Prima pagină » Culinar » Ciorbă de pipote și inimi cu smântână. O rețetă tradițională savuroasă

Ciorbă de pipote și inimi cu smântână. O rețetă tradițională savuroasă

08 sept. 2022, 11:00,
în Culinar

Ciorba de pipote și inimi cu smântână este un preparat tradițional foarte delicios. Aceasta se gătește într-un timp scurt, fiind simplă de făcut. De asemenea, ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui. 

La final, mâncarea va trebui dreasă cu smântână și gălbenușuri. Preparatul se poate servi cu ardei iute și crutoane.

Ingredientele necesare pentru ciorba de pipote și inimi

Rețeta de ciorbă de pipote și inimi este o mâncare tradițională, dreasă ca cea de burtă, cu smântână, usturoi și gălbenușuri. Acestea pot fi gătite sub mai multe forme, tocăniță, pilaf, supă sau papricaș. Preparatul este gătit cu legume proaspete, însă nu trebuie să puneți prea multe pentru a putea păstra gustul tipic al ciorbei de burtă. Pipotele și inimile pot fi de pui, curcan, gâscă sau rață. Pentru gătirea ciorbei veți avea nevoie de 75 mililitri ulei, un kilogram de pipote și inimi, 2 morcovi, sare și piper după gust. 

Din cantitățile ingredientelor menționate veți obține circa 8-10 porții. Pentru dres veți avea nevoie de 4 gălbenușuri, 5-6 căței de usturoi și 400 grame smântână de minimum 24 la sută. În plus mai puteți adăuga și pătrunjel proaspăt și oțet după gust, dacă o preferați mai acrișoară.

Cum se prepară ciorba tradițională?

Mai întâi se va spăla și curăța carnea, apoi se va lăsa la scurs. Într-o oală încăpătoare se vor pune 4 linguri de ulei, apoi se vor căli timp de 10 minute pipotele și inimile. Între timp va trebuie să amestecați din când în când. Morcovul se va da prin răzătoarea mare, apoi va fi pus peste carne. Acesta se va lăsa timp de 5 minute, la foc mediu pentru a nu se arde. Ulterior, se vor turna 3.5 litri de apă fierbinte și se condimentează cu sare și piper negru după gust. Dacă veți folosi o oală sub presiune, prepararea ciorbei va dura doar 45 minute. La final, se depresurizează tigaia și se lasă circa 10 minute la răcorit. În cazul în care folosiți o cratiță clasică, va trebui ca ciorba să fie fiartă la foc mediu, iar la fiecare jumătate de oră să completați cu 250 mililitri de apă fierbinte. De obicei, carnea are nevoie de 2 ore pentru a fi fiartă. 

De regulă, este bine să le încercați cu o furculiță și să le gustați pentru a vă asigura că nu sunt tari. Pentru a drege mâncarea se va pregăti un liezon cu smântână și gălbenușuri. Într-un blender veți pune cățeii de usturoi și 100 mililitri de apă rece. Peste compoziția rezultată se va adăuga smântâna și gălbenușurile proaspete și se mai mixează câteva secunde. Într-un vas se vor pune două polonice de ciorbă și se va amesteca cu liezonul, apoi se va turna totul în oală și se amestecă. Nu va trebui să o fierbeți din nou deoarece riscați ca ouăle și smântâna să se coaguleze și nu vă doriți acest lucru. Tot acum se mai poate adăuga sare sau piper, în caz că mai trebuie. Mâncarea se poate servi cu pătrunjel proaspăt tocat, ardei iute, crutoane sau puțin oțet dacă o doriți mai acrișoară. 

Rețeta de ciorbă de pipote și inimi este foarte simplă. Aceasta este delicioasă, fiind pe placul tuturor. Un alt preparat gustos pe care trebuie să îl încercați este și ciorba de miel ardelenească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024