National

Comandant al Fregatei Ferdinand, despre viaţa de marinar: E bine să fii acasă când concepi copiii

Publicat: 15 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comandant al Fregatei Ferdinand despre viaţa de marinar E bine să fii acasă când concepi copiii
Viața de marinar este grea, explică comdandantul Fregatei Ferdinand, Victor Durea

Comandantul Fregatei Ferdinand, Victor Durea, a făcut declaraţiile zilei. Acesta a povestit despre cum e să fii marinar şi ce sacrificii personale trebuie să faci pentru a ajunge să-ţi serveşti ţara. Mai în glumă, mai în serios, Durea a explicat că e bine să fii acasă când concepi copiii.

Declaraţiile sunt făcute în contextul în care pe 15 august 2022 este Ziua Marinei Române şi a fost sărbătorită în Portul Tomis din Constanța. Ziua Marinei are loc după 2 ani în care, din cauza pandemiei, sărbătoarea a fost anulată.

Comandant al Fregatei Ferdinand, despre viaţa de marinar: E bine să fii acasă când concepi copiii

Aşadar, comandantul Victor Durea, comandant al Fregatei Ferdinand a explicat faptul că există mari sacrificii pe care marinarii trebuie să le facă mai ales în plan personal. Viaţa de militar marinar este una plină de privaţiuni. Marinarul a transmis că e bine să fii acasă când concepi copiii. Acesta a povestit faptul că era în misiune în momentul în care fiica sa mijlocie s-a născut, iar francezii care se aflau la bordul navei i-au dedicat fiicei sale un spectacol

”Trebuie să fii pregătit să ţi se nască copiii când nu eşti acasă. E bine să fii acasă când îi concepi. Personal am trăit momentul când fiica mea mijlocie s-a născut, nu eram acasă, ci în misiune. Artiştii francezi prezenţi la bord i-au dedicat fiicei mele un spectacol. Momente grele sunt destule, dar pentru asta ne-am pregătit, ne-am ales din proprie voinţă cariera de marinar militar”, a spus comandantul Victor Durea într-un interviu la Digi24.

Pe rețelele de socializare, comentariul făcut de comandantul Victor Durea a stârnit un val de reacții. Internauții s-au amuzat copios de ceea ce marinarul a transmis.

Klaus Iohannis, mesaj pentru marinari de Ziua Marinei

La Ziua Marinei 2022 au fost prezente numeroase oficialităţi printre care şi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciuca, dar şi posibilul remaniat, ministrul Vasile Dincu. Cu această mare ocazie, preşedintele a transmis un mesaj pentru marinarii militari care se aflau la faţa locului spunând că prin sacrificiile lor, cetăţenii României se simt în siguranţă. Acesta a dat asigurări că Administraţia Prezidenţiala şi Guvernul lucrează pentru înzestrarea armatei din 2023. Preşedintele a mai transmis faptul că bugetul pentru Apărare va fi mărit începând de anul viitor, de la 2% la 2,5% din PIB:

” Începând cu 2023, vom crește la 2,5% din PIB dedicată armatei. Vom crește nivelul de pregătire al militarilor noștri, vom înveşti în tehnică. Vom continua să acționăm unitar și coordonat pentru a gestiona efectele multiple și profunde a războiului din Ucraina pe care le resimțim cu toții. Dragi marinari, forțele navale contribuie semnificativ la securitatea națională, europeană și nord-atlantică. Faceți ca aperele teritoriale ale României, și a mărilor din lume, să fie mai sigure. Vă mulțumim pentru sacrificiile pe care le faceți pentru că noi toți să trăim în siguranță. La mulți ani și bun cart înainte. ” explică președintele Klaus Iohannis.

Așadar, comandantul Fregatei Ferdinand a făcut o glumă care, uneori, nu este departe de realitate. Asta în condițiile în care marinarii petrec foarte mult timp pe apă.

Adauga un comentariu