Actualitate

Coadă de Ambulanțe pline cu pacienţi COVID-19 în fața spitalului din Timișoara! Care este explicaţia – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 apr. 2021
Ambulanțe care așteaptă în fața spitalului din Timișoara
Ambulanțele sunt obligate să aștepte zeci de minute în fața spitalului municipal din Timișoara pentru a preda pacienții infectați cu COVID-19 pentru controale imagistice, după ce CT-ul de la Spitalul Victor Babeș s-a defectat

În faţa Spitalului Municipal din Timişoara au fost surprinse scene revoltătoare. Mai multe persoane au surprins imagini cu ambulante pline cu pacienţi COVID-19 care stau în fața spitalului. Acestea aşteaptă zeci de minute pentru a preda pacientul care are nevoie de mai multe investigaţii.

Potrivit celor din presa din Timişoara de vină ar fi faptul că Spitalul Municipal Timişoara este singurul care mai are un CT funcţional. Pacienţii COVID-19 care au nevoie de investigaţii imagistice nu le mai pot face la Spitalul Victor Babeș pentru că aparatura s-a defectat.

Mai multe ambulanţe aşteaptă pline cu pacienţi COVID-19 în fața Spitalului Municipal Timişoara

Pe imaginile publicate de opiniatimisoarei.ro se pot vedea mai multe ambulanţe care aşteaptă să ducă pacienţii infectaţi cu COVID-19 la investigaţii imagistice. Spitalul Municipal Timişoara este singurul care mai poate face aceste tipuri de investigaţii după ce aparatura de la Spitalul Victor Babeș s-a defectat.

De altfel, o altă problemă cu care se confruntă pacienţii infectaţi cu COVID-19 este şi faptul că cei din conducerea spitalului au decis ca acest tip de investigaţii să se desfăşoare după un program care îi pune în dificultate şi pe pacienţi şi pe ambulanțierii care se roagă să nu aibă o altă urgență între timp.

Programul aferent scanării plămânilor se desfăşoară doar în intervalele orare 12.00-14.00 şi 16.00-18.00, autospecialele Serviciului de Ambulanţă Timiş sunt obligate să se conformeze şi să aducă pacienţii numai între orele stabilite.

Managerul Spitalului Municipal Timişoara susţine că vin foarte multe ambulanţe în acelaşi timp

Pe de altă parte, managerul Spitalului Timişoara a spus pentru opiniatimisoarei.ro faptul că nu se doreşte formării cozilor de Ambulante în curtea unităţii medicale dar acest lucru este imposibil de evitat din cauza faptului că vin mai multe ambulanţe în acelaşi timp:

„Noi nu vrem să ţinem pacienţii în ambulanţe, dar, dacă vin 5 ambulante deodată, e normal că trebuie să aştepte. Avem un singur aparat care face investigaţiile şi la pacienţii COVID şi la cei non COVID. Noi trebuie să respectăm nişte proceduri, trebuie să facem nebulizare, tocmai de aceea există nişte intervale orare, pentru că nu putem să amestecăm pacienţii (…) ” a declarat Daniel Mâlita, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Carantinarea Timișoarei a iscat un conflict politic

Situaţia cazurilor de COVID-19 din Timişoara este una gravă. Municipiul intrând în carantină pentru că depăşise rata de infectare. De altfel, subiectul intrării în carantină a stârnit reacţii contrare în mediul politic ducând la o dispută între primarul Timițoarei, Dominic Fritz și președintele Consiliului Judeţean Timiș.

Un alt moment cheie al conflictului a constat în decizia lui Raed Arafat de a prelungi carantina cu câteva zile în contextul în care municipiul trebuia să iasă din carantină.

Referitor la ordinul semnat de mine, in calitate de sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, prin care se mentin masurile de carantinare asupra municipiului Timisoara si a celor patru localitati limitrofe avand ca baza legala articolul 7^1 din Legea 20 de aprobare a OUG 11 din 2020, masura fiind una exceptionala si provizorie, vazand comentariile si atacurile recente, fac urmatoarele precizari:

– Recomandarea de carantinare a municipiului Timisoara si a doua dintre localitatile limitrofe a fost facuta de DSP Timis si trimisa catre INSP.

– INSP a avizat propunerea de carantinare si a recomandat ca localitatile care nu se aflau in propunerea DSP sa ramana si ele in carantina din considerente de sanatate publica, mai ales ca în ambele localitati incidenta este inca ridicata. spunea șeful DSU, Raed Arafat.

Comentarii
Adauga un comentariu