Boli si tratamente

Cancer la ficat: cerealele integrale reduc riscul

Publicat: 28 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cancer la ficat cerealele integrale reduc riscul
Cerealele integrale reduc riscul de cancer hepatic

Cerealele integrale reduc riscul de cancer hepatic. Încă un avantaj în lista beneficiilor cerealelor integrale. Potrivit unui studiu american, consumul lor joacă un rol în prevenirea cancerului de ficat.

Datorită conținutului ridicat de fibre, cerealele integrale promovează tranzitul și limitează timpul în care mucoasa intestinală este expusă la substanțele cancerigene prezente în dieta noastră. Astfel participă la prevenirea cancerului colorectal. Și conform unui studiu american publicat în jurnalul medical Jama Oncology pe 21 februarie, acestea ar contribui, de asemenea, la scăderea riscului de cancer la ficat.

O abundență de boabe integrale l-ar reduce chiar cu 37%

Prin urmare, oamenii de știință au monitorizat aportul de fibre a 125.455 de pacienți americani (77.241 de femei și 48.214 bărbați) cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani, iar acest lucru timp de douăzeci și patru de ani. Printre participanți, unii au urmat o dietă bogată în fibre de cereale integrale (tărâțe și germeni de grâu). Voluntarii din celălalt grup au consumat în schimb fibra găsită în cereale rafinate, fructe și legume. În perioada de studiu, au fost identificate 141 de cazuri de cancer la ficat.

După analizarea rezultatelor, cercetătorii de la Brigham & Women Hospital și Harvard Medical School (Statele Unite) au ajuns la concluzia că mesele bogate în tărâțe de grâu reduc riscul cu 30%, în timp ce o dietă bogată în germeni de grâu îl scade cu 11%. Dimpotrivă, consumul crescut de fibre din fructe și legume nu a avut niciun impact asupra riscului.

Cerealele integrale reduc riscul de cancer hepatic

Studiul indică faptul că încorporarea cerealelor integrale în dieta zilnică ocolește „rezistența la insulină, hiperinsulinemie și inflamație”, toate semnele cancerului hepatic. Fructele, legumele sau sucul conțin zaharuri suplimentare (fructoză, zaharoză), care pot provoca leziuni ale ficatului sau ciroză, negând beneficiile lor pentru sănătate. Cerealele integrale – cum ar fi ovăzul, orezul brun, quinoa sau pâinea integrală – sunt, prin urmare, cele mai bune surse de vitamina B, fier, acid folic, seleniu, potasiu și magneziu.

În plus, această dietă reduce, de asemenea, riscul de obezitate, diabet și boli hepatice grase nealcoolice, predispoziții cunoscute la cancerul hepatic și alte boli care pot pune viața în pericol.

Adauga un comentariu