Prima pagină » Informații utile » Cele mai importante stațiuni balneare din România. Refugii de relaxare și de tratare a afecțiunilor

Cele mai importante stațiuni balneare din România. Refugii de relaxare și de tratare a afecțiunilor

29 iul. 2024, 13:05,
în Informații utile

Apa, nămolurile, aerul și lumina sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri ca fiind puterile curative ale naturii. Locurile în care se găsesc ape minerale, nămoluri terapeutice, climă benefică și băi de mare utilizate în scopuri terapeutice se numesc stațiuni balneare, în România existând numeroase asemenea locuri.

Top stațiuni balneare din România

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare se află la Vatra Dornei, județul Suceava. Aici se tratează se tratează afecțiuni cardiace, afecțiuni reumatismale degenerative, afecțiuni reumatismale, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni asociate precum afecțiuni respiratorii, endocrine, digestive, ginecologice, metabolice, de nutriție, boli profesionale și astenie nevrotică.

O altă stațiune cunoscută este Stațiunea Oglinzi din județul Neamț. Deși majoritatea oamenilor vin aici pentru relaxare, apele din această stațiune pot trata afecțiuni ale pielii, ale sistemului respirator, nevroze sau reumatism. Aici se pot face diverse activități cu scop recreativ, cum ar fi masaj, proceduri cu ultrasunete, băi calde sau gimnastică medicală.

Stațiunea Sângeorz Băi din județul Bistrița – Năsăud e cunoscută pentru tratarea bolilor digestive, dischineziei, colecistitei cronice, hepatitei cronice, bolilor de nutriție și metabolice (diabet, obezitate), dar și afecțiunilor asociate precum rinite, sinuzite, alergii. Aici se găsesc ape bogate în bicarbonat, clor, sodiu, magneziu, brom, iod, nămoluri minerale de izvor, mofetă și climă tonică.

În județul Mureș, la Sovata, găsim una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare. Majoritatea oamenilor vin aici pentru tratarea reumatismului degenerativ, inflamator și abarticular, sechelelor posttraumatice, afecțiunilor neurologice periferice (pareze), afecțiunilor endocrine (hipertiroidie), afecțiunilor cardiovasculare (ulcer varicos), dar și altele.

Băile terapeutice populare încă de pe timpul Romei Antice

Băile Felix din județul Bihor sunt, de asemenea, foarte cunoscute pentru apele minerale termale bogate în bicarbonat, sulf, calciu, sodiu, siliciu, dar și climatul continental moderat. Românii se adună aici pentru a se trata de reumatice inflamatorii, afecțiuni reumatice degenerative, afecțiuni posttraumatice, ale sistemului nervos periferic și central sau afecțiuni asociate (boli de nutriție, metabolice, endocrine).

În Turda, județul Cluj, găsim băi cu nămoluri minerale terapeutice, clorosodice hipersaline unde oamenii vin să se trateze de preartroză, reumatism, reumatism degenerativ, afecțiuni ale sistemului nervos sau periferic.

Băile Calacea din județul Timiș sunt cunoscute pentru tratarea reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, artroze, poliartroze, coxartroze), afecțiuni ale canalelor urinare și altele.

În județul Hunedoara, găsim Geoagiu Băi, cunoscute datorită apelor minerale mezotermale și ale climatului fortifiant care au puterea de a trata astmul, afecțiuni reumatice degenerative, inflamatorii, afecțiuni posttraumatice, afecțiuni ale sistemului nervos periferic și altele.

În fiecare an, mii de oameni vin la Băile Herculane din județul Caraș Severin pentru a se trata de afecțiuni ale aparatului locomotor și ale sistemului nervos, probleme respiratorii, diabet zaharat incipient, intoxicații cu metale grele și multe alte afecțiuni. Aici se găsesc ape pe minerale termale, care sunt clorosodice, bicarbonatate cu sulf sau calciu sau cu brom-iod-sulfură., dar și aer bogat în ioni negativi, lucru extrem de benefic pentru cei care suferă de afecțiuni respiratorii.

Stațiunea Praid din județul Harghita este foarte cunoscută pentru climatul stimulativ, bogat în ozon, dar și pentru microclimat de mină de sare adâncă, care ajută sistemul respirator. Aici se mai pot trata boli precum astm, bronșită cronică, boli cronice de rinichi, sinuzită cronică, emfizem pulmonar sau infecții respiratorii.

Mulți oameni aleg ca destinații de vacanță stațiunile balneare din România datorită apelor minerale termale ce au numeroase beneficii pentru sănătate, dar și datorită faptului că sunt locuri ideale pentru relaxare.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în lumea afacerilor. A murit unul dintre milionarii României. A fost unul dintre cele mai mari branduri românești
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Cum arăta Doinița Oancea cu păr drept! Toți o știu creață, însă e o femeie complet schimbată dacă o vezi cu părul drept
Playtech.ro
Cum se păstrează corect anafura ca să nu mucegăiască. Ce trebuie să faci cu ea după ce o aduci de la biserică
observatornews.ro
Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe grătare, la Cernica
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ce părere au preoții despre horoscop și astrologie. Răspunsul părintelui Dascălu 
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Dezvăluire importantă făcută În Prima zi de Paște despre Muntele Athos
Playtech.ro
Câți câini sau pisici ai voie să ții într-un apartament. Legea e clară, dar puțini o cunosc
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Vestea ȘOCANTĂ din ziua de Paște. A murit un actor CELEBRU din Las Fierbinți: S-a stins acum o oră!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Unde petrec Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță Paștele. Locul e de poveste, dar îi costă destul. Oricine ar vrea să fie aici / FOTO
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`