Coronavirus

Centrul de Transfuzii Bistrița se închide. Mai multe cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19

Publicat: 29 sept. 2020
Centrul de Transfuzii Bistrița
Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița se închide de astăzi, după ce 12 dintre cele 18 cadre medicale s-au infectat cu COVID-19

Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița se închide de astăzi, după ce 12 dintre cele 18 cadre medicale s-au infectat cu COVID-19. Informația a fost făcută publică de directorul instituției, Adina Beudean.

„Astăzi pot spune că sunt 12 cadre medicale care au COVID-19. Cu mine cu tot. Și eu am fost testată pozitiv. Nu îmi pot explica ce s-a întâmplat”, a declarat Adina Beudean.

Centrul de Transfuzii Bistrița se închide

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița a menționat că au fost respectate toate regulile și nu înțelege cum s-a ajuns la un astfel de focar.

„Noi am respectat toate măsurile de prevenire. Nu înțeleg cum s-a ajuns la această situație. Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița se închide, marți, pentru dezinfecție. Se va desfășura și o anchetă epidemiologică“, a adpugat Adina Beudean.

Anchetă epidemiologică și la Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu“ din Iaşi

O anchetă epidemiologică are loc la Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu“ din Iaşi. Decizia a fost luată după ce zilele trecute au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19 la Secţia Neurochirurgie III, iniţial fiind diagnosticaţi doi pacienţi şi un brancardier.

Managerul spitalului, dr. Lucian Eva, a declarat că focarul a pornit de la unul dintre pacienţii secţiei. La intrarea în spital, acesta a fost testat negativ și s-a pozitivat ulterior.

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Neurochirurgie. Sunt mai multe cazuri de COVID-19

Pacienţii care au fost depistaţi pozitiv s-au transferat în zona COVID amenajată de spital, iar cei cu test negativ au fost izolaţi în zona tampon şi vor fi retestaţi la şapte zile.

„Avem o anchetă epidemiologică în curs. Am luat toate măsurile de izolare a pacienţilor, a fost testat personalul şi ceilalţi pacienţi care au fost contacţi direcţi. Testări au loc în continuare. Este un incident pe care îl izolăm şi mergem mai departe. Așacum ne așteptam, în octombrie-noiembrie va mai exista un vârf al pandemiei”, a declarat dr. Lucian Eva.

Două focare Covid-19 în județul Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția a două focare Covid-19 în județul Iași.

La S.C. APAVITAL S.A. Iași – SECȚIA ELECTROMECANICĂ, 7 salariați au fost depistați pozitiv. Pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea  în spital sau la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. A fost închis întreg spațiul de lucru al secției și s-a efectuat dezinfecția.

La o societate comercială cu sediul central în București, cy punct de lucru la Iași, au fost depistați pozitiv cu COVID-19 5 salariați. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea  în spital sau la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiului de lucru și s-au luat măsurile de prevenire a infecției.

Tot în raportarea de astăzi a INSP intră și focarul Căminul de Batrani „Sf.Iosif”, unde sunt 75 cazuri (33 beneficiari si 42 salariati). Pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic infectionist si s-a decis izolarea cazurilor in centru.

În cazul focarului de la Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban”: La testarea din data de 25.09.2020 s-au mai depistat 2 cazuri în rândul asistenților medicali. (Focar inițial cu 6 cazuri pozitive.)

Școala Postliceală „Aprendis“ este în scenariul roșu

Altfel, Școala Postliceală „Aprendis“ este în scenariul roșu, deoarece profesorii lucrează în spitale care tratează pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Celelalte patru sunt școlile care au cerut suspendarea cursurilor, aici fiind identificate situații de îmbolnăvire a cadrelor didactice sau a elevilor sunt Școala Gimnazială „ Ion Simionescu”, Iași; Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani, Liceul  Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu”, Miroslava și Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Iași.

Adauga un comentariu