Culinar

Ciorbă de fasole țărănească. O mâncare perfectă pentru zilele de post

Publicat: 14 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciorbă de fasole țărănească. O mâncare perfectă pentru zilele de post
Una dintre cele mai gustoase mâncăruri de post este ciorba de fasole țărănească.

În zilele cu restricții alimentare putem pregăti o ciorbă de fasole țărănească. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești o mâncare perfectă pentru zilele de post.

Ciorbă de fasole țărănească

Când vine vorba de preparatele culinare de post, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. De la gustoasele salate de cartofi, de ciuperci sau tocănițele cu legume până la savuroasele ciorbe sau salate de post, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Mâncărurile de post sunt sănătoase, sățioase și ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente. Pentru a ne răsfăța papilele gustative în zilele cu restricții alimentare, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii.

Una dintre cele mai gustoase mâncăruri de post este ciorba de fasole țărănească. Aceasta este delicioasă, sățioasă și merge de minune cu câteva felii de pâine de casă pufoasă. Ciorba de fasole țărănească este un adevărat deliciu. Poate fi făcută de post sau cu carne de porc afumată și cârnați. Rețetele de ciorbă sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Ciorba de fasole sau ciorba de legume se află pe lista mâncărurilor favorite de post. Pentru iubitorii de ciorbe cu carne, putem face un borș cu carne de porc, de vită, de pasăre sau de pește.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Pentru o ciorbă de fasole țărănească vom avea nevoie de 500 g de fasole boabe, 3 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras verde, sare, 3 litri de apă, 30 ml de ulei, 4 linguri de roșii, 1 linguriță de bulion, 1 bucată de pâine, mărar și pătrunjel proaspăt, borș acru și fidea.

Mai întâi se spală fasolea și se lasă la înmuiat până în următoarea zi. A doua zi se clătește fasolea bine cu apă rece apoi se pune într-o oală cu apă la fiert. Când fasolea dă în clocot se schimbă apa de câteva ori.

După aceea se curăță și se spală legumele. Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoare , iar ardeiul se taie cubulețe. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa, ardeiul, morcovul și roșiile cubulețe. Se potrivește gustul cu sare și un pic de piper.

Când este totul fiert se călesc cele două cepe rămase într-o tigaie cu ulei încins, iar când devin aurii se pune o lingură de bulion cu un pic de apă. Se mai lasă un minut la foc mic apoi se toarnă în ciorbă împreună cu borșul acru de casă și fideaua.

Când ciorba de fasole este gata se adaugă mărarul și pătrunjelul proaspăt tocat. Ciorba de fasole merge servită de minune cu câteva felii de pâine de casă fragedă și pufoasă. Acest preparat culinar este ideal în zilele de post și nu numai. Pentru a obține acasă o ciorbă perfectă, trebuie să facem mai întâi un borș de casă aromat. Acesta poate fi făcut cu huște, cu drojdie sau cu tărâțe din făină de grâu. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu