Actualitate

Codrin Ştefănescu în platoul BZI LIVE: „Dacă nu ne trezim, în 2024, ne-am pierdut țara, valorile, familia şi istoria”

Publicat: 07 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Codrin Ştefănescu în platoul BZI LIVE Dacă nu ne trezim în 2024 ne-am pierdut țara valorile familia şi istoria
Codrin Ştefănescu a făcut dezvăluiri uluitoare în Studioul BZI LIVE

Cunoscutul politician și actualul secretar general al Alianței Pentru Patrie (APP), Codrin Ştefănescu a fost invitatul de săptămâna aceasta al emisiunii-dialog BZI LIVE. Acesta, alături de moderatorul BZI, Valentin Huțanu, au dezbătut subiecte incitante, menite a trage un semnal de alarmă asupra situației actuale din România.

Codrin Ştefănescu în platoul BZI LIVE

Fiind invitat în noua ediție a emisiunii-dialog BZI LIVE, secretarul general al Alianței Pentru Patrie (APP), Codrin Ştefănescu, a vorbit despre starea de amorțire în care se complace statul român.

„Este înfiorător că se fac în continuare dosare politice, anchete… Nemulţumirile sociale vin din cauză că România nu se ocupă de lucrurile de zi cu zi. Preţul la alimente, energie, combustil, astea sunt probleme.

Nu poţi vei în acest haos economic şi să spui că faci impozit progresiv. Atâtea firme mici, de familie, s-au dizolvat: 97 % ! Acum veniţi voi, cu impozitul progresiv. Cum vii să ne supraimpozitezi când abia trăim?

Toate aceste voci din partea oamenilor nu întâmpină un dialog din partea Guvernului. Trebuie luate măsuri urgente, să fie rezolvată problema, printr-un amendament, ceva. Intenţia noastră a fost că românul să trăiască bine şi liber în ţara lui. Nu onest, ci bine. Nu să îi trimeată zeci de mii de controale. Democraţia în Europa este dată de minute. La noi, există Tel Verde pentru orice.

La momentul de faţă, producătorii români sunt în pragul falimentului. Mesajul este că ‘tot ce e românesc trebuie să nu mai existe’ „, a precizat Codrin Ştefănescu.

A fost adus în discuție și tragicul eveniment petrecut în weekend la Festivalul Saga, în care un tânăr și-a pierdut viața din cauza consumului de droguri.

„Mor tineri permanent din cauza consumului de droguri, nu doar tânărul acesta promovat de presă. Consumul de droguri începe din şcoala generală, liceu, facultate. Rapoartele sunt dezastruoase. Guvernul pune mereu capacul pe oală, pentru a nu deranja drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Ăsta nu e drept şi libertate, e un flagel. Sunt foarte mulţi oameni care mor din cauza drogurilor şi scrie doar presa locală de ei.

Klaus Iohannis ştie că subiectul este grav. Primeşte raportări şi informări. Problema asta nu ţine de preşedinţie, ci de executiv, de Parlament. Sunt persoane în functiii înalte care consumă la greu.

Faptul că acest tânăr a murit, este trist din două puncte de vedere. Era din Republica Moldova şi era patriot, şi era foarte bun la învăţătură. Când un astfel de om, greu de manipulat, moare de supradoză la un festival, îţi dai seama, ca părinte, că statul nu face nimic, și te gândești ce s-ar fi putut întâmpla cu un altul”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Diaspora nu e „Tărâmul Făgăduinței”

Având în vedere că în ultimii ani, tot mai mulți români s-au îndreptat spre Vest pentru un trai mai bun, iar Europa este deja împânzită de români, Codrin Ștefănescu scoate la suprafață o realitate nu chiar roz.

„Eu nu am speranţă în viitor, am nădejde… Că în ăştia 2 ani de zile, vom ieşi în stradă alături de sindicate. Alături de sindicate vom semna scrisori pentru Parlamentul European. Vom acţiona în instanţă cu patronatele şi sindicatele în anumite chestiuni. Am anunţat deja de două ori că compartimentele noastre lucrează”, a mai spus politicianul Codrin Ștefănescu.

„Putem să le spunem copiilor să îşi caute de drum, că în ţara asta sunteţi sclavi. Nu aveţi nici o importanţă aici. Şi asta e valabil şi pentru diaspora. În afară, societatea nu e omenoasă ca aici. Aici, din puținul lui, românul scoate pe masă și îți dă și ție. Dar acolo totul e pe consum. Românii din afară au fel de fel de probleme, cu actele, cu căpşunarii… În alte situaţii, intervine Ambasada şi se compania se sperie. Dar la români nu contează, noi nu avem importanță. Românii noştri sunt de izbelişte în diaspora.

Avem un lider APP foarte important în diaspora, care a reuşit să îşi facă firme şi au angajat doar români. Lucrează inclusiv pentru stat, dar toţi angajaţii sunt români. Ei au avut un sediu APP general pentru toată Europa, unde primesc tot felul de probleme.

Ce s-a întâmplat în pandemie în diaspora a fost înfiorător. Oameni morţi de Covid, lăsaţi acolo, neridicaţi. Statul i-a lăsat să zacă acolo, în loc să îi trimită la familie, în ţară. S-au strâns tot românii de acolo şi au făcut chetă. Statul român ce a făcut în această privinţă? Nimic. Nici măcar Biserica.

Toate panglicile care se taie astăzi pentru drumuri, poduri, au fost finanţate în epoca Dragnea. Ei nu au făcut nimic. Toate proiectele au fost amânate cu doi ani. Pandemia a distrus. O minciună generalizată. Nici un START UP”, a conchis Codrin Ştefănescu.

Comentarii
  • 2022 fiind anul cu cea mai mică prezența la bacalaureat ați ajuns unde ați dorit. Somnul rațiunii naște monștri.

  • Nici voi nu doriti binele acestei tari cand am sa vad ca macar faceti ceva de genul ,,DIN ACEST MOMENT CINE FURA UN LEU RETURNEAZA 10 SI PUSCARIE,CAND SE VOR DESFIINTA TOATE PRIVILEGIELE POLITICULUI,JUSTITIEI SRI POLITIEI SI ALTI LIBIDINOSI AI ACESTE TARI O SA AVETI O SANSA PANA ATUNCI AS DORI O REVOLUTIE CARE SA INTRODUCA PEDEAPSA CAPITALA SAU MACAR O DETENTIE PE150 PT VOI CE FURATI SI MULTE ALTELE DAR ASA MARS SI VOI…,.,.

Adauga un comentariu