Titlurile zilei

Clanul țiganilor trage o țeapă de 10 milioane de euro Statului român! Florin Stănescu a dus de nas autoritățile într-un prejudiciu uriaș. Banii s-au evaporat

Publicat: 06 mai 2020

Florin Stănescu, membru în clanul țiganilor, a provocat Statului un prejudiciu de 10 milioane euro. Banii s-au evaporat, iar lichidatorul judiciar nu reușește să pună mâna pe documentele contabile. Firma lui Stănescu a intrat în insolvență, iar la masa credală s-a înscris doar Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Inspectorii fiscali au arătat că prin firma lui Stănescu s-au făcut deduceri ilegale de TVA. TCY Bavaria Invest SRL era implicată fictiv în activități de comercializare a produselor din carne

Clanul țiganilor din zona Ciurea revine în atenția publică, în urma unui proces de insolvență. Este vorba despre societatea TCY Bavaria Invest SRL, controlată de Florin Stănescu, membru în clanul amintit. În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Iași au fost precizate detalii despre un prejudiciu adus bugetului de stat. În consecință, se vorbește despre o țeapă de 44.869.234 lei, aproape 10 milioane euro. Pe data de 30 aprilie a fost finalizat tabelul preliminar al creanțelor. Pe listă se află un singur creditor, adică Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, care are de recuperat suma menționată. Greu de crezut că Finanțele vor recupera sumele, în condițiile în care banii s-au evaporat. Ultimele raportări financiare arată că TCY Bavaria Invest SRL a depus bilanțul doar pe anul 2014, când cifra de afaceri era de 14,6 milioane lei, profit de 2.680 lei, datorii cu 15,8 milioane lei, cu „zero” angajați. Societatea are ca obiect de activitate „comerț cu amănuntul al cărnii și al produselor din carne”.

Florin Stănescu a înregistrat contracte fictive, cu firme-fantomă, pentru deducerea TVA

Conform procesului-verbal 126/17.03.200 încheiat în urma inspecției fiscale realizată de Finanțele ieșene, reiese că Florin Stănescu a înregistrat contracte fictive, cu firme- fantomă, pentru deducerea TVA. Autoritățile au fost duse de nas de Florin Stănescu deoarece în realitate firmele care au colaborat nu desfășurau activități reale. Nu aveau puncte de lucru, angajați sau mașini de transport. Totul a condus la hoția de 10 milioane euro.

„Societatea figurează cu un stoc scriptic de marfă în sumă de 172.542,70 lei, stoc care în realitate nu există conform declarației administratorului Stănescu Florin și pentru care nu s-a efectuat de către organele de inspecție fiscală ajustarea TVA dedusă deoarece acest stoc provine din achiziții de marfă pentru care nu s-a acordat drept de deducere a TVA deoarece achizițiile efectuate în perioada 2017-2018 au fost de la diverși furnizori care fac parte din lanțuri de firme de tip fantomă, care nu au desfășurat niciodată activități reale și documentele întocmite de aceștia (facturi fiscale) nu reflectă realitatea economică în sensul că mărfurile înscrise nu au fost livrate în realitate, iar serviciile nu au fost prestate”, se arată în raportul lichidatorului judiciar Marka’s IPURL.

Banii din prejudiciu s-au evaporat

În acest moment, lichidatorul judiciar se află în imposibilitatea de a identifica bunurile societății, neexistând niciun document contabil. Mai mult, nu a fost identificată nici adresa debitorului Florin Stănescu. În alt raport de inspecție fiscală din data de 12.04.2019 se arată același comportament al societății de evaziune fiscală.

„TCY Bavaria Invest SRL are ca furnizori societăți cu un comportament fiscal inadecvat, specific firmelor de tip «missing trader», în sensul că nu justifică achiziții reale, necesare unor livrări ulterioare, nu dețin bunuri în patrimoniu, nu depun declarații fiscale sau declarațiile fiscale depuse nu reflectă situația de fapt reală sau sunt declarați inactivi de către organele de inspecție fiscală. Având în vedere cele menționate, întrucât în prezent nu deținem decât documentele menționate, ne aflăm în imposibilitatea analizării din punct de vedere economic, financiar-contabil a cauzelor care au dus la apariția stării de insolvență a debitoarei”, mai spune lichidatorul.

Clanul țiganilor este cunoscut pentru activitățile de evaziune fiscală. Țeapa de 10 milioane euro nu este singulară.

Finanțele ieșene au creanțe de recuperat de 37,3 milioane de euro în total

De precizat că, în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, conform ultimelor date la nivelul județului Iași, Fiscul a înregistrat încasări de aproape 5,4 miliarde lei, adică 1,1 miliarde euro, de la persoane fizice și juridice. La nivel de regiune, media de încasări lunară a fost de 1,3 miliarde lei. Față de anul 2018, diferențele nu sunt majore. În ceea ce privește sumele suplimentare identificate în urma inspecțiilor fiscale, la nivelul județului Iași, acestea ating pragul de 175.681.277 lei, adică 37,3 milioane euro. În 2018, suma a fost mult mai mică, de aproape 110 milioane lei. Diferența este cauzată de restructurarea activității ANAF. În această perioadă, activitatea de inspecție fiscală a fost redusă.

Foto arhivă

Comentarii
 • Sa vedeti voi ce avere are patronul firmelor de transport din Iasi si Pascani numitul Dinte Constantin, vizat intr-un dosar de evaziune fiscala… dar la relatiile si banii lui, va rade in nas organelor de cercetare penala!!!

 • Tiganii sunt analfabeti, n-au cum sa puna cap la cap toate ițele, aici e minte de epoleți stralucitori! Dimnule Fenechiu, ia zi mata a câta veriga ai fost in combinatia cu tiganii la Tranzistorul si unde a ajuns grosul malaiului ca sa afle si acum unde duce firul..? Ca parca suntem in filme cu prosti si jurnalistii astia de 30 de ani se fac ca nu stiu cum merg treburile.. mai urmeaza sa publice un articol cum baba Vanga singura si nesilita de nimeni ,prin firma Microsoft a tepuit statul roman cu 1 miliard de euro in combjnatia vamilor pt intrarea Romaniei in Shenghen..

 • Nu tiganii sunt de vina in totalitate. Cine a aprobat deducerile de TVA este arestat? Nu poti veni acum cu mizerii din astea ca au avut personal lipsa. Parchetul, daca are verticalitate, ar trebui sa zguduie din temelii si ANAF-ul.

 • Sunt vreo 2 capi pe la anaf….unui Grec… unui Berbec (cirlan a fost acu 25 ani cand s a angajat)…un sac de malai fac. Noroc cu astia care construiesc blocuri si case

 • Clanul țiganilor este cunoscut pentru activitățile de evaziune fiscală. Țeapa de 10 milioane euro nu este singulară. – citez, e pe bune? poate 10 milioane de lei vechi, nu cred ca exista fizic sume asa mari pe care cineva le-ar putea detine… 10 milioane de euro auzi

 • Băi fraților, eu zic să fim puțin cu mintea deschisă și să nu vedem doar titlul ”Clanul țiganilor a țepuit….bla bla bla” … Să fim serioși. Această țeapă nu ar fi existat dacă cineva din interiorul organelor de control nu ar fi fost complice.
  Sunt 10.000.000 de euro. Bani care cel mai probabil se vor împărți între cel mult 10 oameni puternici și influenți. Iar Stănescu va fi doar țapul ispășitor care pe lângă bani va lua și închisoare.

 • unui prieten i-au fost blocate conturile cand avea mare nev. de bani pt. o problema medicala urgenta, totul de la un plic de 1,16 lei… a fost mai scump plicul, tusul consumat la imprimimanta, plata angajatului care a facut asta + curier posta… nu pot zice cine a trimis si a pus poprire ca sa nu zic prea multe… vreau sa ramana totul discret, puteti trata asta ca o fictiune, nu vreau sa acuz pe nimeni… (nu zic in ce tara a patit asta [sa fie clar] sau cum ziceam cine a trimis/ facut asta… ca sa n-am probleme), multumesc

 • Banii au fost sparti de limbricul Roscat Mondial, nepotul bulibasei, pe fundul Monei Maya Mya, videochatista blenoragica.

 • Oferta noua. Activitate la calculator. Castiguri asigurate pentru o perioada de 20 de ani, dupa
  incheierea unui contract special si semnat numai cu pixul, in original, trimis prin posta. Va
  selecteaza unul dintre membrii echipei noastre, dupa ce trimiteti mesajul: ACTIVITATE
  COMPLET ONLINE, la adresa de email roxanadeac.dr@gmail.com

 • ce schema e asta @Bot-Deac Roxana Gabriela? castiguri asigurate pe 20 de ani adica ma trezesc cu rata la un apartament pe numele unui necunoscut? ce scamatorie? da detalii… am mai trimis acum 4 ani acte si documente la astfel de postari si m-am trezit cu credit dupa cateva luni de 15 000 de lei noi facut pe care l-am achitat intre timp dar n-am recuperat banii… ce activitate complet online e aia?

Adauga un comentariu