International

China se confruntă cu cel mai mare focar de COVID-19 de după Wuhan! Autorităţile sunt în alertă

Publicat: 30 iul. 2021
Oficialii au început testarea în oraș în Nanjing după un focar de COVID-19
Este cel mai mare focar de COVID-19 în China după cel înregistrat în Wuhan

Un focar Covid descoperit pentru prima dată în orașul chinez Nanjing s-a răspândit în cinci provincii și Beijing, mass-media de stat numind-o „cea mai extinsă contagiune după Wuhan”.

Aproape 200 de persoane au fost infectate de când virusul a fost detectat pentru prima dată pe aeroportul aglomerat al orașului, pe 20 iulie. Toate zborurile de pe aeroportul Nanjing vor fi suspendate până la 11 august, a declarat Global Times, citând o sursă. Oficialii au început, de asemenea, testarea la nivelul întregului oraș.

China se confruntă cu cel mai mare focar de COVID-19 de la Wuhan încoace

Toți cei 9,3 milioane de locuitori ai orașului, inclusiv cei care vizitează, vor fi testați, a spus știrile Xinhua. Oficialii cred că focarul actual este legat de varianta extrem de infecțioasă Delta a virusului și s-a răspândit și mai mult din cauza faptului că a fost detectat la un aeroport aglomerat.

Conducerea aeroportului a fost mustrată, un alt corp disciplinar al Partidului Comunist declarând că are „probleme precum lipsa supravegherii și managementul neprofesionist”. Testele au arătat că virusul s-a răspândit acum în cel puțin 13 orașe, inclusiv Chengdu și capitala Beijing.

Cu toate acestea, experții citați de Global Times au spus că cred că focarul este încă într-un stadiu incipient și ar putea fi controlat.

Oficialii locali din Nanjing au declarat că șapte dintre cei infectați se află în stare critică. Noua creștere a cazurilor i-a determinat pe unii pe rețelele sociale chineze să speculeze dacă vaccinurile chineze funcționează împotriva variantei Delta.

Australia trece prin aceeași situație, situație cauzată de varianta Delta de COVID-19

Recent, Australia a declarat faptul că va institui carantină generală după ce în Sydney au apărut mai multe focare de COVID-19. Focarele au fost puse în seama variantei Delta de COVID-19. De altfel, aceleași autorități au luat decizia de a trimite armata în regiune pentru a ține sub control oamenii și pentru a le impune să stea în casă. Locuitorii orașului nu au voie să iasă în casă decât pentru motive serioase cum ar fi aprovizionarea.

Focarul a afectat în mare măsură muncitorii și grupurile de familii numeroase din suburbiile vestice și sud-vestice ale orașului, mai sărace și diverse din punct de vedere etnic.

Criticii spun că aceste zone s-au confruntat deja cu măsuri de poliție „țintite”. Ei subliniază că există restricții mai dure decât în ​​restul orașului Sydney.

China în centrul unui scandal după ce este epicentrul pandemiei de COVID-19

China a fost sub lupa internațională după ce Wuhan este orașul în care a izbucnit, inițial, pandemia de COVID-19. Mai multe personalități politice, printre care și fostul președinte Donald Trump au declarat faptul că autoritățile comuniste au ascuns lumii întregi apariția și răspândirea COVID-19 până când a fost prea târziu pentru a preveni un dezastru mondial. Reprezentanții OMS au emis mai multe anchete pentru a stabili cu exactitate ce s-a produs în Wuhan.

De asemenea, oficialii OMS au solicitat informații clare despre laboratorul din Wuhan, afirmând că, în calitate de profesionist medical, știa că se pot întâmpla accidente. Acesta a fost cel mai puternic indiciu de până acum că OMS consideră încă teoria scurgerilor de laborator, în ciuda experților săi că acest lucru este puțin probabil, relatează Imogen Foulkes de la BBC de la Geneva.

Speculațiile despre o scurgere la Institutul de Virologie din Wuhan – unul dintre cele mai importante laboratoare de cercetare a virusului din China – au început anul trecut și au fost propagate de fostul președinte american Donald Trump care a retras și SUA din Organizația Mondială a Sănătății

Adauga un comentariu