Maioneza cu iaurt fără ou este un sos foarte ușor de preparat, mult mai sănătos și foarte gustos, ideal pentru foarte multe preparate.
Sosul de maioneză este foarte ușor de realizat, dacă ai la îndemână tot ce îți trebuie și dacă ții cont de câteva sfaturi.
Iată cum prepari maioneza cu iaurt fără ou
Pentru prima rețetă vei avea nevoie de iaurt grecesc, de 1 linguriță de muștar, de sucul de la o lămâie întreagă și de 2 linguri de ulei de măsline extravirgin.
Se amestecă într-un bol iaurtul grecesc, lingurița de muștar și sucul de la lămâie. Se adaugă treptat și uleiul de măsline și se amestecă până când maioneza se omogenizează.
Pentru a doua rețetă vei avea nevoie de 500 grame de iaurt grecesc, de 2 linguri de muștar, de sare după gust, de linguriță de miere de albine și de 2-3 linguri cu oțet. Se începe prin a amesteca muștarul, mierea de albine și sarea până când se omogenizează. Cu un tel sau cu un mixer vertical se amestecă și se adaugă treptat iaurtul grecesc, până când se formează maioneza.
Pentru următoarea rețetă ai nevoie de 1 iaurt natural, simplu, de 1 iaurt grecesc, de ½ pahar de iaurt cu ulei de măsline extravirgin, de sare după gust și opțional, de puțină coajă de lămâie sau de ierburi proaspete.
Începe prin a pune cele două iaurturi cu sarea și cu lămâia în paharul mixerului vertical, apoi începe să mixezi fără să miști mixerul în timp ce adaugi treptat ulei. După ce a fost emulsionat cu iaurtul, se mișcă mixerul până când maioneza se îngroașă.
Sfaturi practice pentru toate tipurile de maioneză
Deși este foarte simplu de preparat, trebuie să respecți câteva etape, care te vor ajuta să obții un rezultat cremos și foarte gustos.
Un prim sfat este să folosești doar suc proaspăt stors de la lămâie, întrucât cel cumpărat poate oferi o aromă ciudată maionezei. Sarea trebuie adaugătă treptat, gustând sosl pe parcurs, astfel încât să te asiguri că nu prea sărat. Acesta poate deveni foarte sărat într-un timp scurt.
Uleiul este bine să fie adaugat treptat, mai ales la început, până când observi că sosul începe să se îngroașe. După ce sosul a început să se îngroașe, poți turna și restul cantității de ulei.
Dacă faci o maioneză cu ou, trebuie să adaugi sucul de lămâie la început, peste gălbenușuri, astfel încât să previi tăierea sa și să ajuți la amestecarea gălbenușurilor cu celelalte ingrediente. Important de menționat este și că trebuie respectată ordinea în care adaugi ingredientele necesare. Trebuie să începi cu gălbenușurile, apoi cu muștarul și cu uleiul.
Dacă alegi să folosești un gălbenuș fiert, trebuie să amesteci foarte bine la început, astfel încât să nu rămână cocoloașe. În situația în care ți se taie, poți să adaugi încă o linguriță de muștar, apoi să amesteci foarte repede, până când maioneza începe să se lege.
Maioneza cu iaurt fără ou este o alternativă deosebit de gustoasă și mult mai sănătoasă comparativ cu cea clasică, ce poate fi preparată foarte ușor, dacă respecți câțiva pași.
Suna la fel de rau ca varianta gonflabila a femeii naturale. Hai sictir si sa vi se taie maioneza!