Prima pagină » Actualitate » Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declaraţii înainte de afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2022: „Iașul, pe locul 2 în topul județelor cu cea mai ridicată rată de promovabilitate” – LIVE VIDEO, TEXT
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declaraţii înainte de afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2022: „Iașul, pe locul 2 în topul județelor cu cea mai ridicată rată de promovabilitate” - LIVE VIDEO, TEXT

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declaraţii înainte de afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2022: „Iașul, pe locul 2 în topul județelor cu cea mai ridicată rată de promovabilitate” – LIVE VIDEO, TEXT

27 iun. 2022, 09:42, 4 ,
în Actualitate

Ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, face declaraţii în aceste momente înainte de afişarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat 2022. Județul Iași se află din nou pe podiumul performanței în ceea ce privește promovabilitatea. Astfel, cu un procent de 81,6 la sută, județul Iași se află pe locul 2, iar privind numărul de decariști pe locul 4.

„Aş vrea să felicit cei 89.000 de candidaţi care au reuşit la examenul de BAC, înainte de contestaţie. Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi care au reuşit. Anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi, cu peste 7.000. Rata de promovare este de 73,3 la sută. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, înainte de contestaţii. 78,3 la sută din promoţia curentă au promovat, 32,3 la sută din promoţiile anterioare. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj 85,1%, 81,6% la Iaşi, Galaţi şi Brăila. Bucureşti a avut 77,4 la sută. Judeţele cu cele mai scăzute rate: Ilfov, Giurgiu, Călăraşi. Toate aceste trei judeţe aş vrea să vă spun că au număr mic de candidaţi la Bac.

Felicit şi pe cei 162 de candidaţi care au obţinut media 10. În top se află: Bucureşti, Prahova, Galaţi şi Vâlcea, Cluj şi Iaşi – 8 note de 10. Alba, Braşov, Argeş, Timiş, Ilfov, Călăraşi, Tulcea şi Giurgiu nu au înregistrat note de 10. Evaluarea digitală s-a derulat bine în Călăraşi. Subiectele au fost concepute corect fiind corelate cu competenţele corespondente şi de asemenea nivelul de dificultate a fost conceput pentru note până în 5 şi 6”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, despre notele de după contestații

De asemenea, în continuarea declarației sale, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu a discutat despre situația în care un elev primește o notă considerabil mai mare după contestații.

În altă ordine de idei, după înregistrarea unui succes cu privire la evaluarea digitală, este preconizat ca în 2023 să fie extinsă metoda la nivel național.

„Am pus la dispoziţie şi un chestionar pentru evaluarea profesorilor corectori. Aceştia susţin evaluarea digitală. Anul viitor vom vrea să extindem evaluarea digitală. Sunt foarte multe beneficii pentru elev. Vrem să implementăm la nivel naţional. În anul 2021 la contestaţii s-au adăugat 2 procente. În fiecare an s-au adăugat între 1 şi 2 procente la contestaţii. Anul acesta, examenele naţionale au fost mai bine organizate. Au fost implicaţi în evaluare profesori care au beneficiat de cursuri de formare pentru corectare. De asemenea, pe baza unui proces de organizare mai eficient, pe baza unui calităţi crescute a evaluării, sunt convins că procentul notelor schimbate în urma contestaţiilor va fi mai mic faţă de anul trecut. Vor mai exista, dar mai puţine. Anul trecut la diferenţe mari de note am mers cu analiza până la evaluatorul care au greşit şi anul ăsta nu au mai fost incluşi. Dacă vor exista diferenţe mari între nota curentă şi după contestaţii, evaluatorii nu vor mai corecta”, a transmis prof. dr. univ. Sorin Cîmpeanu.

Vă aducem aminte că astăzi, 27 iunie, după afișarea primelor rezultate la Bacalaureat 2022, candidații nemulțumiți de note pot face contestații. Acestea se depun începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, doar astăzi.

 

 

Comentarii
  • Or fi profii din Iasi mai buni decat in alte parti ! Zic si eu !

  • Ministru Campeanu stie unde este IASUL? Stimabile te anuntam ca, IASUL a fost este si o sa fie LEAGANUL CULTURII ROMANESTI. Asa ca te rugam sa ne lasi in Pace avem noi grija de Cultura.

  • Nu conteaza numele

    Se vede ca nu ai invatat nimic la scoala. Si nu din vina profesorilor, pentru ca ei sunt buni oriunde. Altfel, ai fi invatat despre istoria si cultura acestui oras.

  • La cine te referi la Pacala atunci trebuia sa fii explicit stimabile nu conteaza numele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 decembrie 2024
11 decembrie 2024