoasă și cremoaase. Acestea sunt ideale de pregătit la mesele festive alături de alte deserturi savuroase.

Adauga un comentariu