National

Ce spune, Raed Arafat, despre presupusa condamnare la moarte pe care ar avea-o în Siria

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune Raed Arafat despre presupusa condamnare la moarte pe care ar avea-o în Siria
Raed Arafat onsideră că sistemul medical din România a început să se degradeze după migrația medicilor

Prezent în platoul unui post de televiziune, Raed Arafat a ţinut să clarifice câteva aspecte ale vieţii personale. În acest fel, şeful DSU a vorbit şi despre presupusa condamnare la moarte pe care ar avea-o în Siria, catalogând afirmaţia că fiind un simplu fake news.

Conform declaraţiilor făcute de secretarul de stat în MAI, afirmaţia este una mincinoasă şi a pornit de la o doamnă senatoare. Cel mai probabil, Raed Arafat se referă la senatorul de Iași Diana Șoșoacă.

Ce spune Raed Arafat despre presupusa condamnare la moarte

În intervenţia la postul de televiziune Digi24, Raed Arafat a vorbit, în premieră despre presupusa condamnare la moarte pe care ar avea-o în Siria. Secretarul de stat a dezminţit informaţiile care au circulat în spaţiul public, ba mai mult, acesta a sesizat Youtube-ul referitor la conţinutul de tip fake news dar până acum nu a primit niciun răspuns oficial. În altă ordine de idei, Raed Arafat a dezminţit şi informaţia precum că el este rudă cu Omar Hayssam pe care l-ar fi ajutat să fugă din România:

Hai să luăm minciuna că ‘doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă’, adică nu la mine acasă în România, ci ‘la el acasă’ în capul altora ar fi altundeva și că eu aș fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viața mea nu am auzit așa ceva. Și totuși asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Și multe alte minciuni circulă lună de lună.

Se trimite un mesaj care zice că ‘Arafat e rudă cu Omar Hayssam și l-a ajutat să fugă din țară’ – altă minciună cu care este plin internetul de ea.

Pe internet o să găsiți un fost parlamentar, un domn Metin, care a făcut seriale de minciuni pe numele meu. Le găsiți pe YouTube. Am încercat să sesizez YouTube că sunt minciuni, că persoana fabulează, că nu e corect. Au rămas acolo toate minciunile lui”, a explicat Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat speră că de Paștele din 2021 să avem mai multă libertate

În altă ordine de idei, șeful DSU îşi doreşte ca de Paștele din 2021 românii să aibă parte de mai multă libertate. Raed Arafat a mai atins un punct sensibil al fake news-urile din ultima perioadă şi a demontat ideea că ar încerca să mute ora ceremoniei sau a slujbei dedicate învierii lui Iisus Hristos:

„Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidmeiologică și de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm oră sau că schimbăm slujba (n.r.: de Înviere), astea sunt bazaconii pe care le-au încercat unii, folosindu-se de numele postului domneavoastră, să spună că ‘uite, doctorul Arafat a declarat la Digi24’ și au pus și sigla.

Arată cât de multă lume cu rea intenție există în jurul nostru și care încearcă să manipuleze, să mintă, să inducă informații și idei false, să vină cu narative false, lucruri cu care ne luptăm deja de ceva timp. Ei n-au obosit. Noi avem treabă și trebuie, din păcate, să dedicăm și un pic de timp să combatem aceste atacuri pe care ei le fac în continuu.

Din păcate, în ultima perioadă au fost multe din aceste tipuri de minciuni. Asta a fost una mai mult răspândită, care a dus la atacuri foarte mari și la niveluri de persoană dar și la nivelul instituției care o deservesc, DSU. a menţionat Raed Arafat.

 

De altfel, în altă ordine de idei, medicul Raed Arafat a explicat, în urmă cu câteva zile faptul că România se confruntă cu un nou val de COVID-19 iar acest lucru duce la o creștere a cazurilor de Terapie Intensivă. Din aceste considerente, șeful DSU România a anunțat deschiderea unor noi Terapii Intensive mobile dar a recomandat si prudență din partea românilor.

Adauga un comentariu