Eveniment-Social

Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Iași organizează prima competiție de lingvistică pentru elevii de gimnaziu, Concursul „Alexandru Philippide 2024”

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Iași organizează prima competiție de lingvistică pentru elevii de gimnaziu Concursul Alexandru Philippide 2024
Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Iași organizează prima competiție de lingvistică pentru elevii de gimnaziu

Elevii de gimnaziu din țară pot participa, în data de 11 mai 2024, la Concursul de Lingvistică „Alexandru Philippide”, organizat, la a doua ediție, de Colegiul Național Iași și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași

Concursul are loc online, iar elevii au de rezolvat două probleme în două ore, prin formular Google și cu supraveghere prin intermediul platformei de întâlniri Google Meet sau Zoom.

Concurs de lingvistică pentru elevii de gimnaziu, organizat de Colegiul Național Iași

Competiția este organizată ca parte din Concursul Interdisciplinar „Literatura și celelalte arte”, din calendarul concursurilor naționale fără finanțare în acest an școlar. Aceasta cuprinde două categorii: începător, pentru elevii claselor a V-a și a VI-a, și mediu, pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

„Concursul va fi organizat de către colegii mei de limba română, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Înscrierile se fac online, acest concurs a fost organizat la cererea copiilor noștri, care au o experiență deosebită din acest punct de vedere. Concursul a fost organizat de către noi și anul trecut”, declară Elena Calistru, directorul Colegiului Național Iași.

Regulamentul concursului

Concursul constă dintr-o singură probă scrisă. Pentru ambele categorii, elevii vor avea de rezolvat 2 probleme în 2 ore.

Cerințele vor consta în itemi de tip alegere multiplă cu un singur răspuns corect și/sau itemi cu răspuns scurt, fără a fi necesar ca elevii să prezinte modul de raționament sau regulile identificate în problemă.

Cu cel puțin 48 de ore înainte de ziua desfășurării concursului, se va trimite candidaților înscriși un mesaj, pe adresa folosită la înscriere, conținând următoarele informații: ziua și ora exactă de începere a probei; setul de subiecte parolat, în format PDF; un link către platforma Zoom sau Google Meet, prin intermediul căreia se va desfășura supravegherea.

În dimineața desfășurării probei, elevii se vor conecta pe platforma Zoom/Google Meet la ora anunțată de organizatori.

Înaintea probei, supraveghetorii instruiesc elevii participanți la competiție cu privire la modul de desfășurare. În momentul începerii acesteia, parola pentru accesarea setului de subiecte va fi postată în fereastra chat a platformei.

Linkurile către formularele Google Forms, prin care elevii vor trimite răspunsurile corecte, vor fi incluse în setul de probleme. Formularele vor fi active pe toată durata concursului, urmând a fi închise în momentul expirării timpului oficial de lucru.

Adauga un comentariu