Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Japonezii testeaza clanta anti-COVID, care se actioneaza cu cotul
Japonezii testeaza clanta anti-COVID, care se actioneaza cu cotul

Japonezii testeaza clanta anti-COVID, care se actioneaza cu cotul

22 aug. 2020, 13:48,
în Sanatate

Clanta anti-COVID, care se actioneaza cu cotul. Compania aeriană japoneză All Nippon Airways (ANA) încearcă acum să transforme experiența mersului la toaleta într-una mai ușoară pentru mâini, cu un buton care poate fi deschis și închis cu cotul.

În prezent se află în proces de testare pe aeroportul Haneda din Tokyo, până la sfârșitul lunii august. ANA colectează in prezent feedback-uri pentru a decide dacă va derula sistemul.

„Butucul cu cotul” a fost încercat pentru prima dată pe aeroportul Haneda la jumătatea lunii iunie. Există două componente diferite ale mecanismului de blocare, care a fost dezvoltat în comun cu gigantul furnizorului de interior al aeronavei, Jamco.

Prima implică o blocare glisantă, care permite utilizatorului să blocheze sau să deblocheze ușa din interior. Un al doilea mâner de ușă permite utilizatorului să împingă ușa.

Un purtător de cuvânt al ANA a declarat pentru BBC că unele dintre avioanele sale erau deja echipate cu robinete de tip senzor în toalete. Prin urmare, compania aeriană a decis că, de asemenea, dorește să usureze procesul de deschidere a ușilor.

La început, a existat chiar opțiunea de a deschide ușa toaletei cu piciorul, dar s-a decis să se renunte la acest lucru din cauza „motivelor de siguranță precum turbulența și din cauza ca pasagerii ar putea să-și piardă echilibrul”.

Clanta anti-COVID, care se actioneaza cu cotul

Nu este clar dacă noul sistem ar trebui să treacă prin reglementări și standarde de aviație înainte de a fi finalizat.

Compania de inginerie aeriană Haeco Americas dezvoltă în prezent și o modalitate fără atingere de a deschide o ușă a băii prin utilizarea senzorilor, potrivit CNBC.

Însă oamenii nu încearcă să nu atingă doar băile din aeronave. Un centru comercial din capitala thailandeză, Bangkok, a schimbat butoanele de deschidere cu pedale de picioare, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Dar, conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), atingerea unei suprafețe sau a unui obiect contaminat cu coronavirus și apoi atingerea propriei fețe nu crede este principalul mod de răspândire a virusului.

În mai, CDC și-a actualizat îndrumările pentru a avertiza că Covid-19 se răspândește foarte ușor de la persoană la persoană prin picăturile contaminate produse în timp ce vorbesc, tușesc, strănută și respiră.

Cu toate acestea, CDC încurajează oamenii să se spele pe mâini și spune că suprafețele atinse frecvent, cum ar fi mânerele ușilor, robinetele de la baie și fântânile de băut apa ar trebui dezinfectate zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`