Titlurile zilei

Combinația imobiliară a unei doctorițe din Iași, fiica unui chirurg celebru! A demolat o casă pe care trebuia să o consolideze – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 feb. 2020

Fiica unui chirurg de la Spitalul „Sf. Spiridon” a scăpat de o clădire, fără să aibă autorizație de demolare. Vecinii nu și-au exprimat acordul nici măcar în legătură cu proiectul inițial. „Alo?”, atât a putut să spună Raluca Dragomir despre demolarea de acum două zile. A dispărut miraculos și panoul de informare pentru cetățeni. Dacă ar fi respectat proiectul, ar fi cheltuit mult mai mulți bani. Doctorul stomatolog nu încasează bani din clinica personală, dar trăiește din Clubul Viper, din Tudor Vladimirescu, unde are calitate de acționar

Raluca Dragomir, medic stomatolog, fiica fostului chirurg Cristian Dragomir, acum pensionar, a făcut o combinație care să o scutească de cheltuieli suplimentare. Pe strada Eternitate, nr. 21, la câțiva metri de instersecția din Podu de Fier, Raluca Dragomir deține o proprietate unde funcționează clinica My Doctor. Tot aici este și locuința personală. La câțiva metri de imobil se afla un corp de clădire ce era folosit ca spațiu comercial. În 2018, Dragomir a cerut o autorizație de la Primăria Iași prin care trebuia să consolideze respectiva anexă și să mai construiască un nivel. Conform autorizației de construire, pe terenul studiat de 165 de metri pătrați urma să fie ridicată o clădire cu regimul de înălțime S+P+E, cu 5 locuri de parcare alocate.

„Se vor respecta condițiile impuse prin certificatul de urbanism, avizele, studiile solicitate și proiectul vizat spre neschimbare, nu va fi afectată circulația auto și pietonală, se vor lua măsuri de menținere a nivelului apei subterane la adâncimi actuale de 7m, săpăturile de fundare se vor realiza numai în momentul când este asigurată betonarea, se vor realiza lucrări de sistematizare verticală și în plan a amplasamentului, pe parcursul execuției lucrărilor se vor lua măsuri de circulație a mijloacelor de transport si a utilajelor, astfel încât să nu se producă alunecări sau surpări locale”, se arată în autorizația de construire.

A demolat, vecinii nu sunt de acord

În urmă cu două zile, Dragomir a chemat o echipă de muncitori și a ordonat demolarea clădirii, chiar dacă inițial trebuia să o consolideze. Culmea, pentru construirea clădirii din proiectul inițial nu există acordul vecinilor. Mai mult, ieri, panoul de informare care oferea date despre conținutul proiectului nu era prezent în zona de șantier. De ce a apelat la această metodă? Legea 50/1991 privind autorizarea construcțiilor este destul de ambiguă. În cazul în care este propus un proiect nou pentru o clădire deja existentă, afacerea se poate încheia cu proiectantul. Acesta poate da un ordin de șantier prin care se cere demolarea. Nimeni nu-i ia la întrebări. Primăria este interesată ca la recepția lucrărilor să fie respectat proiectul autorizat. Raluca Dragomir are de câștigat din punct de vedere financiar. O eventuală consolidare ar fi costat mult mai mult decât ridicarea imobilului din fundație.

Face bani din bowling

Contactată telefonic, Raluca Dragomir nu a vrut să comenteze situația adusă la cunoștință de către reporterii BZI.

„Alo?”, a fost reacția medicului, după care a întrerupt convorbirea.

Conform datelor financiare deținute despre Raluca Dragomir, aceasta este unic asociat în societatea My Doctor SRL, clinică cu sediul la aceeași adresă de pe Eternitate, nr. 21. Societatea a fost inactivă mulți ani. Însă, Raluca Dragomir nu moare de foame, pentru că este asociată în societatea Bowling SRL, care administrează Clubul Viper din Iulius Mall. Clubul este deținut de 7 asociați, Dragomir fiind pe locul doi ca număr de părți sociale, adică 20 la sută. În 2018, clubul a înregistrat o cifră de afaceri de 2.113.770 lei, profit de 318.036 lei, datorii de 606.196 lei, cu un număr de 18 angajați.

Pușcașu a făcut la fel

Pe același model a mers în trecut și Vasile Pușcașu, patronul Motel Bucium și Hotel Traian. De data asta, situația este mult mai gravă, deoarece a demolat o casă aflată pe lista monumentelor istorice, în loc să o salveze. Pușcașu a cumpărat casa situată pe strada Horia, nr. 13, unde a locuit scriitorul Costache Negruzzi. Încă de la finalul anului 2018, casa se degrada ușor și sigur. Afaceristul a angajat muncitori care au demolat-o bucată cu bucată. Atunci, Pușcașu s-a scuzat explicând că imobilul se afla într-o stare de autodemolare ce punea în pericol siguranața persoanelor, în special a boschetarilor, care căutau un acoperiș pe timp de noapte. Pușcașu a invocat și un cutremur de intensitate mică. Explicațiile afaceristului nu au fost suficiente. Afaceristul s-a ales cu plângere penală, sesizarea fiind făcută de către Direcția Județeană Pentru Cultură Iași.

Comentarii
 • sunteti mancati !! daca apare cineva mai destept decat voi va ofticati ca niste pitigoi oligofreni;vecinii ca de obicei niste imbecili,n’au fost de acord cu casa construita fara autorizatie,nu sunt de acord nici ca este demolata !!! vecinii vor sange !!!! de ce ala are bani si noi nu !!! sa crape cu noi !!! comunisti imbecili !! si voi si vecinii

 • Dragomir asta a trait o vreme prin Pacurari pe la una urîta cu care are copchil si lucreaza pe la CJ….incurcate sunt fimeile din viata doctorului… macar de era vreo frumusete

 • Care monument istoric, băi jurnalistul lui pește ?! Și care activități comerciale ?! Era o cocioabă ridicată repede după 1989 din module prefabricate din beton, părăsită de mai mult de 10 ani care colcăia de mizerie, plină de șobolani și oameni ai străzii. Până nu se va da o lege care să pedepsească jurnaliștii care lansează fake-news în massmedia, nu vă potoliți. Iar dacă a închis telefonul, bine a făcut că nu discută cu niște șantajiști ordinari (vă mai amintiți de procesul pierdut de BZI pe tema șantajului. GRĂBIȚI-VĂ SĂ CITIȚI ACEASTĂ POSTARE ÎNAINTE DE A FI ȘTEARSĂ DE OAMENII DE BINE DE LA BZI !

 • Mulțumesc BZI pentru articolul obiectiv și documentat (cum reiese și din celelalte comentarii postate anterior) și pentru publicitate. Regret că la această rubrică nu pot fi publicate fotografii căci aș fi oferit cititorior neavizați imaginea clădirii demolate și a clădirii pe care intenționez să o construiesc, conform autorizației de construire. Iar pe dragii mei vecini i-aș întreba dacă pe o arteră importantă de circulație din Iași (drumul spre aeroport) și în zona în care și ei locuiesc, ar fi preferat o cocioabă părăsită sau o clădire nouă, elegantă și funcțională.

 • Singurul lucru care ne intereseaza, pe toti, stimata doaman medic(nu stiu daca aveti si doctoratul in stiinte medicale) este daca ati respectat legea! Atat!

 • Asa e Berbecaru, si numele tau zice tot, un Berbec prost cu caru fã-tat de o oaie ratacita in cwrtea dezvoltatoarei Dragomir sto mata loaga…

 • De ce arunci cuvinte ziaristului Boaru? Te roade ca scoate la suprafata adevarul… sau te framinta gîndul ca urmezi si tu prin ziar cu niste golanii „mascate”!!!

 • Inutil de comentat in contradictoriu, cu ziaristii inchipuiti de la aceasta fituica inepta si cu Doreii cu minte plapanda, care se balacesc in siajul lor.
  Este o regretabila risipa de energie, orice incercare de a initia vreo discutie pe o tema indiferent care, cu niste papagali inculti si meschini,indiferent cat de rezonabile si reale ar fi argumentele prezentate. Nu-i scoate nimeni din zoaia lor calduta, in care s-au scufundat, pentru ca pur si simplu, nu-i intereseaza alt soi de realitate, decat laturile in care nu mai contenesc sa se balaceasca.
  N-am lasat mesajul sa ma bag in seama cu voi tembelilor, ci numai sa spun, ca sa mai stie si altii, cat de talambi sunteti, continuind, descalificati fiind, aceasta competitie cu voi insisi, spre atingerea unor din ce in ce mai adanci dimensiuni ale prostiei si lipsei de caracter.
  Singurul meu argument, pe care n-aveti cum sa-l puneti in nici un fel de paranteza, fraierilor, este ca ati scapat destul de usor numai cu doua mii de lei pe care vi-i impune hotararea judecatoreasca.
  Latrati inutil, ca niste javre, pe la portile oamenilor.
  Pofta buna!

 • Are importanta, pentru ca v-ati arogat titlul de doctor, cand ati facut comentariul. Acum ati lamurit, pentru noi toti, acest aspect si va felicit!
  Dar poate aveti disponibilitatea sa ne lamuriti cu ceea ce este cu adevarat important pentru noi toti: DACA ATI RESPECTAT LEGEA !
  Cred ca acesta este aspectul primordial, care intereseaza toata comunitatea.
  Cum un doctor, pot spune acum, ca o persoana care ar trebui sa posede un caracter care sa fie un model pentru comunitate, demonstreaza si ca respecta legile si da un exemplu foarte bun pentru ceilalti.
  Aveti dreptul legal sa solicitati acestui ziar un drept la replica si sa aduceti ca argumente inscrisule care dovedesc legalitatea actiunilor dumneavoastra.
  Mult succes!

 • Sunt un iesean oarecare. Stau in Tatarasi, Cunosc zona in discutie. Nu stiu pe niciunul din cei mentionati in discutie. Vad multa superficialitate si rautate in relatare din partea jurnalistilor bzi. Va d si mult subiectivism si nu doar o simpla informare, clara, concisa, prompta (trebuia sa o faceti bzi de acum doi ani ! stiti voi de ce !) ca in Elvetia. Aici sunt doua canale de tv si vreo trei de radio. Si informeaza, nu interpreteaza, nu fac analize deontologice, ca nu e toti piceputi. Cat priveste pe comentatori: aceeiasi ! Mereu! Cu patima, cu ura, cu multa rautate vorbesc toti: fie ca stiu, fie ca nu stiu de subiecte, de doamnele respective…
  parelologi !
  Se vede ca este un articol la comanda facut, un deja-vu precum in alte cazuri, lansat pe piata pentru a ocupa timpul oamenilor. Apropo: sunt unul din vecinii care si-au dat acordul. Deci bzi exagereaza atunci cand pretinde ca niciunul nu a dat acordul pt cladire. Aproape ca-mi vine sa va urez de a va lua Dinca la ocazie….pe toti bzi-istii! Hai cu libertatea presei de a denigra ! Vedea-v-as diploma de ziarist de Spiru a lu Haaretz! Cred ca nici nu a aveti sau ati luat-o cu nota minima. V-as pune pe voi ziaristii sa aveti obligatia postarii diplomelor de la scolile absolvite, atunci cand dai clic pe nume.

 • Doamna doctor mai usor cu istericalele specifice triburilor de la UMF. Tot respectul pentru tata! Dvs mai usor, va provoc puneti-va teza pe internet ca sa o trecem printr-un program antiplagiat. Banuiesc ca nu o ve-ti face
  In rest intrebarea e clara e legal ce ati facut?

 • Madama doctor e o panarama, ta-su are merite. Iar faptul ca b z i si ziaristul Boaru au scos la iveala ceva ilegalitati inseamna ca pressa nu doarme. Ultima data la stomatolog a crapat un copchil, asa ca aveti grija la madama Raluca Deagomir… mars pe mese la Viper Club

 • Doamna Doctor a obținut autorizatia pt consolidare și reamenajare , fără a avea acordul vecinului cu care avea un perete comun dar a finalizat prin a demola imobilul…ce mai conta.
  Vecinul ce declara ca si-a exprimat acordul cred ca a confundat imbilele.
  Dacă ai numele potrivit se poate orice.

 • Sunt curios cand se vor sesiza autoritățile si vor intelege gravitatea faptelor comise.
  Corupția în Primărie,Poliția locală,si ISC e este la ea acasa in municipiul Iasi.
  Practic poti face ce doresti daca cunosti pe cine trebuie.SISTEM CORUPT până în măduva oaselor.

 • Se mai aude ceva in legatura cu acest caz ? Numai spagareala in Iasul asta . Altul era arestat si condamnat demult . Are sau nu are voie din punct de vedere legal sa demoleze cladirea ?

 • HOTIE PE FATA cu acceptul tacit al Primarie ! PRIMARIA IASI TOATA E CORUPTA ,DE LA PAZNIC LA PRIMAR . Apelati la televiziuni nationale ,ziare nationale , avocati din Bucuresti . Nu va lasati .

 • De ce o judecăți atât că nu respecta legea sau că face bani din bowling ? daca atât poate săraca…Daca era un medic bun am fi auzit de ea și de bine, dar face numai gafe. Pacat de titlurile pt care tatăl ei si-a pus obrazul ca ea sa le primească…și ca sa închei discret: prostul nu e prost destul daca nu e și fudul ! In aroganță se ascunde teama, stima scăzută de sine, falsitate, trufie, lacrimi, frustrări, incompetență și mai ales răutate și prostie, un om urat…

Adauga un comentariu