Titlurile zilei

Cele mai periculoase treceri de pietoni din Iași. Oamenii mor din cauza nepăsării autorităților – FOTO

Publicat: 27 apr. 2023
_____ Vizualizări 15 Comentarii
Cele mai periculoase treceri de pietoni din Iași. Oamenii mor din cauza nepăsării autorităților - FOTO
Mașini parcate neregulamentar în zona trecerii de pietoni de pe Bulevardul Alexandru cel Bun, la intrarea în curtea Bisericii Sf. Nectarie

În Iași, trecerile de pietoni sunt locuri periculoase, iar parcarea neregulamentară a autovehiculelor este o problemă care poate pune în primejdie viețile oamenilor. Chiar dacă în Codul Rutier este prevăzut că autovehiculele trebuie să fie parcate la minimum 25 de metri înainte și după trecerile de pietoni, mulți șoferi aleg să parcheze chiar pe marcajele de traversare sau în imediata lor apropiere. Reporterii BZI au surprins câteva imagini cu cele mai periculoase treceri de pietoni din Iași

Din păcate, Poliția Rutieră dă prea puține amenzi pentru astfel de abateri și, de cele mai multe ori, mașinile parcate neregulamentar sunt ridicate foarte rar, însă doar de pe trecerile de pietoni, nu din jurul acestora. În plus, Primăria Iași a început să ia măsuri pentru a îmbunătăți siguranța pietonilor abia de curând, însă acestea nu sunt suficiente pentru a proteja viețile pietonilor. Chiar dacă au fost montate popice înainte de trecerile de pietoni, mașinile care circulă cu viteză pe unele artere din municipiul Iași pot pune în pericol viețile celor care traversează regulamentar pe zebră.

Cele mai periculoase treceri de pietoni din Iași

trecere pietoni (1)
Trecerea de pietoni de pe Bulevardul Dacia, sens de mers de la rond Zimbru spre capăt Dacia

În Iași există mai multe treceri de pietoni periculoase, unde accidentele sau riscurile de producere a acestora sunt frecvente. Asta se întâmplă de regulă din cauza autoturismelor parcate prea aproape de trecerile de pietoni, șoferii observând prea târziu persoanele care doresc să traverseze strada.

Una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni se află pe strada Sărărie, chiar în fața Bisericii Vulpe. Aceasta este una dintre cele mai intens circulate artere din oraș și mulți șoferi parchează neregulamentar în apropiere, îngreunând vizibilitatea pietonilor și punându-le în pericol viețile.

O altă trecere de pietoni periculoasă se află pe strada Sarmisegetuza din Alexandru cel Bun, în zona intersecției cu Podul Cicoarei. Aici, circulația autoturismelor se desfășoară cu viteză foarte mare.

Și în Piața Independenței, chiar în față la Policlinicii Mari se află o trecere de pietoni destul de periculoasă, unde parcarea neregulamentară a autoturismelor obturează vizibilitatea șoferilor, iar oamenii își asumă riscuri foarte mari. Alte treceri de pietoni periculoase, unde au avut loc și accidente mortale, sunt pe Șoseaua Păcurari, în fața Oficiului Poștal nr. 13, pe strada Vasile Lupu, în fața magazinului Flux Instalații și a magazinului alimentar K-max.

Probleme cu mașinile parcate neregulamentar în apropierea trecerilor de pietoni au fost depistate și pe Bulevardul Dacia, de la sensul giratoriu Zimbru spre cartierul Dacia, strada Luca Arbore din Canta și pe Bulevardul Alexandru cel Bun, la intrarea în curtea Bisericii „Sf. Nectarie”.

Accidente pe trecerile de pietoni din Iași

trecere pietoni (5)
În față la Policlinica Mare nr. 1 există o trecere de pietoni destul de periculoasă pentru cei care se angajează să traverseze strada

Pe data de 26 septembrie 2021, în zona Independenței din municipiul Iași a avut loc un accident extrem de grav. Un autoturism a lovit mortal un bărbat care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Acesta nu a avut nicio șansă, mai ales în contextul în care a fost spulberat. Impactul a fost unul puternic.

Corpul victimei a fost rupt în două și proiectat la aproximativ 150 de metri. Autorul accidentului este un tânăr în vârsta de doar 19 ani care circula cu viteză la volanul unui bolid de lux. Oamenii legii au spus, într-un comunicat, faptul că tânărul care a omorât un bărbat ce traversa pe trecerea de pietoni de pe Independenței nu a consumat băuturi alcoolice.

Un alt accident tragic s-a produs pe 1 aprilie 2022, în Iași. Doi refugiaţi din Ucraina au fost izbiţi puternic de o maşină în timp ce traversau strada, pe Șoseaua Păcurari. Este vorba despre o femeie de 46 de ani și un copil de 4 ani.

În concluzie, este important ca autoritățile, șoferii și pietonii să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație și a siguranței în trafic. Trebuie să ne asigurăm că cele mai periculoase treceri de pietoni din Iași au o vizibilitate cât mai bună, iar șoferii să respecte legea și să parcheze regulamentar, la o distanță de cel puțin 25 de metri de zebră.

În plus, este necesară o mai mare implicare din partea autorităților, pentru a lua măsuri mai eficiente în prevenirea accidentelor și pentru a-i pedepsi pe cei care încalcă regulile de circulație.

Comentarii
  • Cea mai periculoasa trecere de pietoni din Iasi este pe Str. Sararie, langa vila lui Vlasov. A fost omorata o femeie in decembrie anul trecut , EXACT pe trecere…Este mai prost semnalizata decat cea din fata Bisericii Vulpe.

  • Cea mai periculoasa trecere de pietoni este aia pe care o trec idiotii cu capul in traista , legati la ochi cu telefonul in creier si cu pretentii de dive pe covorul rosu

  • Trebuie puse popice la fiecare trecere de pietoni pentru a nu mai parca idioții fix lângă acestea. Luați exemplu de la Vaslui, acolo s-a găsit un destupat la minte.

  • Daca unii ,,soferi” parcheaza autovehiculele pe trecerile de pietoni si trotuare iar autoritatile au orbul gainilor…Dar din patru in patru anii#

  • Are biserica de la Iulius a popei Chirila o parcare generoasa de incap toate masinile enoriasilor dezvoltatori din Iasi: Stefan Timofte S500 alb, Doru PlugAru-Ferari, Tototolea Rols Royce, Jamosteanu Bentley, Bolobita Rolce Roys, Ioaniche X5M, Ciubotariu Petrica Pananera etc. Asta inseamna valiare, biserica cu tot cu parcare!!!

  • Accidentul de pe Independenței din 2021 nu a avut nicio legătură cu autoritățile.

    Acolo a fost un tânăr criminal care circula cu mai mult de 100 km/h prin oraș, pe zebră. Trecerea era și este semnalizată, marcată și iluminată corespunzător.

  • Aviz taximetristului BOLD care își lasă peste noapte, de ceva timp, tigaia grena fix în unghiul dintre trecerile pentru pietoni din intersecția străzilor OANCEA și HAN TATAR. „Milițiștii” dorm?!

  • Veniți și treceți trecerea de pietoni din Tomesti de lângă „Politia de Frontieră ” …Vă trebuie curaj să treceți cu ce viteză se circulă cu toate semnele de avertizare și degeaba!!!Și aici a murit un om tot pe trecere și sunt sigur că tot el era vinovat!!!

  • Nu ati vazut nimic! Incercati sa traversati strada inspre Trei Fantani Bucium. Cu tot cu semafor,nimeni nu respecta nimic! E verde pt pietoni,iar soferii te calca in picioare, mori cu zile!! Chiar nu face nimeni nimic? Locuiesc oameni si acolo…sau asteptam sa moara cineva,ca sa facem ceva…tipic romanesc…

Adauga un comentariu