Economic Local

Compania Națională de Investiții construiește în comuna Sinești o sală de sport! Contractul a ajuns la o valoare de 1,2 milioane de euro

Publicat: 17 apr. 2021
Sediul Primăriei Sinești
Primăria Sinești, județul Iași, va beneficia de o sală de sport finanțată de Compania Națională de Investiții. A fost stabilit câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor

Compania Națională de Investiții va cheltui 1,2 milioane de euro pentru construirea unei săli de sport în comuna Sinești, județul Iași. Licitația a fost câștigată de o firmă din Suceava, care a depus cea mai bună ofertă. La procedură au fost înaintate 14 oferte

Locuitorii din comuna Sinești, județul Iași, vor avea o sală de sport modernă, cu finanțarea asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Recent, a fost finalizată licitația pentru execuția lucrărilor. Cea mai bună ofertă, de 1,2 milioane de euro, aparține societății Ervconst Group Invest SRL, din Suceava, care este liderul asocierii alături de societățile MTA Structural Engineers SRL – Dalubuild Construct SRL. Contractul pus la dispoziție de CNI depășește cu mult cifra de afaceri înregistrată de societatea din Suceava. În 2019, a declarat o cifră de afaceri de doar 577.126 lei. Firma este deținută de Loredana Rebeca Bidu. La licitație au fost depuse, în total, un număr de 14 oferte.

Sala de sport din comuna Sinești va fi multifuncțională

În noua sală de sport se vor desfășura activități sportive precum: tenis, handbal sau baschet. „Sala de sport va avea suprafața sportivă dimensionată pentru handbal (și va cuprinde și tușe pentru baschet, tenis, volei) cu suprafața de gardă aferentă. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare și prin legătura directă cu zona de foaier. Terenul de sport va fi dotat cu coșuri de baschet fixe, cu braț mobil, prinse de structura acoperișului. De asemnea, se vor pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru handbal. Suprafețele vitrate din jurul suprafeței sportive vor fi protejate cu plasă sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență și punctual de pardoseală”, se arată în caietul de sarcini. La etajul clădirii, conform proiectului, va fi amenajată tribuna cu o capacitate de 180 de locuri.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru drumurile din județul Iași

Totodată, CNI a finalizat licitația pentru modernizarea drumurileor afectate de inundații, din comuna Oțeleni, județul Iași. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună aparține societății Conest SA, controlată de controversatul afacerist Viorel Cozma. Firma de construcții este abonată la contractele cu insituțiile publice, în special cu Primăria Iași. Valoarea finală a contractului a ajuns la 3.665.924 lei, fără TVA, aproape 770.000 de lei.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând astfel la apariția de gropi. În prezent, din cauza spălării părții carosabile, nu mai sunt asigurate condițiile normale necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția gropilor și burdușirilor în zone adiacente platformei de drum”, se arată în documentația procedurii.

Tronsonul de drum vizat de lucrările de reabilitare are o lungime de peste 3 kilometri. Constructorul va interveni pe străzile Pădurii, Râmnicului, Salcâmilor, Bisericii, Pescărușului, Morii. În comună ar urma să fie construit și un cămin cultural, tot cu fonduri de la CNI.

Adauga un comentariu