Rețetele de bruschete la cuptor sunt ideale pentru orice ocazie, fiind foarte ușor de preparat și delicioase, pentru toate gusturile.
Bruschetele se încadrează în categoria aperitivelor, servindu-se înainte de felul principal de mâncare. Acestea se coc sau se prăjesc și pot fi făcute în diverse combinații de gust, existând o gamă mare de ingrediente potrivite.
Iată câteva rețete delicioase de bruschete la cuptor
Pentru a prepara niște bruschete cu roșii și cu mozzarella vei avea nevoie de 1 baghetă, de roșii, de usturoi, de mozzarella, de ulei de măsline și de sare. Se taie bagheta proaspătă în felii și se stropesc acestea cu puțin ulei de măsline.
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. În tavă se așează bruschetele și se lasă în cuptor până când se rumenesc puțin. După ce le scoți, unge-le cu puțin usturoi, apoi taie roșiile în cuburi și amestecă-le cu puțin ulei de măsline și sare.
Taie și mozzarella după cum preferi, apoi adaugă roșiile peste feliile rumenite de baghetă împreună cu mozzarella. Ca să se topească aceasta, se mai pot lăsa pentru aproximativ 5 minute la cuptor, apoi pot fi servite.
Pentru a prepara niște bruschete cu somon și avocado, vei avea nevoie de avocado, cremă de brânză, somon afumat, usturoi, ulei de măsline, sare, piper, suc de lămâie și de o baghetă proaspătă. Se pune bagheta felii la cuptorul preîncălzit până când se rumenesc. După ce s-au făcut se lasă la răcit, apoi se pisează avocado și se amestecă cu crema de brânză, zeama de lămâie, sarea și piperul.
Pe fiecare felie de baghetă se pune compoziția făcută, iar pe deasupra se pune puțin somon afumat.
Alte două rețete delicioase
Pentru cele cu ton și ceapă, vei avea nevoie de 1 baghetă proaspătă, de 1 conservă de ton, de puțină zeamă de lămâie, de puțină maioneză, de ulei de măsline și de sare după gust.
Se feliază bagheta și se lasă la cuptor la rumenit, conform indicațiilor anterioare. Se curge tonul de grăsime și se amestecă împreună cu zeama de lămâie, sarea și maioneza. Amestecul se pune pe feliile de baghetă făcute și se pot servi imediat sau după ce s-au răcit.
Dacă vrei varianta cu ciuperci și cu cașcaval, vei avea nevoie de 1 baghetă proaspătă, de ciuperci, de cașcaval ras sau de alte brânzeturi, de ulei de măsline și de sare după gust.
Se taie bagheta în felii și se unge cu puțin ulei de măsline, se presară puțin cașcaval și se coace conform indicațiilor anterioare. Într-o tigaie se călește usturoiul în puțin ulei, apoi se adaugă ciupercile tocate foarte mărunt, împreună cu sare după gust.
După ce s-au rumenit, se scot feliile de la cuptor și se pune deasupra amestecul de ciuperci cu usturoi. Se rade cașcaval sau brânzeturile alese peste ele și se mai adaugă în cuptor pentru câteva minute, cât să se topească.
Aceste rețete de bruschete la cuptor sunt cu adevărat foarte simplu de realizat și delicioase, ideale pentru orice moment al zilei ca și gustare sau ca aperitiv.