Prima pagină » Culinar » Cină potrivită pentru familii. Ce să gătești pentru ai surprinde pe cei dragi

Cină potrivită pentru familii. Ce să gătești pentru ai surprinde pe cei dragi

16 iun. 2022, 10:57,
în Culinar

De cele mai multe ori, gospodinele sunt confuze atunci când trebuie să pregătească o cină potrivită pentru familii. Decizia cu privire la ce să gătești pentru cină în weekend se ia destul de des în funcție de modul în care a decurs prânzul. De exemplu, dacă întreaga familie s-a adunat pentru un prânz de familie lung și bogat, atunci pentru cină, cel mai probabil, doriți ceva ușor și rapid.

Astfel, o cină potrivită poate fi o pregătită dintr-o simplă salată verde cu o bucată de plăcintă, sau fructe și brânză, sau chiar doar din ceai cu prăjituri proaspete de casă. Apropo, vei dori să mănânci cam la fel chiar dacă ai petrecut o zi în oraș și ai luat masa într-o cafenea sau restaurant. Pe de altă parte, puteți petrece mai mult timp și energie la cină într-o zi liberă decât la mijlocul săptămânii. Aceasta este o mare șansă de a oferi familiei ceva nou, interesant, de a stăpâni un fel de mâncare după o rețetă pe termen lung. Mai mult decât atât, are sens să te gândești literalmente la ziua de mâine și să faci pregătiri care va face mai ușoară și mai rapidă pregătirea cinelor în timpul săptămânii. De exemplu, gătiți bulion, ciorbă, coaceți plăcinte, pâine sau prăjiți cotlet. Principalul lucru este că cina din ziua liberă să aducă bucurie și un sentiment de satisfacție.

mai multe persoane care mananca la masa

Mai mult decât atât, are sens să te gândești literalmente la ziua de mâine și să faci pregătiri care va face mai ușoară și mai rapidă pregătirea cinelor în timpul săptămânii

Cină potrivită pentru familii. Hrișca cu pui și ciuperci

Hrișca cu pui și ciuperci este o modalitate excelentă de a pune această cereală în acțiune, dacă dintr-o dată propriile opțiuni pentru implementarea ei s-au încheiat brusc, iar cei dragi cer ceva nou. Frumusețea preparatului pentru familii este că aproape tuturor le place și este indicat chiar și atunci când urmezi o cură de slăbire. Chiar și pentru cei cărora li se pare hrișcă prea uscată și plictisitoare.

Ciupercile oferă preparatului o aromă minunată, iar puiul sațietate și sosul de smântână, suculența necesară. Aproape perfecțiune. Hrișca cu pui și ciuperci se prepară foarte simplu și destul de repede, așa că asigurați-vă că o includeți în lista de preparate de familie destinate cinei în timpul săptămânii sau chiar în weekend.

Pentru a pregăti mâncarea ai nevoie de hrișcă, aproximativ 210 g, apă proaspătă în cantitate de 600 ml, ciuperci porcini uscate aproximativ  30 g, champignon  în cantitate de 400 g și file de pui, cu o greutate de 200 g. Pentru a oferi preparatului un gust deosebit poți folosi și 20 g de unt, alături de 2 linguri de făină necesare pentru a pregăti un sos extrem de bun din 200 g de smântână. Unele gospodine adaugă la sos și un cățel de usturoi. De asemenea, fără sare și piper negru proaspăt măcinat, mâncare nu are același gust deosebit.

o fetita care zambeste si sta la masa inconjurata de familie

Principalul lucru este că cina din ziua liberă să aducă bucurie și un sentiment de satisfacție

Secretele pentru a găti cea mai delicioasă hrișcă

Pentru a obține o cină extrem de bună întâi de toate pregătiți hrișcă. Pentru a face acest lucru, sortați nisipul și calcina într-un vas uscat. Turnați 420 ml de apă într-o cratiță și aduceți la fierbere. Adăugați hrișcă și sare. După care se aduce din nou la fiert.

Îndepărtați spuma cu o lingură cu șuruburi și gătiți hrișca la foc mic până când apa iese de la suprafață. Închideți tigaia și lăsați-o pe aragazul închis timp de 10 minute. Se toarnă ciupercile uscate cu apă clocotită și se lasă timp de 30 de minute. Tocați mărunt ciupercile, după care se spală fileul de pui și se usucă. Pieptul poate fi tăiat în bucăți mici.

Clătiți ciupercile uscate și tăiațile mărunt. Într-o tigaie se încălzește untul și, amestecând, se prăjesc ciupercile, timp de 7 minute. Apoi adăugați fileul de pui și amestecați.  Acesta se prăjește timp de 5 minute.

mai multe persoane care tin in mana cate o farfurie si isi pun mancare in ea

Astfel, o cină potrivită poate fi o pregătită dintr-o simplă salată verde cu o bucată de plăcintă, sau fructe și brânză, sau chiar doar din ceai cu prăjituri proaspete de casă

Cum să pregătești sosul pentru ciuperci și pui. Ai nevoie doar de 15 minute

Se diluează făina pentru sosul de hrișcă cu 180 ml de apă rece. Se adaugă smântâna, ciupercile porcini tocate mărunt și se amestecă totul. Se toarnă într-o tigaie ciupercile și puiul și se aduce la fierbere. Toate ingredientele se fierb 15-20 de minute la foc mic.

Ulterior, curățați usturoiul și treceți-l printr-o presă. Adăugați în sos cu ciuperci și pui alături de sare si piper. Se fierbe totul împreună timp de 2 minute. Aranjați hrișca fierbinte pe farfurii porționate și turnați peste sosul preparat cu ciuperci și pui. Acest sos este potrivit și pentru servirea cârnaților de casă.

Dacă vrei să adaugi note proaspete bogate gustului de hrișcă cu pui și ciuperci, adaugă la ea pătrunjel sau mărar tocat mărunt cu 5 minute înainte ca sosul să fie gata. Hrișca fierbinte cu pui și ciuperci poate fi stropită cu brânză tare rasă înainte de servire, va fi nevoie de aproximativ 70 g în total, preparatul va deveni imediat mai rafinat și mai interesant. De asemenea, preparatul poate fi servit alături de un vin aromat de casă.

o familie la o masa care discuta

Decizia cu privire la ce să gătești pentru cină în weekend se ia destul de des în funcție de modul în care a decurs prânzul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`