Sanatate

Chlamydia: Simptome, cauze și tratamente

Publicat: 12 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chlamydia Simptome cauze și tratamente
Prezervativul este o contracepție ce protejează de bolile cu transmitere

Pentru Chlamydia, simptomele generale ce indică o infectare cu aceasta sunt reprezentate de scurgeri cu aspect și miros ciudat .

Afecțiunea este o consecință a infectării cu bacteria Chlamydia trachomatis și după cum se observă, boala îi poartă numele. Aceasta este una dintre renumitele boli cu transmitere sexuală ce se prezintă cu afecțiuni foarte neplăcute. Controlul unui medic specialist fiind o măsură necesară de luat și destul de obligatorie pentru a nu apărea complicații.

femeie ce tine o floare aproape de zona intima
Simptomele bolii pot apărea după câteva săptămâni de la infecție

Chlamydia: Informații utile

Simptomele acestei afecțiuni cuprinde o serie comună pentru ambele sexe, cât și una independentă. Femeile având posibilitatea infectării cu Chlamydia în gât, cervix cât și în cavitatea rectală. Bărbații au gâtul și rectul ca elemente comune, însă poate apărea și la nivelul uretrei (partea comuna a sistemului excretor și reproducător).

Boala se poate transmite doar prin interacțiune sexuală de tip orală, anală și vaginală cu o persoană deja infectată. De asemenea, o femeie poate transmite boala și propriului ei copil în timpul nașterii, motiv pentru care ar trebui oferită o atenție mărită actelor sexuale neprotejate din timpul sarcinii.

femei insarcinata ce tine mana pe burta
Mama poate transmite infecția către copil în timpul nașterii.

Persoanele cele mai vulnerabile în infectarea cu această bacterie sunt femeile tinere. Dar orice persoană poate fi o victimă dacă nu folosește frecvent prezervativul și are parteneri sexuali multipli.

Afecțiunea poate fi prevenită doar prin folosirea prezervativelor și evitarea sexului neprotejat oral, anal sau vaginal. Dacă unul dintre parteneri este alergic la latex, se pot folosi cele de poliuretan.

Chlamydia: Simptome

În fază incipientă nu există niciun simptom care să se evidențieze, însă ca boala să poată prezenta disconfort este necesară așteptarea unei perioade de câteva săptămâni. Chiar dacă nu se poate simți nimic, afecțiunea tot poate fi transmisă prin contact sexual.

Când încep să se manifeste simptomele, femeile prezintă scurgeri vaginale ciudate cu un miros puternic și neplăcut. În timpul urinării poate apărea o senzație de ardere sau usturime, iar in timpul contactelor sexuale există un disconfort ce crește treptat până la durere. Infecția dacă se extinde, sunt posibile simțirea durerilor în zona inghinală, greață sau poate chiar ,în funcție de gradul de avansare, și febră.

grafică reprezentativă pentru bacteriile chlamydia
Chlamydia trachomatis poate fi transmisă prin contact sexual de orice tip.

Pentru bărbați, simptomele se manifestă cu scurgeri bizare din penis și de o marcantă senzație înțepătoare. Se poate simți ca o arsură în zona intrării în uretră, iar in cazuri mai rare poate apărea inflamarea testiculelor, însoțita de durere.

În cazurile de Chlamydia rectală pot apărea sângerări, afecțiune frecventă pentru ambele sexe.

cuplu ce se imbratiseaza
Responsabilitatea anunțării celor cu care ați avut contact sexual este o responsabilitate ce vă revine.

Chlamydia: Tratamentul simptomelor

Afecțiunea fiind provocată de către o bacterie, tratamentul necesar pentru combaterea acesteia este reprezentat de medicamentele din clasa antibioticelor. Însă această bacterie, în timpul ce a fost lăsată să își facă de cap în interiorul corpului poate să provoace daune multiple organelor infestate. Astfel, antibioticele nu au capacitatea de a repara structurile distruse / afectate de către acestea, daunele fiind unele permanente.

De regulă, medicul specialist va recomanda un tratament ce poate fi luat ca și o singură doza administrată oral și în timp de o săptămână contactele sexuale vor fi absente, la finalul celor 7 zile persoana fiind considerată drept vindecată. Există și posibilitatea în care se administrează antibiotic pentru toate cele 7 zile cu o doză zilnică indicată. Medicul fiind cel ce vă poate recomanda tratamentul cel mai potrivit pentru situația în care vă aflați.

Adauga un comentariu