Local

Citadin SA a intervenit cu 35 de autospeciale echipate cu lame și sare pentru a deszăpezi principalele artere din municipiul Iași – FOTO

Publicat: 06 apr. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Citadin SA a intervenit cu 35 de autospeciale echipate cu lame și sare pentru a deszăpezi principalele artere din municipiul Iași - FOTO
Mașinile din Iași au fost surprinse de o ninsoare neașteptată în luna aprilie. Mulți șoferi au fost nevoiți să se descurce cu anvelope de vară în condiții de iarnă, ceea ce a dus la dificultăți în trafic și la evenimente rutiere

În ciuda faptului că ne aflăm în anotimpul primăverii, vremea din aprilie i-a luat prin surprindere pe șoferii din municipiul Iași. Anvelopele de vară montate pe majoritatea mașinilor nu au fost de ajutor după ce vremea a luat o turnură neașteptată. În urma căderilor masive de zăpadă din ultimele 48 de ore, șoferii au fost nevoiți să facă față unor condiții de conducere extrem de dificile, iar traficul din Iași a fost blocat de coloane interminabile de mașini. Citadin SA a intervenit cu 35 de autospeciale echipate cu lame și sare pentru a deszăpezi principalele artere din municipiul Iași

Iașul se confruntă, în aceste zile, cu o situație neobișnuită, dată fiind starea vremii. În urma unei ninsori abundente, zăpada a acoperit orașul și a pus la încercare atât drumarii, cât și șoferii care nu se așteptau la un astfel de eveniment meteorologic. Mulți conducători auto au fost luați prin surprindere de zăpada care a acoperit străzile, mai ales că majoritatea acestora au mașini echipate cu anvelope de vară.

Citadin SA a intervenit cu 35 de autospeciale echipate cu lame și sare

Drumuri
Echipamentele de deszăpezire din Iași au intervenit cu 35 de autovehicule speciale echipate cu lame și sare pentru a curăța străzile orașului. În urma unei ninsoare neașteptate în luna aprilie, drumarii au lucrat în schimburi și au făcut eforturi considerabile pentru a menține străzile curate și sigure pentru circulație

Directorul Citadin SA, Marius Ionescu, a declarat că s-a intervenit pe principalele artere, iar apoi s-a intrat pe străzile secundare din cartierele ieșene. Acesta susține că pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Iași s-a folosit clorură de sodiu și clorură de calciu.

„S-au utilizat 120 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor, iar în cursul nopții s-au distribuit 250 de tone de clorură de sodiu și 10 tone de clorură de calciu pentru a face față zăpezii abundente”, declară Marius Ionescu.

În prezent, echipele Citadin SA intervin în cartierele orașului pentru a curăța arterele mici și pentru a degaja zăpada din intersecții.

„Am intrat deja pe străzile mici din cartierele din municipiu. Dacă nu va ninge foarte mult, cartierele vor fi curățate, iar zăpada din intersecții va fi degajată în totalitate”, mai susține Marius Ionescu.

Marius Ionescu mai spune că haosul din trafic a fost cauzat de faptul că majoritatea mașinilor sunt echipate cu anvelope de vară, iar șoferii au fost luați pe nepregătite.

„Problema cea mai mare este că aproape toate mașinile sunt echipate cu anvelope de vară și le-a fost foarte dificil să iasă de pe străduțele din cartiere, unde s-a intervenit mai târziu”, mai precizează directorul Citadin SA.

Și Salubris SA a trebuit să intervină pentru a curăța trotuarele din Iași. Directorul Salubris SA, Cătălin Neculau, declară că angajații au intervenit de la primele ore ale dimineții.

„Acționăm cu 15 multifuncționale și 115 salubriști încă de la primele ore ale dimineții. O parte din trotuare au fost curățate”, declară Cătălin Neculau.

Vremea din aprilie i-a luat prin surprindere pe șoferii din municipiul Iași

Masini
Ninsoarea neașteptată din luna aprilie a creat blocaje în trafic în orașul Iași. Mașinile care nu erau echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă au avut probleme în a se deplasa, iar vizibilitatea redusă a dus la întârzieri semnificative în trafic

În urma ninsorii abundente din această perioadă, mulți șoferi din Iași se confruntă cu probleme în trafic, întrucât majoritatea au echipat mașinile pentru sezonul cald. Șoferii spun că se simt nesiguri în trafic și că mașinile lor au probleme în a circula pe zăpadă, în ciuda eforturilor lor de a se deplasa cu prudență.

„Am apucat deja să-mi schimb anvelopele, încă din martie. Nu am crezut că va mai fi zăpadă în aprilie. Acum două săptămâni am ieșit din casă în tricou. Erau 24 de grade”, spune un șofer din Iași.

Mulți dintre aceștia au avut dificultăți în a părăsi cartierele din Iași, unde stratul de zăpadă a fost mai mare, iar carosabilul a fost acoperit cu gheață.

„Am ieșit foarte greu din parcare. Nu s-a intervenit pe strada în care locuiesc. Stratul de zăpadă avea aproximativ 5-10 cm. M-a ajutat un vecin”, declară un șofer din cartierul Păcurari.

În concluzie, evenimentele recente din Iași au arătat încă o dată cât de importante sunt pregătirea pentru condițiile meteorologice extreme și necesitatea echipării corespunzătoare a mașinilor. Cu toate acestea, vremea din aprilie i-a luat prin surprindere pe șoferi, iar Citadin SA a intervenit cu 35 de autospeciale echipate cu lame și sare pentru a deszăpezi principalele artere din municipiul Iași.

Comentarii
  • Se pare ca odata cu multiplele belele penale ale primarului, si lehamitea acestuia, au aparut efecte intre directorasii diferitelor directii din Primaria Iasi. La SPI se fac numai tampenii, la Parcari parca toata lumea este in vacanta etc.
    Cum pestele de la cap se impute…doresc sa multumesc primarului pentru faptul ca institutia „pastorita” de el nu a intervenit in anul 2022 in cartierul Tatarasi pentru a toaleta si taia arborii bolnavi. Are frigiderul plin de la cetateni dar si de la angajatii ISU Iasi care aseara au fost nevoiti sa faca munca de un an a trantorilor de la Primaria Iasi.

Adauga un comentariu