Sanatate si frumusete

Cizmele lungi peste genunchi vor face furori în această toamnă! Cum să le încorporezi în ținute de efect

Publicat: 04 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cizmele lungi peste genunchi vor face furori în această toamnă Cum să le încorporezi în ținute de efect
Fie că sunteți în căutarea unei noi perechi, sau pur și simplu căutați noi moduri de a purta vechile modele, este important să știți exact cu ce să le asortați

Fiecare toamnă aduce cu ea un nou val de tendințe de încălțăminte, iar anul 2023 nu este cu nimic diferit în acest sens. Spre deosebire de toamna trecută, când modelele în tendințe se demodau aproape săptămânal, în acest an tendințele par a fi mult mai solide. De fapt, multe dintre stilurile de cizme care sunt în tendințe în acest moment s-ar putea să le ai deja în garderobă. Dar, fie că sunteți în căutarea unei noi perechi, sau pur și simplu căutați noi moduri de a purta vechile modele, este important să știți exact cu ce să le asortați pentru un efect șic. În continuare vă prezentăm 6 tendințe de cizme lungi peste genunchi și sfaturi despre cum să le asortați, care cu siguranță vă vor aduce o mulțime de complimente.

Modele de cizme lungi peste genunchi 2023: Stil moto cu șireturi

Cizmele precum sunt cele de la Dr. Martens reprezintă o alegere atemporală, și se află în fruntea listei din această toamnă, datorita renașterii modei anilor ’90. Dar nu veți da greș nici cu alte modele de cizme moto, cum sunt cele împodobite cu catarame sau ținte și, de preferat, cu platformă înaltă pentru un aspect mai atrăgător. Pentru un efect de impact vă sugerăm să optați pentru o ținută monocromă. Potrivirea culorii cizmelor cu restul ținutei îți permite să te joci cu o varietate de stiluri – glam rock, cottagecore sau preppy, fără să pară că te-ai costumat.

Cizme largi, lungi până la coapse

Îți amintești cum la începutul anilor 2010 toate vedetele aveau o pereche de cizme de piele mulate și lungi până la coapse? Ei bine, acele stil s-a reîntors, dar de data aceasta au o alură clar mai atrăgătoare, deoarece sunt fabricate din piele de căprioară, iar modelele care strângeau piciorul au fost înlocuite de cele largi. Aspectul relaxat și confortabil sporește atractivitatea acestor cizme, și le face mai ușor de purtat cu fuste sau rochii mini fără a te simți incomod.

Cizme tip cowboy

Cizmele tip cowboy sunt o tendință ce continuă de ani de zile și, deși perechile funky sunt cu siguranță o opțiune distractivă, pentru purtarea de zi cu zi optăm pentru ceea ce numim „cizme cowboy simplificate”. Această variantă simplificată are aparența cizmelor de cowboy clasice, cu vârful curbat în sus și toc bloc, doar că are mai puține detalii contrastante. Recomandăm să le combinați cu piese elegante din garderobă, pentru un aspect simplu, dar șic

Cizme clasice până la genunchi

Cele două tendințe majore din toamna anului 2023 în ceea ce privește pantofii, sunt tocurile subțiri și vârfurile ascuțite, așa că de ce să nu le incluzi pe ambele? Simplitatea este cheia aici, așa că optează pentru o cizmă simplă, dintr-o singură culoare, fără prea multă zorzoane, deși nu vom refuza nicioadată textura frumoasă a unei piei de crocodil. În ceea ce privește modul în care să le porți, vă recomandăm să țineți cont de natura atemporală a acestor frumuseți și să le asortați cu denim închis la culoare, de o nuanță uniformă, cu jambiere negre, o rochie midi florală sau o fustă mătăsoasă și o bluză cu nasturi, tricou alb simplu sau top tricotat din cașmir.

Cizme de echitație

Renașterea acestui stil clasic de cizme preppy este cu siguranță legată de valul “quiet luxury” (n.r. lux silențios). Cizmele de călărie au de obicei talpa plată sau cel mult tocuri joase, sunt făcute dintr-o piele elegantă și, adesea, au o cataramă în jurul gleznei, sau sus lângă manșetă. De data aceasta, preferăm să asortăm acest model preppy mai degrabă cu o rochie tip pulover, o fustă mini neagră, sau o rochie boho, decât cu fuste în carouri sau pantaloni de echitație. Și orice ai face, evită jambierele sau blugii skinny cu blazere, cu excepția cazului în care vrei să arăți ca și cum ai fi “motanul încălțat”.

Cizme pliabile

Acest stil funky la modă este o modalitate excelentă de a pipera o ținută clasică, fără a ieși prea mult din norme. Cizmele pliabile sunt cele care au aspectul unui material suplimentar pliat peste tijă. Acest model a fost popularizat de Givenchy prin cizmele sale Shark Lock, purtate de o mulțime de influenceri faimoși. Pentru a evita să pară prea greoaie, vă sugerăm să le purtați cu lungimi mini sau cu fuste midi ușoare și fluide, mai degrabă decât cu blugi sau pantaloni.

Adauga un comentariu