WoW!

Cele mai eficiente metode de dezinfectare a hainelor

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai eficiente metode de dezinfectare a hainelor

Mediul înconjurător este plin de diferite microorganisme, tocmai de aceea dezinfectarea hainelor trebuie să fie o prioritate. Unele dintre acestea trăiesc în simbioză cu noi şi chiar ne sunt de folos, pentru că ele creează o barieră eficientă împotriva unor paraziţi precum anumite ciuperci, în timp ce altele sunt dăunătoare pentru sănătate. Printre obiectele care se pot umple cu uşurinţă de asemenea microorganisme se numără şi hainele. De aceea, trebuie să găsim întotdeauna modalitatea potrivită de a le curăţa, fără a le afecta culoarea sau textură.

Iată câteva dintre cele mai eficiente metode de dezinfectare a hainelor!

Dezinfectarea hainelor albe

O cămaşă albă sau o rochie de vară de aceeaşi culoarea reprezintă, cu siguranţă, o achiziţie deosebită. Atunci când vrei să dezinfectezi asemenea articole vestimentare trebuie să ţii seama, în primul rând, de indicaţiile de pe etichetă. Este posibil ca materialul din care acestea sunt confecţionate să nu suporte temperaturi ridicate. Ce putem face în acest caz? Răspunsul este simplu: folosim clasicul clor.

După ce hainele au fost spălate la temperatura înscrisă pe etichetă şi uscate conform indicaţiilor, apelează la fierul de călcat, pentru un plus de de eficientă. Este cunoscut faptul că îmbrăcămintea tratată în acest mod este mai ferită de acumularea microorganismelor dăunătoare.

O altă metodă sigură pentru dezinfectarea hainelor, la îndemâna tuturor, este bicarbonatul de sodiu. O lingură din acest praf-minune adăugată la detergent poate eficientiza procesul de curăţare a hainelor la maşină.

Nu în ultimul rând, încearcă o reţetă folosită chiar şi pe vremea bunicii. Aceasta constă în adăugarea oţetului din vin în apă în care speli hainele. O cantitate egală cu o jumătate de ceaşca este suficientă în acest scop şi, în plus, te va ajuta să scapi de încărcătură electrostatică pe care o au unele materiale.

Dezinfectarea hainelor colorate

Hainele colorate îţi pot da bătaie de cap atunci când trebuie să le dezinfectezi, pentru că este indicat să respecţi cu stricteţe temperatura indicată pe etichetă. În caz contrar, este posibil să te alegi cu haine decolorate mai mult sau mai puţin uniform. Şi fiindcă uneori este imposibil să le speli cu apă fierbinte, iar clorul nici nu intra în discuţie, cineva s-a gândit la tine şi astfel au apărut detergenţii dezinfectanţi, care sunt folosiţi adesea şi pentru curăţarea hainelor din unităţile spitaliceşti.

Aceste substanţe pentru dezinfectarea hainelor pot fi achiziţionate din diverse magazine specializate şi curata eficient atât materialele naturale, cât şi pe cele sintetice.
Atunci când vrei să dezinfectezi haine albe sau colorate voluminoase, cum ar fi gecile sau paltoanele specifice sezonului rece, este indicat să apelezi la curăţătorii. În acest mod le vei avea curate, uscate şi ferite de accidentele care pot duce la apariţia petelor.

Dezinfectarea hainelor este un procedeu necesar, dacă vrei să te fereşti de infectarea cu unele microorganisme dăunătoare. Repetă operaţiunea periodic, indiferent de volumul hainelor tale, mai ales în perioada de trecere de la un sezon la altul, când eşti nevoită să pui la păstrare anumite obiecte vestimentare, precum şi în anotimpurile în care se înregistrează epidemii de gripă sau de alte boli contagioase.

Adauga un comentariu