Eveniment-Social

Colegiul Naţional Iaşi, pe locul 1 în România după rezultatele candidaţilor la examenul de Bacalaureat 2022 – EXCLUSIV

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Colegiul Naţional Iaşi pe locul 1 în România după rezultatele candidaţilor la examenul de Bacalaureat 2022 - EXCLUSIV
Colegiul Național Iași din nou în topul liceelor din România

O nouă performanță reuşită de candidaţii Colegiului Naţional din Iaşi. Unitatea de învăţământ se află pe locul 1 în topul liceelor cu cele mai mari rezultate înregistrate la examenul de Bacalaureat 2022.

Toţi cei 133 de candidaţi înscrişi au obţinut medii de peste 9.00, iar cea mai „mică” medie a fost 9.37.

Lista liceelor unde toți candidații au promovat la BAC 2022. Colegiul Național Iași, pe locul 1

În peste 30 de licee din România, toți candidații au promovat examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor bacplus.ro.

Menționăm că în această listă am luat în considerare doar unitățile de învățământ care au avut peste 30 de candidați. Astfel, 6 școli sunt doar în Cluj, câte 4 în Iași și Bihor, câte 2 în Bacău, Gorj, Prahova și Suceava.

Astfel, Colegiul Național Iași se află pe primul loc în topul liceelor unde toți candidații au reușit să promoveze examenul de BAC 2022.

Iașul se află pe locul 4 în topul județelor cu cele mai multe note de 10

Vă aducem aminte că ieri, 27 iunie 2022, s-au afișat rezultatele mult așteptate la examenul maturității. Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, a avut o conferință de presă și a transmis că Iași a obținut 8 note de 10, aflându-se pe locul 4 în topul județelor cu cele mai multe note maxime, și pe locul 2 în funcție pe rata de promovabilitate.

„Aş vrea să felicit cei 89.000 de candidaţi care au reuşit la examenul de BAC, înainte de contestaţie. Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi care au reuşit. Anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi, cu peste 7.000. Rata de promovare este de 73,3 la sută. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, înainte de contestaţii. 78,3 la sută din promoţia curentă au promovat, 32,3 la sută din promoţiile anterioare. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj 85,1%, 81,6% la Iaşi, Galaţi şi Brăila. Bucureşti a avut 77,4 la sută. Judeţele cu cele mai scăzute rate: Ilfov, Giurgiu, Călăraşi. Toate aceste trei judeţe aş vrea să vă spun că au număr mic de candidaţi la Bac.

Felicit şi pe cei 162 de candidaţi care au obţinut media 10. În top se află: Bucureşti, Prahova, Galaţi şi Vâlcea, Cluj şi Iaşi – 8 note de 10. Alba, Braşov, Argeş, Timiş, Ilfov, Călăraşi, Tulcea şi Giurgiu nu au înregistrat note de 10. Evaluarea digitală s-a derulat bine în Călăraşi. Subiectele au fost concepute corect fiind corelate cu competenţele corespondente şi de asemenea nivelul de dificultate a fost conceput pentru note până în 5 şi 6”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Numele celor 8 elevi care au reușit să obțină note maxime la toate cele trei discipline din cadrul examenului național de Bacalaureat 2022, sesiunea iulie, sunt: Antonia Bădărău Rață, Elena-Casiana Bobric, Ștefania Gall, Mihaela Hudișanu, Mălina Harasim, Narcisa Elena Dascălu, Ioana Roxana Popa și Ana Maria Trandafirescu.

Vă amintim, Colegiul Naţional Iaşi a înregistrat ani la rând performanțe la examenul de Bacalaureat.

Adauga un comentariu