Eveniment-Social

Celebru proprietar din Iași investește într-o clădire cu 34 de camere, care valorează două milioane de euro – GALERIE FOTO, EXCLUSIV

Publicat: 06 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Celebru proprietar din Iași investește într-o clădire cu 34 de camere care valorează două milioane de euro - GALERIE FOTO EXCLUSIV
Pentru o clădire, proprietate a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași situată în Strada Migdalelor, nr. 2, din orașul Piatra Neamț a fost lansată licitația de achiziționare, prin cumpărare directă, a unor Servicii  Proiectare și Asistență tehnică pentru obiectivul: Reabilitare, refuncționalizare, modernizare construcții și instalații, schimbare de destinație din laborator de acvacultură și ecologie acvatică în spații de învățământ și cercetare științifică

Un celebru proprietar din orașul Iași pregătește o investiție nouă într-o importantă clădire cu 34 camere, ce are o valoare de circa două milioane de euro! Universitatea „Cuza”, pentru un imobil situat în Strada Migdalelor, nr. 2, din orașul Piatra Neamț, a lansat licitația de achiziționare prin cumpărare directă a unor Servicii de Proiectare și Asistență tehnică pentru obiectivul „Reabilitare, refuncționalizare, modernizare construcții și instalații, schimbare de destinație din laborator de acvacultură și ecologie acvatică în spații de învățământ și cercetare științifică”

Un proprietar din orașul Iași pregătește o investiție nouă într-o importantă clădire cu 34 de camere, ce are o valoare de circa două milioane de euro! Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), pentru un imobil situat în Strada Migdalelor, nr. 2, din orașul Piatra Neamț, a lansat licitația de achiziționare prin cumpărare directă a unor Servicii de Proiectare și Asistență tehnică pentru obiectivul „Reabilitare, refuncționalizare, modernizare construcții și instalații, schimbare de destinație din laborator de acvacultură și ecologie acvatică în spații de învățământ și cercetare științifică”. Contractul are o valoare de peste 123 de mii de lei, fără TVA. Firmele interesate își mai pot depune ofertele până vineri, 10 martie 2023.

Un proprietar din Iași investește într-o clădire cu 34 camere, care valorează două milioane de euro

Proprietatatea Universității „Cuza” este amplasată în centrul orașului Piatra Neamț. Din păcate, de ani buni, imobilul a fost lăsat să se degradeze. Acum, cu sprijinul primăriei din localitate, rectorul UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader, anunță că în casa existentă se va deschide o grădiniță.

„Noi, Universitatea «Cuza», avem, în centrul orașului Piatra Neamț, o proprietate valoroasă. Din păcate, aceasta a fost lăsată în paragină de-a lungul anilor… Păcat că a fost așa! Acum, chiar dacă e dezastru acolo, cu ajutorul Primăriei din Piatra vom demara un amplu proces de modernizare și de reabilitare a construcției. Aici vrem să deschidem o grădință a universității noastre”, arăta rectorul UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader.

O casă din centrul orașului Piatra Neamț, cu un istoric special! În imobil a funcționat Laboratorul de Acvacultură și Ecologie Acvatică

În valoroasa casă din centrul orașului Piatra Neamț, aflată în proprietatea Universității „Alexandru Ioan Cuza”, a funcționat Laboratorul de Acvacultură și Ecologie Acvatică din urbea moldavă.

„Imobilul în care a funcționat Laboratorul de Acvacultură și Ecologie Acvatică este situat în Municipiul Piatra Neamț, Aleea Migdalelor, nr. 2, jud. Neamț, într-o zonă centrală a orașului. Imobilul a fost construit în anul 1937, cu regim de înălțime S+P+2E. Până în anul 2002, în imobil a funcționat, în administrarea Centrului de Cercetare, Proiectare pentru Piscicultură, Pescuit și Industrializarea Peștelui din Galați din subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice «Gheorghe Ionescu-Sisești», Laboratorul de Acvacultură și Ecologie Acvatică”, se arată în documentația Universității „Cuza” din Iași.

Printr-o Hotărâre de Guvern din 2002 s-a aprobat trecerea, fără plată, a laboratorului, proprietate publică a statului român, în proprietatea privată a statului și în administrarea UAIC

Prin Hotărârea de Guvern (HG) nr. 359 din 15.04.2002 s-a aprobat trecerea, fără plată, a laboratorului, proprietate publică a statului român, în proprietatea privată a statului și în administrarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Totodată, instituția a preluat curtea laboratorului, în suprafață de 548 de metri pătrați. Prin același act normativ, „Cuza” a preluat, prin transfer, întreg personalul încadrat la acea dată la acest laborator. Potrivit datelor tehnice din cuprinsul HG 395/2002, imobilul în care funcționează laboratorul are o suprafață a construcției de 530 mp, din care 426 mp o reprezintă suprafața locuibilă, iar 65 mp însumează suprafața dependințelor.

După preluarea laboratorului, acesta a fost înglobat în componența Stațiunii biologice „Petre Jitariu” din Potoci, Neamț, a universității

De asemenea, la înscrierea în Cartea Funciară a bunului imobil, în Fișa Corpului de proprietate sunt consemnate următoarele date: Clădire C1 (construcție S+P+2E) cu suprafața construită la sol de 333 mp și construcție C2 (depozit acetilenă din cărămidă și acoperiș tip terasă) cu suprafața construită la sol de 10 mp. Pentru curtea laboratorului, în fișa corpului de proprietate, emisă de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamț, în anul 2005, este menționată suprafața de 373 mp de teren intravilan.

După preluarea laboratorului, acesta a fost înglobat în componența Stațiunii biologice „Petre Jitariu” din Potoci, Neamț. Datele despre imobil provin din următoarele surse: HG nr. 359 din 15.04.2002; proiect tehnic și detalii de execuție pentru reabilitare a Laboratorului de Acvacultură și Ecologie Acvatică Piatra Neamț (din anul 2009); documentațiile cadastrale din anul 2005, pentru construcțiile Laboratorului de Acvacultură și Ecologie Acvatică Piatra Neamț.

Așadar, celebru proprietar din Iași investește într-o clădire cu 34 de camere, care valorează două milioane de euro.

Adauga un comentariu