Diverse

Cele mai frumoase citate despre prietenie – exprimă-ți afecțiunea într-un mod inedit

Publicat: 22 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai frumoase citate despre prietenie - exprimă-ți afecțiunea într-un mod inedit
Prietenia este cel mai de preț dar

Descoperă cele mai frumoase citate despre prietenie. Prietenia adevărată este cel mai de preț dar. Folosind citate mai lungi sau mai scurte îți poți exprima afecțiunea pentru prietenii tăi. O relație de prietenie trebuie să fie bazată pe acceptare, înțelegere și încredere.

Citatele pot fi distribuite direct pe rețelele de socializare sau prin mesaj privat. Dacă ai un prieten adevărat în viața ta, este important să îl ții lângă tine. Printre altele, afecțiunea este foarte importantă. Pentru ca o prietenie să reziste, este nevoie să fiți compatibili, adică să îți împărtășească valorile și interesele.

 

Cele mai frumoase citate despre prietenie

Prietenia este unul dintre cele mai de preț daruri pe care le primim de la viață. Ea ne aduce numeroase beneficii pe plan mental și emoțional. Pentru ca o prietenie să reziste peste ani, este nevoie de loialitate, angajament, sprijin reciproc și sinceritate între prieteni. În plus, prietenia presupune și respect, acceptare, înțelegere si încredere. Citatele despre prietenie sunt modalitate ideală de  a face o surpriză plăcută celui mai bun prieten și-ți poți exprima recunoștința.  Acestea pot fi distribuite pe messenger, WhatsApp sau direct pe profilul persoanei respective.

„Nu am nevoie de un prieten care se schimbă când mă schimb și eu, care dă din cap când dau și eu. Umbra mea face asta foarte bine.” – Plutarch.

“Un prieten este cineva care te cunoaşte aşa cum eşti, înţelege ce ai fost, acceptă ce ai devenit şi, cu blândeţe, te lasă să creşti în continuare.” – William Shakespeare

“Să fim recunoscători oamenilor care ne fac fericiți. Aceștia sunt grădinarii fermecători care ne fac sufletele să înflorească.” – Marcel Proust

„Există trei lucruri care devin mai prețioase odată cu înaintarea în vârsta; lemne vechi de ars, cărți vechi de citit si prieteni vechi de care să ne bucurăm ”. – Henry Ford

” Prietenia este cel mai de preţ bun al omului. Fără prietenie nu e dragoste, fără dragoste nu e prietenie.” – Goethe

 

Cum menții o relație de prietenie

Cum recunoști o relație de prietenie adevărată? În primul rând, prietenul tău te acceptă așa cum ești tu. De asemenea, va petrece timp cu tine pentru că îi face plăcere și se simte bine în compania ta. Totodată, el îți va fi alături în situații dificile și te va face să zâmbești.

Pentru a avea parte de prieteni adevărați, trebuie să fii un astfel de prieten, la rândul tău. Dacă ai deja un prieten adevărat în viața ta, este important să îl păstrezi. O relație de prietenie are nevoie de echilibru. Întâi de toate, este important să asculți omul de lângă tine. Uneori, prietenul tău nu are nevoie de sfaturi, ci doar de cineva care să-i fie alături.

De asemenea, afecțiunea este extrem de importantă. Între prieteni, zâmbetele și îmbrățișările sunt modul ideal de exprimare a afecțiunii. Nici distanța nu este o piedică în calea prieteniei adevărate. Chiar dacă prietenul tău nu locuiește în același oraș, puteți ține legătura prin WhatsApp, Facebook, Messenger sau telefon.  Așadar, exprimă-ți afecțiunea cu ajutorul cele mai frumoase citate de prietenie.

Adauga un comentariu